Faizsiz kredi veren bankalar hangileri? Kredi çekeceklere müjde! Sıfır faizli (faizsiz) konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi veren bankalar!

2020 faizsiz kredi: 2020 yılında faizsiz kredi veren bankalar hangileri? Faizsiz kredi veren katılım bankalarına bir yenisi daha eklendi. 2020 yılında 0 faiz kredi veren bankalar gerek kredi maliyeti, gerekse faiz hassasiyeti olan müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak finansmanlarını karşılamasına yardımcı oluyor. Dini olarak da hassasiyeti bulunan, faiz ödemek istemeyen kişiler özellikle helal bankacılık olarak nitelendirildiği için katılım bankalarını tercih edebiliyorlar. Albaraka Türk katılım bankası; dayanıklı tüketim finansmanı ( ihtiyaç kredisi ) 10.000 TL için 60 ay geri ödeme aylık taksiti 245,40 TL toplam geri ödeme 14.724 TL, kesilecek işlem parası 50 TL olmaktadır.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2020, 09:29 Güncelleme 18 Şubat 2020, 09:29
Faizsiz kredi veren bankalar hangileri? Kredi çekeceklere müjde! Sıfır faizli faizsiz konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi veren bankalar!

İÇİNDEKİLER

Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi almak isteyen vatandaşlar internette faiz oranlarını araştırmaya devam ediyor. Bu haberimizde faizsiz kredi veren bankaları sizler için derledik. Bu anlamda Albaraka Türk katılım bankası, Kuveyt Türk Katlım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf katılım bankası ve Emlak katılım bankası için araştırma yaptık. Faizsiz kredi, banka veya finans kuruluşlarının verdiği kredilerin geri ödemesinde faiz işletilmeden verilen paranın aynı şekilde geri alınmasıdır. Ancak hiçbir banka veya finans kuruluşundan faizsiz kredi almak mümkün değildir. Ancak bazı şartlar tamamlanırsa faizsiz krediler kullanılabilir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

FAİZSİZ KREDİ VEREN BANKALAR

Albaraka Türk katılım bankası; dayanıklı tüketim finansmanı ( ihtiyaç kredisi ) 10.000 TL için 60 ay geri ödeme aylık taksiti 245,40 TL toplam geri ödeme 14.724 TL, kesilecek işlem parası 50 TL olmaktadır.

Kuveyt Türk Katlım Bankasının; Eşya finansmanı adı altında vermiş olduğu 20.000 TL için 60 ay vade aylık ödenmesi tutarı 511,00 TL olmaktadır. Finansman tahsis masrafı ise 52.50 TL tir.

Türkiye Finans Katılım Bankası; Değerli arkadaşlar bu bankamızda ihtiyaç kredisini ihtiyaç finansmanı adı altında vermektedir. Yine hesaplamayı 35.000 TL ve 60 ay geri ödeme seçenekleri ile yaparsak aylık taksit olarak 858,89 Lira ödemeniz olacaktır.

Ziraat Katılım Bankası; Ziraat bankasının katılım fonu olarak kurmuş olduğu bankada ihtiyaç finansmanından 40.000 TL kullanacakların 60 ay her ay eşit olarak 1.063,32 ödemesi gerekmektedir.

Vakıf katılım bankası: Vakıf katılım beyaz eşya veya mobilya gibi evinizin ihtiyaçlarının sağlanması için vermiş olduğu paradan 50 TL kesinti yapmaktadır. Bankanın faiz hesaplama tablosu ise aşağıdaki gibidir. aylık 10 bin TL 36 ay geri ödeme taksit tutarı 376,13 TL olacaktır.

1000 LİRALIK FAİZSİZ KREDİ

Sunulan bu krediler meblağ olarak 2,000 bin veya 3,000 TL geçmemektedir. Genel olarak verilen bu para için ise işlem ücreti kesintileri ve sigorta masrafları alınmaktadır. Bu rakamlar normal faizli kredilerde 300 TL gibi bir rakama tekabül eder iken 0 faizli olarak verilen ihtiyaç kredilerinde bazen 500 TL bazen ise 600 yada 700 TL kadar çıkmaktadır. Bir nevi kredinin faizlerini bu tür kesintiler ile karşılamakta rakam oyunları oynanmaktadır

Bazen ise bankalar gerçekten müşteri edine bilmek için yılbaşı veya bayramlarda veyahutta kendi bünyesine yeni katılacak olan müşterilerine sıfır faizli ihtiyaç kredisi vermektedir.

