KOSGEB hibe başvuru şartları ve belgeleri nelerdir? Devlet başvuranlara 50 bin lira hibe ve kredi fırsatı sağlıyor!

KOSGEB'ten kredi ve hibe desteği almak isteyen kişilerin yapacakları KOSGEB başvuruları, girişimcilere her dönem KOSGEB'in resmi internet sayfası üzerinden duyurulmaktadır. Özellikle kendi işini kurmak isteyen kişilerin bu planlarını hayata geçirmek için kurulan KOSGEB, her sene belirli projelerde binlerce insana yardım etmeye devam etmektedir. KOSGEB kredi başvuruları, kurumun istediği şartları yerine getiren girişimciler tarafından belirli zamanlarda yapılan başvurulardır. Kurulduğu günden bu zamana kadar binlerce kişiye destek olmuş olan kurumun girişimcinin hazırladığı projeye göre 50 bin TL'lik hibe ile 100 TL'lik kredi olanaklarına sahip olmasıdır.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2020, 09:35 Güncelleme 18 Şubat 2020, 09:35
KOSGEB hibe başvuru şartları ve belgeleri nelerdir? Devlet başvuranlara 50 bin lira hibe ve kredi fırsatı sağlıyor!

İÇİNDEKİLER

Devlet girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Bu bağlamda kesenin ağzı açıldı. Başvuran 50 bin hibe alabilecek. Ayrıca binlerce lira kredi de verilecek. KOSGEB hem girişimcileri desteklemek hem de ülke ekonomisini canlandırmaya çalışır. Özellikle pek çok girişimcinin fayda sağladığı bu krediler sayesinde hem kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlar kendi işlerini kurabilmiş hem de bu sayede son zamanlarda ülke ekonomisinde ciddi bir canlanma yaşanmıştır. Ancak KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen kişilerin sağlamaları gereken belli başlı şartlar sağlanmadan bu krediler alınmaz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KOSGEB Kredi Başvuruları

KOSGEB kredi başvuruları, kurumun istediği şartları yerine getiren girişimciler tarafından belirli zamanlarda yapılan başvurulardır. Kurulduğu günden bu zamana kadar binlerce kişiye destek olmuş olan kurumun girişimcinin hazırladığı projeye göre 50 bin TL'lik hibe ile 100 TL'lik kredi olanaklarına sahip olması, KOSGEB'e başvuruda bulunacak olan kişilerin projelerini ona göre seçmelerinde rol oynayan en önemli faktördür.

KOSGEB Geri Ödemesiz Kredilerle İş Yeri Açmak

KOSGEB kendi iş yerini açmak isteyen kişiler için sunmuş olduğu geri ödemesiz kredileri sayesinde kişilerin kendi iş yerlerini açmalarına olanak sağlamaktadır. Bunun için yukarıda belirtilen şartları yerine getirmek ve açılan iş yeri için gerekli faturalandırmayı yapmak oldukça önemlidir. Bu sayede KOSGEB geri ödemesiz kredilerle iş yerleri rahatlıkla açılabilmektedir.

KOSGEB 'ten Sermaye Olmadan Destek Almak Mümkün Müdür?

KOSGEB desteklerinden sermaye olmadan destek almak maalesef mümkün değildir. KOSGEB sunmuş olduğu uygun kredi ve hibe desteklerini daha önceden açılmış bir iş yeri için sağlamaktadır. Açılan iş yerinin KOSGEB veri tabanına kaydının yaptırılmış olması ve açılan iş yerine gereken teçhizatların alınması ve faturalandırılması KOSGEB 'ten kredi ve hibe desteği almak isteyen kişilerin bilmesi gereken en önemli unsurlardandır. Bu yüzden iş yeri açmak için daha öncesinde herhangi bir sermayeniz yoksa ve iş yerini açamayacaksanız KOSGEB 'ten destek alamazsınız.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Kimlere Verilir?

KOSGEB sıfır faizli kredileri, 2019 yılı için 25 bin KOBİ 'ye verilmesi planlanan bir destektir. KOBİ 'lerin gerekli denetimlerinin yapılmasının ardından banka onayı ile verilen bu krediler için kişilerin KOSGEB 'in beklemiş olduğu belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. bu krediler aynı zamanda 50 bin lira limitle verilmekte olup kişilerin kredileri almadan önce KOBİ beyannamelerini güncellemeleri gerekmektedir. KOSGEB 'in sunmuş olduğu 50 bin liralık faizsiz kredilerini almak için kişilerin KOSGEB duyurularını sürekli takip etmeleri ve başvuruların açılığı andan itibaren hemen başvuru yapmaları gerekmektedir.

"220 BİN LİRAYA KADAR HİBE VERECEĞİZ"

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci programı ile ilgili bilgiler aktaran Bakan Varank açıklamasının devamında şöyle konuştu:


* Ar-Ge ve Tasarım Merkezi belgesine sahip firmalarımız; çeşitli vergi indirimleri ve istisnalardan faydalanıyor. Teknoparklarda yer alan firmalar, vergisel avantajların yanı sıra mentörlük, iş eşleştirmeleri ve ihracat destekleri gibi teşviklerden yararlanıyor.

* TÜBİTAK ve KOSGEB, iş kurmak ya da kurduğu işi daha da geliştirmek isteyenlere çok zengin imkanlar sunuyor. TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programıyla, nitelikli girişimciliği özendirip, yüksek teknolojili ürünleri geliştirebilen başlangıç firmalarını ekonomiye kazandırıyoruz.

* Bakın bu programın başvuruları 28 Şubat'a kadar devam edecek. Programa kabul edilenler 200 bin liraya kadar hibe alıp; teknoloji ve yenilik odaklı fikirlerini, somut işlere dönüştürebiliyor.

* Bir diğer vizyoner politikamız da firmalara sunduğumuz sermaye desteği. Bunun için 750 milyon liralık kaynağı harekete geçirecek 2 yeni fon kurduk.

* Bu fonlar; teknolojiye, sanayiye ve yeniliğe yatırım yapacak. Bu fonlar; yatırımlarınıza ortak olup, sizi bankalara faiz ödemekten ya da kredi borcuna girmekten kurtaracak.