Yardım alma başvuru şartları nedir? Başvuran herkese devletten 2 yılda 239-600 TL mama, bez ve süt yardımı!

Milyonları ilgilendiriyor! Başvuran Herkese 239-600 TL yardımı duyurmuştu. Bugün mama ve bez yardımına süt yardımı da eklendi.. Herkesi ilgilendiren gelişmede devletten mama ve bez yardımı geldi. Başvuran herkese verilecek bez ve mama yardımı nasıl alınır? Devletten bez ve mama yardımı nasıl alınacak? Bebekler için annelere mama ve bez yardımı belli şartları taşıyan vatandaşlara verilmektedir. Buna göre ilk olarak doğumun sağlıklı olarak gerçekleşmesi ve bebeğin tam ve sağ olarak doğması gerekiyor.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2020, 09:11 Güncelleme 30 Ocak 2020, 09:11
Yardım alma başvuru şartları nedir? Başvuran herkese devletten 2 yılda 239-600 TL mama, bez ve süt yardımı!

İÇİNDEKİLER

Devletten yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni doğum yapan anneler için sevindirici haberler geldi. Bugün mama ve bez yardımına süt yardımı da eklendi.. Herkesi ilgilendiren gelişmede devletten mama ve bez yardımı geldi. Peki kimler ne kadar bez ve mama yardımı alabilir? Bez ve Mama yardımı almak için aranan şartlar nelerdir? Doğum ve Süt Yardımı 2020 600 TL çıkartıldı! 15 Mayıs 2015 tarihinde itibaren ödenen doğum yapan ailelere ödeneklerde yeni ücretler belli oldu. Tek doğan ve ilk çocuk için 300 TL, İkinci çocuk için 400 TL ve üç yada daha fazla çocuk için 600 TL ödeniyor. İşte mama, bez ve süt yardımı alma şartları...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Bebeği olan anneler için sağlanan Devlet desteklerine bir yenisi 2020 yılında eklendi! Annelere yeni yılda Mama ve Bez yardımı ödemesi yapılacak! Yeni uygulamaya geçen destek ile bez ve mama yardımı Devlet tarafından annelere sağlanan en büyük desteklerden biri olarak ön plana çıkıyor. Yeni doğan bebeği bulunan anneler 2020 yılı içinde belirli şartları da taşımaları halinde bez ve mama yardımından faydalanabilecek.

Annelere Mama ve Bez Yardımı Nedir?

Annelere mama ve baz yardımı, uygulamada Doğum yardımı ile karıştırılmaktadır. Doğum yardımı olarak bilinen doğum ödemesi, her doğumda anneye tek bir seferlik olarak ödenirken bez ve mama yardımı sadece başvuruda bulunan ve diğer şartları da taşıyan bebekli annelere 24 ay boyunca düzenli olarak ödenmektedir. Ancak annenin ihtiyaç sahibi olması da doğum parasından farklı olarak aranmaktadır. Bez yardımı, hem bebekler için hem de ihtiyaç sahibi hastalar içinde verilmektedir.

Mama ve Bez Yardımı için Başvuru Şartları

Bebekler için annelere mama ve bez yardımı belli şartları taşıyan vatandaşlara verilmektedir. Buna göre ilk olarak doğumun sağlıklı olarak gerçekleşmesi ve bebeğin tam ve sağ olarak doğması gerekiyor. Mama ve Bez yardımından yararlanmak için baba veya annenin Türk vatandaşı yahut Mavi kart sahibi olması gerekiyor. Bez ve Mama yardımı için eve giren gelirin, asgari ücretin üçte birinden fazla olmaması gerekiyor. Yani 701.32 TL kişi başı geliri aşan aileler ve anneler, bez ve mama yardımından faydalanamıyorlar. Ayrıca anne ve babanın üzerine herhangi bir menkul, gayrimenkul vb. mal bulunmaması da aranıyor.

Bez ve Mama Yardımı Başvuruları Nereye Yapılır?

Bez ve Mama yardımı almak isteyen anneler, yukarıdaki şartları da taşıyorlarsa başvuruda bulunuyorlar. Bu başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerine yahut SGK'ya veya Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na yapılabiliyor.

Mama ve Bez Yardımı Ne Kadar?

Mama ve Bez yardımı başvurusu olumlu sonuçlanan aileler, 24 ay boyunca her ay 239 TL destek ödemesi alabiliyorlar. Mama ve Bez yardımının miktarı aylık 239 TL olarak belirlenmiş durumda.

Yardımlar ne zaman yatar?

2020 yılında Mama, Bez ve Süt yardımı için yeni tarih belli oldu. SGK yaptığınız başvuru sonrası 40 gün içerisinde ödemelerin yapılacağı açıklandı.