28 Ocak Ziraat Bankası konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi oranları ne oldu? Ziraat Bankası kredi alma şartları hesaplama ve son durum

28 Ocak Ziraat Bankası konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarını haberimizde bulabilirsiniz. Vatandaşların en fazla kredi aldığı banka ise Ziraat Bankası oluyor. Türkiye'nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası kredi faiz oranları anlık olarak değişebiliyor. Ziraat Bankası sıfır ev alımlarında faiz oranını 0,79'a düşürmüştü. Ziraat Bankası konut kredisinde dört farklı paket sunuyor. ''Çalışanın artısı konut kredisi'' paketinde %0,99 faiz uygulayan banka, 180 aya kadar vade imkanı tanıyor. Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2020, 09:25 Güncelleme 28 Ocak 2020, 09:25
28 Ocak Ziraat Bankası konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi oranları ne oldu? Ziraat Bankası kredi alma şartları hesaplama ve son durum

İÇİNDEKİLER

28 Ocak Ziraat Bankası konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi oranları ne oldu? Ziraat Bankası kredi hesaplama, şartları ve son durum nedir? Bankacılık sektörünün en istikrarlı ve en kaliteli hizmet alınan bankaları arasına girmeyi başaran Ziraat Bankası kredi faiz oranları merak ediliyor. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları daha da düşer mi, son durum ne? Bankanın birkaç aydır yüzde 0,99 oranından kullandırdığı faiz oranında daha da düşüş olup olmayacağı merak ediliyordu. Bu bağlamda Ziraat Bankası sıfır ev alımlarında kredi faiz oranını 0,79'a düşürdü. Kamu bankalarının son dönemde başlattığı konut kredisi kampanyalarına birçok özel banka da dahil olmuştu. Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASI EN ÇOK NE KADAR KONUT KREDİSİ VERİYOR?

Ziraat Bankası, 180 ay vadeye kadar en fazla 5.000.000 TL konut kredisi imkanı tanıyor.

27 OCAK ZİRAAT BANKASI KONUT-TAŞIT VE BİREYSEL KREDİ FAİZ ORANLARI

KONUT KREDİSİ: Ziraat Bankası konut kredisi faizi %0,99

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASINDAN YENİ KREDİ GELİYOR

Müşterilerine en uygun ve en kullanışlı krediyi sunmak isteyen Ziraat Bankası yeni bir kredi fırsatıyla geliyor. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda kredi vermeyi hedefleyen banka Ayakkabı İmalat ve Ticareti Değer Kredisi ürünüyle kullanıcılarının karşısında.

Ziraat Bankası, ekonominin hızlı ve istikrarlı büyümesine katkı sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmaları sürdüklerini açıkladı. Bu çalışmalar doğrultusunda Türkiye'nin reel iş sektörüne yaptıkları destek ve katkıların devam edeceğini belirtti. Ticaret, imalat ve satış gibi konularda dahil olmak üzere faaliyet zincirinin tamamını kapsayan bu kredi Ayakkabı İmalat ve Ticaret Değer Kredisi olarak sunuldu.
İmalata devam eden firmalar aldıkları bu destekle birlikte istihdamda devamlılık sağlarken üretimlerine devam edebilecek. Diğer bir yandan ticaret yapan firmalar ise kesintisiz mal alımlarını gerçekleştirebilecektir.

DÜŞÜK MASRAFLI VE BELİRLİ BİR SÜRE GERİ ÖDEMESİ YOK

Sektörde bulunan imalatçı firmaların tamamına devamlılığını sağlaması için istihdamı bulunan kişi başına 50 bin TL'ye kadar, ek istihdam taahhüdünde bulunacaklara kişi başına 150 bin TL'ye kadar 12 ay anapara ödemesi olmayan ve maksimum 60 ay vadeli işletme kredisi kullanma fırsatı sunuyor.

Toptan ve perakende ticaret yapan firmalar ise mal alımlarında kullanmak için 9 aya kadar anapara ödemesiz ve 24 aya varan vade imkanlarıyla kredi fırsatlarından yararlanabiliyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ NEDİR?

İhtiyaç kredileri diğer kredilere göre daha ziyada düşük faizli ve kısa vadeli kredilerdir. Bu tip krediler için son dönemde bankaların yeni uygulamaları sayesinde şubeye gitmeden dahi telefon ya da internet yoluyla kredi alınabilmektedir. Bu tip krediler bireysel kredi türündedir. Yani kişinin ticari amacı dışında kalan ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen kredidir. Bu tip krediyi kurumlar değil, yalnızca reel kişiler kullanabilir. Ancak, işletme sahipleri ticari gelirlerini göstererek kendi adlarına da kullanabilir.

İHTİYAÇ KREDİSİ NASIL ALINIR?

İhtiyaç kredisi almak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar şu şekildedir:

18 yaşını doldurmuş olmak,
Sabit bir gelirinizin olması,
Bankaların sizi araştırması ve sonucunun olumlu olması,
Talep edeceğiniz kredi taksitleri evinize gelirin yarısının üzerinde olmamalıdır,
Bu şartları sağladığınız takdirde herhangi bir bankaya başvurarak ve gerekli evrakları tamamladıktan sonra ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç kredisi verilirken ekstradan size hayat sigortası yapılır. Her bankanın ihtiyaç kredi başvurusu kabul şartları birbirinden farklı olabilmektedir.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Konut kredisinde geri ödeme planı çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı olacaktır. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI

19. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı İmparatorluğu'nda, ticaret ve finansmanda batılı modellerin benimsenmesiyle birlikte, yabancı bankalar ülke toprakları içinde faaliyet göstermeye başlamıştı. O dönemlerde ülkede henüz, ulusal niteliğe sahip bir bankacılık sisteminin kurulması için yeterli sermaye birikimi oluşmamıştı ve bir kaynak oluşturma aracı olarak milli bankaların varlığından söz edilemiyordu.

Bu durumdan en çok zarar gören kesim ise çalışan nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturan çiftçilerdi. Çünkü tamamen kendi kaderine terkedilmiş tarım kesiminde, geçim sıkıntısı içinde bulunan büyük bir çiftçi topluluğu başvurabilecekleri kurumsal bir finansal yapı olmadığı için, sürekli olarak özel şahıs kredilerine muhtaç durumdaydı. Kredileri verenler, bu işi meslek edinmiş faizci kimselerin yanı sıra, tarım gereçlerini satan tüccar, toptancı, ihracatçı, komisyoncu, kabzımal ve köy bakkalı gibi çeşitli ticaret erbabı ve esnaflardı. Bu tür yüksek faizli özel şahıs kredilerine Tefeci veya Murabaha Kredileri denilmekteydi.Memleket Sandıkları adını ahşap kasalardan almaktaydı....

Zaman içerisinde herkesin ve her kesimin bankası olabilmek amacıyla hizmetlerini yaygınlaştıran Ziraat Bankası, ülkeye değer katma amacı doğrultusunda faaliyetlerini geliştirmeye devam etmektedir.

1863 yılında mütevazi bir yardımlaşma sandığı olarak kurulup zaman içinde büyük atılımlarla gelişen Ziraat Bankası bugün ülkenin en değerli aktifleri arasında yer almaktadır.