20 Ocak dolar kuru son dakika düşüşte! İşte canlı döviz kurları

Dolar - euro kaç TL? 20 Ocak 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz alış satış fiyatlarında son durum. 2004 yılında dünyada dolaşımda yaklaşık 950 milyar Amerikan doları olduğu tahmin edilmektedir. Bu miktarın 2/3'ü ABD dışındadır. İşte 13 Ocak güncel döviz alım satım kuru... ABD doları tarihçesi iki yüz yılı aşkın bir süreci kapsar.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2020, 09:04 Güncelleme 26 Ocak 2020, 09:35
20 Ocak dolar kuru son dakika düşüşte! İşte canlı döviz kurları

İÇİNDEKİLER

Dolar kuru son dakika: İran ve ABD ile yaşanan gerilim sonrasında dünyada yaşanan diğer gelişmeler sonrasında dolar kuru yükselmişti. Geçen hafta Merkez Bankası faiz indirimi sonrasında ise dolar kuru düşmeye başladı. Merkez Bankası'nın, piyasaların beklentisine paralel olarak faizi 75 baz puan indirmesinin ardından aşağı yönlü hareketine devam eden dolar/TL haftanın son gününde 5,88 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL de 6,53 seviyesinde yer alıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında İngiltere'de perakende satışlar, Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi, ABD'De konut başlangıçları ve inşaat izinleri, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan dolar/TL'de 5,82'nin destek konumunda bulunduğunu ifade eden uzmanlar, 5,95'in direnç olarak izleneceğini bildirdi.

DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

EURO KURU NE KADAR OLDU?

DOLAR VE EURO KURU YORUMLARI

Analistler, küresel piyasalarda jeopolitik risk algısının, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından hızlı bir şekilde arttığını belirtti.

Bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında Almanya'da işsizlik ve TÜFE, ABD'de inşaat harcamaları, ISM imalat sanayi endeksi verileri ile ABD Merkez Bankası toplantı tutanaklarının takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,9750'nin direnç, 5,9350'nin destek konumunda olacağını kaydetti.