Müjde geldi! 20 Ocak Buzağı destek ödemeleri yattı mı?

2018 2. dönem buzağı destek ödemeleri için müjdeli haber geldi. Bu bağlamda gelen bilgilere göre, 2018 2. dönem buzağı desteklemelerinin 24 Ocak 2020 günü hesaplara yatırılacağına öğrenildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklanacak olan takvime göre Buzağı destekleme ödemelerinin 2020 yılı içinde çiftçilerin TC kimlik numarasının son hanelerine göre belirlenecek takvime göre Ziraat bankası hesaplarına aktarılacağını belirtti.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2020, 09:15 Güncelleme 24 Ocak 2020, 11:06
Müjde geldi! 20 Ocak Buzağı destek ödemeleri yattı mı?

İÇİNDEKİLER

Buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından büyükbaş hayvancılığın desteklenmesi için verilen buzağı desteklemesinin 2018 2. dönem ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı belli oldu. Peki, 2018 2. dönem buzağı destekleri ne zaman yatacak? Buzağı destek ödemeleri ayın kaçında ödenecek?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

2018/2 BUZAĞI DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çalışmalar başlatıldı. Gelen bilgilere göre, 2018 2. dönem buzağı desteklemelerinin 24 Ocak 2020 günü hesaplara yatırılacağına öğrenildi.

Buzağı desteklemeleri şu şekilde;

İkinci dönem buzağı desteklemesine başvuranlar için 1/4/2019 tarihine kadar TÜRKVET/E-Islah'a kayıt edilmiş,

Doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalı,

Buzağıların programlı aşıları (dişiler için brusella ve şap, erkekler için şap) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kaydedilmiş olmalıdır.

BUZAĞI DESTEK ÖDEMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BUZAĞI DESTEKLEME ÜCRETİ NE KADAR?

4 ay ve üzeri buzağılara 350 TL/baş

Soy kütüğüne kayıtlı 500 Tl/Baş

Döl Kontrollü Boğanın Yavrusu (ilave) 50 TL/Baş

Yetiştiricilik Bölgesi İlleri (ilave) 200 TL/Baş

2020 YILI BUZAĞI DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklanacak olan takvime göre Buzağı destekleme ödemelerinin 2020 yılı içinde çiftçilerin TC kimlik numarasının son hanelerine göre belirlenecek takvime göre Ziraat bankası hesaplarına aktarılacağını belirtti.

2020 yılı buzağı desteklemelerini başvuruları başlamış olup çiftçilerimizin başvuru şartlarına uygun olarak İl/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir.

2020 yılı desteklemeleri kapsamında, başvuru yapmak isteyen üreticilerin buzağılarının 2019 yılında doğmuş, TÜRKVET ve E-Islah veri tabanına kayıtlı, programlı aşıları tamamlanmış olması gerekmektedir.

Buzağı desteği 4 ay ve üzeri buzağılar için 350 TL/baş,
Soy kütüğüne kayıtlı buzağılara 500 TL/baş,
Döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların buzağılarına ilave 50 TL,
Bakanlıkça Yetiştiricilik Bölgesi olarak belirlenen illerde;
Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı,
Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane,
Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya,
Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat,
Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat

ilave 200 TL. buzağı desteklemesi ödenecek. Başvuru için buzağıları soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler damızlık sığır yetiştiricileri birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla, herhangi bir yetiştirici/üretici örgütüne üye değilse şahsen il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabilir.