Ocak 2020 zamlı sigara fiyatları iddiası! Sigara zammı yapıldı mı?

Sigara zammı ile ilgili haberler gündemdeki yerini koruyor. Sosyal medya üzerinden paylaşılan Ocak ayı sigara fiyat listesine göre sigaraya zam geleceği iddia edildi. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan son zamlardan sonra yeni bir zam daha gelip gelmeyeceği büyük merak konusu oldu. Konuyla ilgili gözler sigara şirketlerine çevrildi.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2020, 09:12 Güncelleme 04 Şubat 2020, 09:52
Ocak 2020 zamlı sigara fiyatları iddiası! Sigara zammı yapıldı mı?

İÇİNDEKİLER

Resmi Gazete'de bir tebliğ yayımlandı. Yayımlanan tebliğ ile tütün, alkol ve nargilenin toptan ve perakende satış belgelerinin alımı ve yenilenmelerine zam geldiği bildirildi. Yapılan zamlar, alkol ve sigara fiyatlarına zam olarak yansıyacak gibi duruyor. 2020 yılında ise sigara fiyatlarına düzenleme geleceği iddia edilmişti. Sigaraya zam konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Sigara zammı gelirse detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

SİGARAYA ZAM MI YAPILACAK?

Yeni yılda sigaraya zam gelip gelmeyeceğine dair bir bilgi bulunmuyor. Sigaraya zam konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

SİGARAYA GELEN SON ZAMLAR

Sigara fiyatlarında Nisan ayında yapılan zamdan sonra Ağustos ayı itibariyle yeni zam gelmişti. 1-3 TL'lik zammın ardından 12 TL'ye satılan bir sigara 15 TL'ye yükselirken, 16 TL'ye satılan bir sigara da 17 TL oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan 1424 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda yer alan bilgilere göre bir paket içinde yer alan her sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 0.2895 TL'den 0.3899 TL'ye çıktı.

ZAM GELECEĞİ İDDİA EDİLEN SİGARALAR HANGİLERİ?

(P) 18,50 TL'lik sigara 32 TL

(M) 18 TL'lik sigara 30 TL

(M) 16 TL'lik sigara 25 TL

(L) 15 TL'lik sigara 24 TL

(C) 14,50 TL'lik sigara 23 TL

(L) 15 TL'lik sigara 23 TL

(K) 15 TL'lik sigara 20 TL

(R) 14 TL'lik sigara 20 TL

RESMİ GAZETE'DE ÖNEMLİ KARAR!

Alkol ve sigaryaa zam yolda. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. "TÜTÜN MAMULLERİ VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN SATIŞINA VE SUNUMUNA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 15 İNCİ MADDESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ TEBLİĞ" başlığı ile yayımlanan açıklamada , alkol ve tütün mamülleri satışı yapan işyerlerinin 2020 yılı için uygulanacak satış belgesi ve süre uzatım işlemi bedellerine yer verildi.

ZAM GELDİ

Yayımlanan tebliğe baktığımızda toptan ve perakende satış belgelerine zam geldiği görüldü. İşte geçen sene uygulanan rakamlar ve bu sene yapılan zam miktarı.