4A,4B ve 4C'li ne zaman emekli olur? TC kimlik no ile...

TC kimlik no ile SSK SGK borç gün sorgulama ekranı sayfamızda. Milyonlarca sigortalının merak ettiği konulardan birisi de SSK gün sorgulamasının nasıl yapılacağı oluyor. 4A, 4B ve 4C olarak üçe ayrılan sigortalıların hepsinin yararlanabileceği SSK gün sorgulama sistemine ise e-Devlet üzerinden ulaşabiliyor.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2020, 09:03 Güncelleme 13 Şubat 2020, 15:56
4A,4B ve 4C’li ne zaman emekli olur? TC kimlik no ile...

İÇİNDEKİLER

TC kimlik no ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama ekranı takvim.com.tr'de sizlerle. Milyonlarca vatandaş SSK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığı merak ediyor. TC kimlik numarası ile internet üzerinden kolayca yapılabilen SSK gün sorgulama işlemi ile ayrıca sigorta durumunuz hakkında birçok bilgiye de ulaşabiliyorsunuz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

E-DEVLET İLE SGK 4A-SSK HİZMET DÖKÜMÜ

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz karşınıza gelecektir.

SSK SORGULAMALARI NELERDİR?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SON DAKİKA SGK HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİK YAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR? TIKLA ÖĞREN!

SGK 4A-SSK PRİM SORGULAMA

4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç firma değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.

SGK prim sorgulamada, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir. Yani, SSK hizmet dökümünde olduğu gibi, prim sorgulamada da E-Devlet ve E-SGM ekranı olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM ekranlarından uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, doğum yılınızı giriniz. Eğer, T.C. vatandaşı değilseniz uyruğunuz ile birlikte, ikamet tezkere numaranızı da girmek zorundasınız. Daha sonra güvenlik kodu yazan kısma, karşısında bulunan karakterleri giriniz. "Sorgula" butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekranın sağ tarafında bulunan "Hizmet Bilgisi" açılır menüsünden "4A Hizmet Bilgisini" seçtiğinizde prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenmiş olacaksınız.

E-Devlet ile ise bu işlemi şifrenizi PTT den, 2 TL karşılığında aldıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan "E-Hizmetler" seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan "4A Hizmet Bilgisi" seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

SSK Sorgulama işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Vatandaşların en çok takip ettiği konulardan bazıları SSK sorgulamaları, prim borçları ve SGK hizmet dökümü alma gibi işlemler hakkında oldu. Peki, SSK sorgulaması nasıl yapılır? E-devlet sistemi ile bu sorgulamaları kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Online olarak T.C Kimlik No ve şifreniz ile SSK sorgulama, prim borcu ve SGK hizmet dökümü alabilirsiniz.

SSK PRİM BORCUNU GÖRÜNTÜLEME

Genel sağlık sigortanızın borcunu görüntülemek istiyorsanız yukarıdaki saydığımız işlemleri gerçekleştiriniz. Daha sonra açılan sayfada ' Borç Görüntüle' kısmına tıklayınız. 'Zorunlu GSS' kısmına tıklayarak toplam borcunuzu öğrenebilirsiniz.

E-SGM EKRANI İLE SGK 4A-SSK HİZMET DÖKÜMÜ

E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşmak için sayfayı açtıktan sonra, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum yılınızı giriniz. Nüfusa bağlı olduğunuz il ile cinsiyetinizi seçiniz. "Sorgula" butonuna tıklayınız. Açılan ekranın, sağ tarafında yer alan seçeneklerden "Hizmet Bilgisi" açılır menüsünü tıklayınız. Menüden SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" seçeneğini tıklayınız. Karşınıza SSK hizmet dökümü , yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünüz gelecektir. Böylece, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.