Borcu olanlara süper haber geldi! Kredi borcu ve kredi kartı borçlarının faizleri siliniyor

Borcu olan vatandaşlara güzel haberler geliyor. Kredi borcu ve kredi kartı faizlerinin silinmesi gündeme gelebilir. Kredi kartı ve banka kredisi borcunu ödeyemeyip üzerine faiz işletilmiş kişiler için umutlandıran teklif geldi. Teklif meclisten geçerse birçok vatandaşın kredi borcu ve kredi kartı borçları silinebilecek. Aynı zamanda bankalara olan borçlarınızı tek bir bankada birleştirme şansınız bulunmakta. Geçtiğimiz ay ise Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,60'tan 1,40'a düşürülmüştü

Giriş Tarihi 14 Şubat 2020, 13:06 Güncelleme 14 Şubat 2020, 13:13
Borcu olanlara süper haber geldi! Kredi borcu ve kredi kartı borçlarının faizleri siliniyor

İÇİNDEKİLER

Kredi borcu ve kredi kartı borçlarının faizleri silinecek mi ve kredi kartı borcu biriken faizlere af mı geliyor? Soruları oldukça popüler durumda olmaktadır. Banka kredisi ödenemeyen borçların faizleri silinecek mi? Teklif mecliste. Eğer meclisten geçerse ödenmeyen borçların faizleri silinecek. Tüketici kredileri ve kredi kartları borçlarının faizinin silinerek yeniden yapılandırılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi sunuldu. Ödenemez durumda bulunan tüketici kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verildi

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

KREDİ BORCU VE KREDİ FAİZİ SİLİNECEK Mİ?

Tüketici kredileri ve kredi kartları borçlarının faizinin silinerek yeniden yapılandırılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi sunuldu. Ödenemez durumda bulunan tüketici kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verildi

Ödenemez duruma gelen kredi kartları ve tüketici kredilerinin ana paraları tüketicinin gelir düzeyine göre ödenebilecek taksitlere bölünmesi, faiz ve diğer borçlarının silinerek yeniden taksitlendirilmesi ve sicil affı getirilebileceği belirtildi.

TÜM BORÇLARINIZI TEK BANKADA BİRLEŞTİREBİLİRSİNİZ

Borç transfer kredisi başvuru koşulları aşağıda sıralanmıştır:

Kişilerin 18 yaşını tamamlaması gerekmektedir.

Kredi notunun yüksek olması ve kara listeye düşülmemesi gerekir.

Kredi alacak kişiler hakkında yasal icra takibinin bulunmaması gerekir. Açılmış olan icra takiplerinin de temizlenmesi istenmektedir. Ancak icra takibine düşen kişilerin kredi talepleri, diğer kişilerden daha zor kabul edilmektedir.

Kredi taksitlerini ödemeye yetecek düzeyde bir gelire sahip olmak ve bu geliri resmi evraklarla kanıtlamak gerekir.

Kredinin vadesinin 36 aydan fazla olmaması gerekir. 36 aydan daha yüksek vade talep eden kişilerin borç kapatma kredisi başvuruları geri çevrilmektedir.

Aylık toplam gelirin; kredinin aylık taksit miktarının iki katı olması gerekmektedir.

Mevcut kredi borçlarının tamamını belirten belgeler hazırlanmalıdır.

Kredi borcuna karşılık teminat talep edildiği zaman, kredi için bir gayrimenkulü ipotek altına verebilmek gerekir. Teminat gösterilen gayrimenkul hakkında; icra ya da haciz kararı bulunmamalıdır.

Borç Transfer Kredisi Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

Borç transfer kredisinde istenen evraklar şunlardır:

Kimlik belgesi

İkametgâh belgesi

Kişilerin üzerinde kayıtlı son 3 aylık fatura belgeleri

Mevcut borçların tamamını gösteren belgeler

Gelir belgesi

Kredi için teminat gösterilecek gayrimenkulün tapu belgesi ve kullanım izinleri

Teminat için eş rızasını belirten imzalı belge

Kefillere ait gelir belgesi

Ziraat Bankası Borç Kapatma Kredisi Detayları

Ziraat Bankası borç birleştirme kredisinin tüm özellikleri aşağıda sıralanmıştır:

Kredinin vadesi 60 aya kadar çıkarılmaktadır.

Sadece kredi kartı borçlarının kapatılması için verilmektedir.

Bir bankaya ya da birden fazla bankaya kredi kartı borcu olan kişiler, belirtilen borçların tamamını Ziraat Bankası'nda toplayabilir.

Kredinin geri ödemesi için; kişilerin gelir durumlarına ve isteklerine göre ödeme planı oluşturulmaktadır.

Kredinin üst limiti 100 bin TL olarak belirlenmiştir.

Kişilerin gelir durumu ve kredi notları değerlendirmeye alındıktan sonra; krediye karşılık bir teminat ve kefil talep edilebilir.

Kredinin faiz oranları, tercih edilen vadelere göre değişmektedir.

24 ay vadeli borç kapatma kredisi için uygulanan faiz oranı %1,10 olarak belirlenmiştir.

60 ay vadeli borç kapatma kredisi için belirlenen faiz oranı %1,20'dir.

Ziraat Bankası borç kapatma kredisi için; Ziraat Bank şubelerine gidilmesi gerekir. Şubeler dışındaki bankacılık işlemleri kullanılarak krediye başvuru yapılamaz.

Kredi kartı faizleri düşürüldü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre 1 Ocak 2020'den geçerli olmak üzere, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,60'tan 1,40'a düşürüldü. Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,28'den 1,12'ye indirildi. Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2'den 1,70'e düşürüldü.

Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 1,42 olarak belirlendi.