Altın fiyatları için dudak uçuklatan hedef fiyat verildi

Altın fiyatları için inanılmaz hedef fiyat geldi. Amerika'nın en büyük bankalarından Bank Of America, altın analisti Michael Widmer altın fiyatlarının yükseleceğini ve önümüzdeki kısa bir süre içerisinde o seviyenin görüleceğini ifade etti. Peki altın fiyatları yükselecek mi? İşte uzmanların altın yorumları.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2020, 09:08 Güncelleme 12 Şubat 2020, 12:05
Altın fiyatları için dudak uçuklatan hedef fiyat verildi

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatları yatırım aracı olarak oldukça fazla şekilde takip ediliyor. Ülkemizde yastık altı tabir edilen yatırım aracı olan altın fiyatları ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Amerika'nın en büyük bankası altın fiyatlarıyla ilgili yeni öngörülerde bulundu. Bank Of America analisti altın fiyatları ve değerli metaller için yaptığı analizde şu ifadelere yer verdi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Bank Of America analisti altın fiyatları ve değerli metaller için yaptığı analizde şu ifadelere yer verdi. Şuan tahvillere bakıldığında faizlerin düştüğünü ve bu durumun altın fiyatlarını etkilediğini ve altın fiyatlarını önümüzdeki bi iki yıl içerisinde altın ons fiyatının yükselebileceğini belirtti. Merkez Bankaları enflasyon olması yönünde adımlar atmaya devam ediyor. altın fiyatlarını anlamlı destek olarak da para piyasalarında genişleme politikaları gösterilebilir.

Değerli metallerin durumuna bakılırsa. Merkez Bankalarının daha fazla faiz indirimi sonunda altının cazibesini artıracağını ve kıymetli maden piyasalarında bir genişlemenin görülebileceği yönünde belirtiler var. Çin verilerinde olan zayıflama ve ticari gerilim değerli metaller içerisinde altın fiyatlarına olan ilginin artmasını gösterebilir. Ticaret gelişmeleri Çin'in ekonomik anlamda gerilediğini gösteriyor ve bu Almanya'yı da yakından ilgilendiriyor ve Alman ekonomisi yavaşlamaya başladı. ABD ve Çin arasındaki anlaşmanın kapsayıcı olmayacağını düşündüklerini ve bu durumun değerli metaller içerisinde altını öne çıkaracak bir hamle yapmasına uygun zemin hazırladığını belirtti.

Altının ons satış fiyatı bugün 1579 dolar seviyesinde izliyor.

XAUUSD – Virüs Endişeleriyle 1580'e Yakın…

Corona virüsünün Çin'in hemen hemen her şehrinde görülmesi sonrasında farklı ülkelerden de vaka haberlerinin yayılması finansal piyasaların riskli varlıklardan kaçışını ve güvenli limanlara da talebini beraberinde getiriyor.

Ons Altın pazartesi piyasa açılışını yukarı yönde gap ile yapmıştı ve 1588 direnci test edilmişti. Gün içinde risk seviyesi sabit kaldı ve 1588 direnci geçilemedi. Sarı metal genel olarak 1588-1578 arasında dalgalandı. Sarı metalde yaşanan gap doldurulmak istene bilir. Bu durumda olası kar satışlarında ana destek 1569 desteği olarak görülebilir.

Bununla birlikte yükselişlerde Fibonacci düzeltme seviyelerinden faydalanmak gerekebilir. Çünkü dün yaşanan atak ile birlikte 1611,4/1536,15 düşüşünün Fibonacci %61.8 düzeltmesi gerçekleştirilmiş, hatta üzerine çıkılmış oldu. Ataklar devam ederse, daha da yukarıda 78.6 düzeltmesine denk gelen 1595,4 direnci önemli hale gelebilir.

Destekler: 1578 – 1574 – 1569

Dirençler: 1582 – 1588 – 1595

Bank Of America, altın analisti Michael Widmer ons ta 1950 dolar seviyesinin görülebileceğini iddia etti.

FED'İN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Küresel piyasalarda, koronavirüs ve siyasi gelişmeler nedeniyle her ne kadar dalgalı bir seyir izlense de toparlanma isteği öne çıkarken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşamki faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar bekleniyor.