16 Ocak Perşembe evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte SMS ve e-Devlet bakım maaşı sorgulama

16 Ocak Perşembe evde bakım maaşı yatan iller, bakım aylığı alan vatandaşların gün içerisinde yoğun olarak araştırdığı konular arasında yer alıyor. Binlerce vatandaş evde bakım maaşlarının hangi illerde yatırıldığını araştırıyor. Evde bakım maaşları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay belirlenen tarihlerde hesaplarda oluyor. Peki, 16 Ocak evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte SMS ve e-Devlet bakım maaşı sorgulama işlemine dair detaylar

Giriş Tarihi 16 Ocak 2020, 15:51 Güncelleme 16 Ocak 2020, 16:22
16 Ocak Perşembe evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte SMS ve e-Devlet bakım maaşı sorgulama

İÇİNDEKİLER

16 Ocak evde bakım maaşı yatan iller sorgulama işlemi vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakım aylıkları her ay belirlenen tarihlerde , bakıma muhtaç engelliler ile yaşlı bireylerin aileleri tarafından en iyi şekilde bakılması amacıyla ödeniyor. İşte evde bakım aylığı yatan iller listesi

16 OCAK EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Maaşların Aksaray, Afyonkarahisar, Bolu, İzmir, Ordu, Antalya, Kırıkkale, Karabük, Osmaniye, Zonguldak, Konya, Kırklareli, İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa, Denizli, Bilecik, Aydın, Hatay, Adıyaman, Edirne, Sakarya, Manisa, Erzurum, Gümüşhane, Muğla, Tekirdağ, Rize'de yatırıldığına dair bilgiler geliyor.

Evde bakım maaşı sorgulama işlemi için bir sonraki sayfaya geçiniz...

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Evde bakım maaşları her ayın ortalarından 25'ine kadar il il Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılmaktadır.

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.