HANGİ BANKALAR FAİZSİZ TAŞIT KREDİSİ VERİR?

Katılım bankaları satın almak istediğiniz 0 km ve 2.el araçlarınız için faizsiz araç kredisi veren bankalar farklı vade ve kar payı seçenekleriyle sizlere ihtiyacınız olan faizsiz araç finansmanını sunmaktadır.

Ziraat Katılım Bankası: Kaskonuzu Ziraat Katılımdan yaptırmanız halinde 0 km ve ikinci el araç alımlarında 48 aya kadar taksitle %2,30 kar payı oranlarında nakit ihtiyacınız için finansman sağlayabilirsiniz.

Vakıf Katılım Bankası: Satın alacağınız 0 km veya 5 yaşa kadar ikinci el araçların %70'i için 36 aya varan taksitlerle %2,85'den başlayan kar payı oranlarında finansman ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kuveyt Türk Katılım Bankası: 0 km ve 8 yaşa kadar satın alacağınız ikinci el araçların kasko değerinin %70'i tutarında nakit ihtiyacınız için Kuveyt Türk'ten %1,95 faiz oranıyla 48 aya varan taksitlerle araç finansmanı kullanabilirsiniz.

Albaraka Türk Katılım Bankası: Satın alacağınız 0 km ve 5 yaşa kadar olan araçların kasko değerinin %70'i oranında finansmanı %3 kar payı oranı ve 48 ay taksitle Albaraka Türk'ten sağlayabilirsiniz.

Türkiye Finans Katılım Bankası: 0 km ve 2.el araç satın almak istediğinizde %2,17 kar payı oranı ve 48 aya varan taksitlerle finansman sağlayabilirsiniz.

FAİZSİZ KREDİ NEDİR?

Faizsiz kredi, banka veya finans kuruluşlarının verdiği kredilerin geri ödemesinde faiz işletilmeden verilen paranın aynı şekilde geri alınmasıdır. Ancak hiçbir banka veya finans kuruluşundan faizsiz kredi almak mümkün değildir. Ancak bazı şartlar tamamlanırsa faizsiz krediler kullanılabilir. Katılım Bankaları ise İslami koşullara uygun olarak hareket eden ve hizmet veren bankalardır ancak bu bankaların çalışma şekli de "faizsiz bankacılık" olarak geçse de, verilen kredinin üzerine "kar payı" eklenerek kredi kullandırılmaktadır.

İslam Dini esaslarına uygun olarak hizmet veren bu bankalarda faiz asla kullanılmaz ancak şuraya dikkat etmek gerekir "Faizsiz kredi demek, sıfır faizli kredi demek değildir. Bankaların faaliyetlerine devam etmesi için verdikleri kredilerde "kar" elde etmesi gerekmektedir. Bu nedenle bu bankalar "kar payı oranları" ile müşterilerine kredi verirler. Sizde faizsiz kredi veren bankalardan 2020 yılında kredi başvurusu yaparak taşıt, konut yada diğer finansmanlara özel olarak destek kredileri alabilirsiniz. İşte faizsiz kredi veren katılım bankalarının kar payı oranları karşılaştırması.

FAİZSİZ KREDİ ÇEKMEK İÇİN GEREKEN BELGELER

Banka sicilinin temiz olması

SGK'lı olarak çalışan olmak

Kredi notunun iyi seviyede olması (Kredi notu kaç olmalı?)

Geçmiş ödemelerin düzenli olması

Banka tarafından kefil veya teminat istenmesi durumunda kefil ya da teminat göstermek

Kişinin, kredi kullanmaya elverişli olması.

KATILIM BANKASI NEDİR?

Katılım Bankası, faiz olmadan müşterilerine hizmet verme prensibini ilke edinerek çalışan, bu ilkere dayanarak her türlü bankacılık faaliyetini aynı diğer bankalar gibi gerçekleştirebilen bankalardır. Kar ve zarar politikasına göre katılım payı üzerinden müşterilere fon oluşturan ve ortaklık yapısı biçiminde çalışan bankalardır. Faizsiz bankacılık olarak ve helal bankacılık olarak da nitelendirilen bankalar arasında yer almaktadır.