Taşeron işçi ve kamu işçileri ek ödeme enflasyon farkı zammı ile ilgili araştırmalar devam ediyor

4/D'li kadroya geçen taşeron işçi ve kamu işçileri ek ödeme enflasyon farkı zammı var mı? Sorusu oldukça merak ediliyor. Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak zam miktarının ele alınacağı 2020 yılı görüşmelerinde farklı konularında görüşülmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2020, 09:23 Güncelleme 04 Mart 2020, 16:57
Taşeron işçi ve kamu işçileri ek ödeme enflasyon farkı zammı ile ilgili araştırmalar devam ediyor

İÇİNDEKİLER

4/D'li kadroya geçen taşeron işçi ve kamu işçileri zam haberlerine odaklanmış durumda. Ek ödeme, enflasyon farkı zammı, yüzdelik dilim ve tayin hakkı oldukça fazla şekilde araştırılıyor. Bu bağlamda haberimizde bu konulara değindik. 4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin en önemli talepleri 2020 yılında maaşlarına bekledikleri oranlarda bir zam alabilmek. Detaylar takvim.com.tr'de yer almaktadır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİLERİN TALEPLERİ

4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin en önemli talepleri 2020 yılında maaşlarına bekledikleri oranlarda bir zam alabilmek. Bu taleplerini duyurmak adına çalışmalarda bulunan kamu işçilerinin zam talebinin yanında 3 farklı ana başlıkta düzenleme ve değişiklik önerileri bulunuyor. Bu düzenleme taleplerine dair detaylar ise başlıklar halinde şu şekilde;

TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA ZAM VE KADRO HABERLERİ

1-) Tayin Hakkı

Kamuda çalışan taşeron işçiler 2020 yılı düzenlemelerinde tayin hakkı talep ediyorlar. Taşeron işçiler özellikle eşlerinin çalışması durumunda aile birliği kuramadıklarını dile getiriyorlar. Bu konuda açılan ve taşeron işçi lehine verilen kararları hatırlatan işçiler düzenlemenin en kısa zamanda uygulanmasını istiyorlar.

2-) Ek Ödemelere Zam Talebi

Taşeron işçiler maaşlarının dışında ayrıca bazı ek ödemeler alıyorlar. Dini bayramlarda ödenen ikramiyeler, Eylül ayında yapılan eğitim yardımı ödemesi gibi ödemelerin çok düşük rakamlarda olduğunu ifade eden taşeron işçiler bu konuda zam beklediklerini dile getiriyorlar.

3-) Yüzdelik Dilim Düzenlemesi

Çalışma Bakanlığı'ndan beklenen bi diğer düzenleme konusu yüzdelik dilim. Bu düzenleme adına açılan davaların çok olması nedeniyle tüm işçilere asgari ücrete göre yeniden maaş belirleme yapılması ve maaşların belirlenen fark oranında yükselmesi talep ediliyor.

Çalışma Bakanlığı tarafından verilecek olan yanıt bekleniyor

Çalışma Bakanlığı kadroya geçiş sürecinden sonra taşeron işçiler ile ilgili önemli bir düzenlemede bulunmadı. Enflasyon oranlarının yüzde 25 olduğu dönemlerde dile getirilen ek zam talepleri de hayata geçirilemedi. Tüm hususların göz önünde bulundurulması ve 2020 yılı görüşmelerinin ilk görüşme olması kapsamında tüm taleplerin detaylı bir şekilde incelenmesi bekleniyor. Çalışma Bakanlığı'nın bu çalışma sonrasında ise işçi tarafı ile bu konuları ele alması öngörülüyor.