Milyonlara müjde! Vergi borcu ve sicil affı kimleri kapsayacak? 2020 yılı KYK ve vergi borcu affı çıkacak mı?

Milyonlarca kişinin beklediği KYK borçları ve vergi borçları affı için TBMM 'de bir çağrı geldi. Kayseri Milletvekili Dursun Ataş KYK ve vergi borçları için açıklamalarda bulundu. İşte kyk ve vergi sicil affı hakkında gelen açıklama. 2020 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yeni bir ekonomi paketi hazırlanıyor. Yapılan düzenleme ile 3 yeni vergi yürürlüğe kondu. 2020 vergi affı ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. Daha önce 6736, 7020 ve 7143 sayılı kanunlarla yapılandırma hakkı verilmiş ancak borcunu ödemediği için bu hakkı bozulanlar için yeniden yapılandırma gündeme geldi. 2020 yılı için Vergi Affı ve yapılandırması bozulanlar için yapılan düzenleme ile 3 yeni vergi yürürlüğe konulurken vergi cezalarına af getirildi.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 09:17 Güncelleme 21 Şubat 2020, 09:17
Milyonlara müjde! Vergi borcu ve sicil affı kimleri kapsayacak? 2020 yılı KYK ve vergi borcu affı çıkacak mı?

İÇİNDEKİLER

Mecliste KYK borçları ve vergi affı açıklaması.TBMM Genel Kurulu önceki gün toplandı. Gergin geçen haftanın ilk toplantısında taşeron, EYT, sosyal politika sorunları, esnaf ve çiftçiler gündeme geldi. KYK borçlarına ve vergi borçlularına af verilmesi konusu da bir açıklamada gündeme geldi. Kayseri Milletvekili Dursun Ataş yaptığı açıklamada KYK borcu düzenlemesini ve vergi affını bekleyenlerin taleplerini dile getirdi. Ayrıca sicil affının gündeme gelmesi bekleniyor. Daha önce Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde çıkarılan sicil affı bankaların kendi aralarında kurduğu ve banka veri tabanlarında bulunan kredi notlarını silmemeleri yüzünden çok fazla kişi bu aftan yararlanamamıştı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Vergi borcu olanlar dikkat! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergide "kanun yolundan vazgeçme" uygulamasına açıklık getirdi. Hazine, 7194 sayılı kanunla vergi sistemine eklenen, vergi ve cezaların yargı denetimine götürülmesinden vazgeçme anlamına gelen "Kanun yolundan vazgeçme" müessesesine ilişkin açıklamalar yaptı.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan vergi usul kanunu genel tebliğiyle, 7194 sayılı yasayla düzenlenen konuya ilişkin hükümlerden yararlanmak için gereken şartlara açıklık getirildi.

Tebliğde "kanun yolundan vazgeçme" kapsamı; vergi ve ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda, vergi mahkemesince verilen istinaf yolu açık kararlar ile bölge idare mahkemesince verilen temyiz yolu açık kararlar (Danıştay'ın bozma kararı üzerine verilen kararlar hariç) şeklinde açıklandı.

Mecliste KYK borçları ve vergi affı açıklaması

TBMM Genel Kurulu önceki gün toplandı. Gergin geçen haftanın ilk toplantısında taşeron, EYT, sosyal politika sorunları, esnaf ve çiftçilerin dertleri gündeme geldi. Öte yandan KYK borçlarına ve vergi borçlularına af verilmesi konusu da bir açıklamada gündeme geldi. Kayseri Milletvekili Dursun Ataş yaptığı açıklamada KYK borcu düzenlemesini ve vergi affını bekleyenlerin taleplerini dile getirdi.

2020'DE SİCİL AFFI ÇIKACAK MI?

Meclisin çalışmaya başlamasıyla birlikte sicil affının gündeme gelmesi bekleniyor. Daha önce Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde çıkarılan sicil affı bankaların kendi aralarında kurduğu ve banka veri tabanlarında bulunan kredi notlarını silmemeleri yüzünden çok fazla kişi bu aftan yararlanamamıştı. Yeni sicil affının daha kapsamlı ve ticari ürünlere yansıtılan bir af olması bekleniyor.

VERGİ BORÇLARI İÇİN AF

Birçok vatandaş, vergi , trafik cezası , vergi cezaları nedeniyle e haciz ile karşı karşıya kaldı. Bu vatandaşlar da yeni bir yapılandırma ve vergi affı müjdesi bekliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan ekonomi uzmanları, vergi affı bekleyenlerin sayısının 4 milyonu aşması nedeniyle yeni bir yapılandırmanın artık zorunlu hale geldiğini , kısa süre içinde bu konuda bir düzenleme yapılacağını söyledi.

VERGİ AFFI 2020 GELECEK Mİ?

2020 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yeni bir ekonomi paketi hazırlanıyor. Yapılan düzenleme ile 3 yeni vergi yürürlüğe kondu. 2020 vergi affı ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

VERGİ AFFI SON DAKİKA HABERİ

2020 VERGİ AFFI VE YENİDEN YAPILANDIRMA KAPSAMI

Yeniden yapılandırma kapsamına tür olarak;

- Her türlü vergi, resim ve harçlar,

- Vergi cezaları ile gecikme faizi ve gecikme zamları,

- Trafik Para Cezaları,

- Askerlik, Seçim, Nüfus Para Cezaları,

- Karayolu Taşıma Kanununa göre kesilen para cezaları,

- RTÜK İdari Para Cezaları

- Karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları,

- Öğrencilerin, YURT-KUR'a olan ve vergi dairelerine intikal eden katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları,

- Ecrimisil borçları

- Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi,

- Belediyelere Su, atık su borçları, katı atık ücret borçları,

- Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payları,

- Gümrük vergileri ve idari para cezaları ile gecikme faizi ve gecikme zamları,

- Sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, idari para cezaları ve bu alacaklara ilişkin her türlü gecikme zammı ve gecikme cezaları,

- İSKİ, ASKİ su ve atık su bedelleri

- TOBB üye aidatları

- TÜRMOB üye aidatları

- TESK üye aidatları girmektedir