2020 yılı emekli bayram ikramiyeleri için zam gelecek mi?

2020 yılı itibari ile emekli,dul ve yetimler için verilen bayram ikramiyesinde son gelişmeler nelerdir ? Bayram ikramiyesine zam geldi mi ? Haberin detayları sitemizdedir. 2020 bayram ikramiyelerinin ne kadar olduğu şimdiden merak konusu oldu. Emekli, dul ve yetim olmak üzere birçok vatandaşın yararlandığı bayram ikramiye ödemelerinin 2020 yılında ne kadar olacağı tartışılmaktaydı.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2020, 09:20 Güncelleme 24 Ocak 2020, 17:42
2020 yılı emekli bayram ikramiyeleri için zam gelecek mi?

İÇİNDEKİLER

Emeklilere önemli bir ek gelir olan bayram ikramiyesi ödemelerine bu yıl da devam edilecek. 2 yılda 4 bin lira alan emekliler, bu yıl da Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde biner lira ikramiyeyi cebine koyacak. Ancak emekliler, ikramiye tutarında artış bekliyor. İkramiye artışının bir kurala bağlanmasını isteyen emekliler, özellikle enflasyon güncellemesi beklentisi taşıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

2020 bayram İkramiyesine zam geldi mi?

İlgili bayram ikramiyesi ödemesi sabit olduğundan dolayı maaş katsayısındaki artışlardan veya TÜFE oranlarındaki artışlardan etkilenmemektedir. Yani yeni bir kanuni düzenleme yapılmadığı sürece 1000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi sabit kalmaktadır. Bu noktada özellikle enflasyon artışı sonunda ödemelerin de değer kaybı yaşadığı ifade edilebilir.

İlgili ödeme 5510 sayılı Kanunun ek 18 inci maddesinde yer almakta olup "Kurumca bu Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 1.000'er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir" şeklinde ifade edilmiştir. Bu noktada tutar da sabit olarak belirtilmiştir.

Kimler Bayram İkramiyesi Alıyor?

Emeklilerin yanı sıra 12 Milyondan fazla kişiye yapılacak ödemelerde yetim, dul ve emekli vatandaşlara ödenecek olan ikramiyelerde SGK'dan emekli, yaşlılık, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri, ölü geliri alan vatandaşlar da bu ödemden yararlanmaktadır. Emeklilere geçtiğimiz yıl ödenen ilk bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı öncesinde 31 Mayıs'ta hesaplara yatırılmıştı. Geçtiğimiz yılın ikinci ikramiyesi ise ağustos ayında hesaplara yatırılmış olup vatandaşlara 1000 ₺ Kurban Bayramı ikramiyesi ödenmişti.