0,49 ve 0,79 Ziraat Bankası kredi faiz oranları ile kredi veriyor

Ev satın almak için bankalardan konut kredisi kullanacaklara müjdeli haber Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası yüzde 0.49 faiz oranlı konut kredisi kampanyası başlattı. Türkiye'nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası ile ilgili faiz indirim gelişmeleri yakından takip ediliyor.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2020, 10:52 Güncelleme 30 Ocak 2020, 17:00
0,49 ve 0,79 Ziraat Bankası kredi faiz oranları ile kredi veriyor

İÇİNDEKİLER

22 Ocak 2020 konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda Ziraat Bankası kredi faiz oranları vatandaşların yakın takibinde bulunuyor. Türkiye tarihinin en düşük faiz oranlı konut kredisi kampanyasında ilk adımlar atıldı. Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde konut kredilerinde yüzde 0.49 faiz oranıyla hesaplama detayları yayınlandı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

ZİRAAT BANKASI 0.49 FAİZ ORANI HESAPLAMA

Ziraat Bankası'nın başlatmış olduğu TOKİ sosyal konut kampanyası kapsamında 100 bin TL tutarında kredi kullanacak vatandaşlar için kredi taksit ve geri ödeme hesaplaması şu şekilde yapılabilmektedir: Ziraat Bankası'nın kurumsal internet sayfası üzerinden paylaşılan konut kredisi hesaplama aracına göre bankadan yüzde 0.49 faiz oranı avantajıyla konut kredisi kullanan vatandaşlar, 240 ay vade seçeneğini tercih ettiklerinde aylık 709 TL tutarındaki taksitlerle borçlarını ödeyebiliyor. Öte yandan Ziraat Bankası'ndan 150 bin TL'lik TOKİ sosyal konut kredisi kullanımlarında ise vatandaşlar yine 240 ay vade seçeneğinde aylık 1064 TL'lik kredi taksiti ödeyerek konut kredisi kullanma imkanından yararlanabilmektedir.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ İÇİN FAİZ ORANI NE OLDU?

Birikimi olmayan ya da yeterli birikimi olmayanlar müşteriler için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisidir. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği mevcuttur. Ziraat Bankasının Konut Kredisi faiz oranı %0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabilir.

Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de talep edilebilir. Ziraat Bankası Konut Kredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortasını da sunulmaktadır. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez. Anca başvuran kişinin yeterli geliri yoksa banka uygun gördüğü takdirde kefil isteyebilir. Kat mülkiyeti olan gayrimenkuller için konut kredisi alınabilir. Arsa, depo ve dükkan gibi gayrimenkullere konut kredisi verilmez.

ZİRAAT BANKASI 0.49 FAİZLİ EN UYGUN KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ziraat Bankası en uygun konut kredisi başvurusu banka şubelerine gerçekleştiriliyor. 0.49 faizli konut kredisi başvurusunda bulunacak adaylarda aranan ilk şart, TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında daire alma hakkı kazanmak oluyor. En uygun konut kredisi başvurusunda bulunacak adaylardan Ziraat Bankası şu şartları yerine getirmesini istiyor:

T.C. vatandaşı olmak

En az 25 yaşını tamamlamış olmak

En fazla 5.500 TL (İstanbul ilinden başvurular için 6.000 TL) hane içi gelire sahip olmak

İkamet ettiği ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak

TOKİ Hak Sahibi Belirleme kurasında sosyal konut projesinden daire satın alma hakkı kazanmak

Satın alacağı sosyal konutun en az %10 peşinatını ödemek

2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için 1.000 TL başvuru bedeli ödemek (Şehit yakınları muaftır)

Takipte kredi kartı ya da kredi borcu bulunmamak

Kredi notu riskli seviyenin üzerinde olmak

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Ne Oldu, Kaça Düştü?

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faizlerinde en düşük %1,05 görüldü! Tüketici kredisi adı altında sunulan ihtiyaç kredisi ürünlerinde güncel Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları şu şekilde değişti:

Ziraat Bankası çalışanın artısı tüketici kredisi faizi %1,05

Ziraat Bankası emeklinin artısı tüketici kredisi faizi %1,05

Ziraat Bankası tüketici kredisi faizi %1,12

Ziraat Bankası tüketici ürün paketi kredi faizi %1,12

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Faizi Kaç Oldu, Güncel Faiz Oranı Ne?

Ziraat Bankası taşıt kredisi faizi %1,02'ye kadar geriledi. Ziraat Bankası tarafından sunulan kaskolu ve kaskosuz taşıt kredisi faiz oranları son hali şöyle oldu:

Ziraat Bankası kaskolu taşıt kredisi faizi %1,02

Ziraat Bankası kaskosuz taşıt kredisi faizi %1,04