24 Ocak en yüksek faiz veren banka değişti! Vadeli mevduat faizleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikaları Kurulu'nun son 5 toplantısından faiz indirimi kararı çıktı. Bu gelişmelerle birlikte politika faizi yüzde 11.25 seviyesine gerilerken, TL'nin reel getirisi eksi yüzde 0,59'a indi. Yapılan son güncellemenin ardından en yüksek faiz veren banka Fibabank oldu. Fibabank vadeli mevduat faizi yüzde 12,50'ye yükseldi.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2020, 09:12 Güncelleme 03 Şubat 2020, 16:38
24 Ocak en yüksek faiz veren banka değişti! Vadeli mevduat faizleri belli oldu

İÇİNDEKİLER

Bankalarda TL varlıkları olanlara Merkez Bankası'ndan kötü haber gelmişti. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası düzenlemiş olduğu Para Politikaları Kurulu'nun (PPK) faiz toplantısında yine beklentilerle paralel bir şekilde politika faizinde indirime gitti. Bu gelişmenin ardından Merkez Bankası PPK son 5 toplantısında arka arkaya yaptığı kademeli indirimler ile politika faizini yüzde 24 seviyesinden yüzde 11.25'e kadar indirdi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

FAİZ İNDİRİMLERİ MEVDUATI VURUYOR

Merkez Bankası'nın kademeli olarak yaptığı faiz indirimlerinin TL'nin savunma duvarlarını zayıflattığı ve gelişen ülke para birimlerine karşı rekabet gücünü de kırdığı tartışmaları gündeme geldi. Yatırımcıların pozitif seyrine devam eden küresel konjonktür dolayısıyla eksiye dönen reel faizi katlanılabilir gördüğü vurgulanıyor. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantı ile politika faizini 75 baz puan indirerek yüzde 12 seviyesinden, yüzde 11.25 seviyesine indirdi.

Merkez Bankası'nın PPK toplantısının ardından yaptığı açıklamada enflasyondaki olumlu devam eden seyrin yıl sonu tahmini olan yüzde 8.2 ile "büyük ölçüde uyumlu" olduğu belirtilerek "ölçülü" faiz indirimlerinin devam edeceği sinyali verdi. Bu açıklamadan hareketle Merkez Bankası'nın bir sonraki PPK toplantısında da politika faizinin indirileceği beklentisi oluştu

FAİZ İNDİRİM BEKLENTİLERİ DEVAM EDİYOR

Ekonomistler uzun bir süredir döviz kurlarındaki yükselişte, TL'nin reel getirisinin azalmasının etkili olduğunu ifade ediyor. Bununla birlikte Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık indirim kararı ile politika faizini yüzde 11.50'ye indirmesini beklenirken, swap piyasasında ise beklentiler 50-100 baz puanlık faiz indirimi yaşanacağı yönündeydi. Merkez Bankası'nın PPK toplantısından sonra kamuoyuna duyurulan açıklamasında "Enflasyon başta olmak üzere makroekonomik göstergelerdeki iyileşme ülke risk primindeki düşüşü desteklemekte ve maliyet unsurları üzerinde baskıların sınırlanmasına katkıda bulunmaktadır." ifadeleri kullanılmıştı.

EN YÜKSEK VADELİ HESAP FAİZ ORANI VEREN BANKA HANGİSİ

Yapılan son güncellemenin ardından en yüksek faiz veren banka Fibabank oldu. Fibabank vadeli mevduat faizi yüzde 12,50'ye yükseldi.

32 GÜNLÜK EN YÜKSEK VADELİ MEVDUAT FAİZLERİ KAÇA DÜŞTÜ?

Alternatif Bank vadeli hesap mevduat faiz oranı %11,50

Fibabanka vadeli hesap mevduat faiz oranı %12,50

Odeabank vadeli hesap mevduat faiz oranı %11,25

HSBC vadeli hesap mevduat faiz oranı %10,25

ICBC vadeli hesap mevduat faiz oranı %9,20

Anadolubank vadeli hesap mevduat faiz oranı %9,70

Ziraat Bankası vadeli hesap mevduat faiz oranı %9,75

Vakıfbank vadeli hesap mevduat faiz oranı %10

Halkbank vadeli hesap mevduat faiz oranı %9,75

ING vadeli hesap mevduat faiz oranı %11,50

TEB vadeli hesap mevduat faiz oranı %10,25

Akbank vadeli hesap mevduat faiz oranı %9

Garanti BBVA vadeli hesap mevduat faiz oranı %9

QNB Finansbank vadeli hesap mevduat faiz oranı %10,20

Yapı Kredi vadeli hesap mevduat faiz oranı %9,80

Burgan Bank vadeli hesap mevduat faiz oranı %11,60

Denizbank vadeli hesap mevduat faiz oranı %10,50

Şekerbank vadeli hesap mevduat faiz oranı %9,75

Enpara vadeli hesap mevduat faiz oranı %9,50

Aktif Bank vadeli hesap mevduat faiz oranı %10,75