Devletten ilk kez ev alacaklara 30 bin lira hibe müjdesi!

Devletten ev alacaklara büyük müjde! Devlet her vatandaşı ev sahibi yapmak için büyük çaba harcıyor. Bu kapsamda proje üstüne proje üretiliyor. TOKİ eliyle dar gelirlilere kira öder gibi ev alma imkanı sağlanırken, konut hesabı ile de birikimlere yüzde 25 civarında destek sunuluyor.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2020, 09:21 Güncelleme 23 Ocak 2020, 13:42
Devletten ilk kez ev alacaklara 30 bin lira hibe müjdesi!

İÇİNDEKİLER

Ev sahibi olamayan ve kirada oturan vatandaşlara müjde üstüne geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan herkesi konut sahibi olması için seferberlik ilan etmişti. Bu bağlamda 100 bin konut projesi başvuruları bugün bitiyor. Devletin vatandaşı para biriktirerek ev sahibi olmaya teşvik etmek amacı ile başlattığı konut hesabı ile para biriktirmek isteyen kişilerin sayıları artıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TEK FIRSAT TOKİ DEĞİL

TOKİ projelerinin bulunduğu yerlerde oturmak istemeyen veya şartları yerine getiremeyen vatandaşlar için başka cazip fırsatlar da yok değil. Bunların başında devletin hibe desteği sunduğu konut hesabı uygulaması var. Konut hesabına 30 bin TL'yi aşan ibe desteği veriliyor.

NASIL KONUT HESABI AÇILIR?

Günümüzde kamu bankalarının yanı sıra çok sayıda özel bankanın da konut hesabı hizmeti bulunmakta olup kimlik belgeniz ile size en yakın banka şubesini ziyaret etmeniz yeterlidir. Bu noktada hesabınıza tek seferlik para yatırma hakkınızı kullanarak bir kerelik toplu para yatırmanıza sınırlar dahilinde izin verilir. Ardından aylık belirlediğiniz tutarlarda düzenli ödeme yaparak birikim yapabilirsiniz. Belirlenen süre sonunda yapmış olduğunuz birikim tutarına göre devletten yukarıda yazılı olan rakamlar dahilinde konut hesabı katkısı alabilirsiniz.

2020 YILINDA İLK KEZ EV ALANA DEVLETTEN 30 BİN LİRA HİBE PARA MÜJDESİ!

2020 yılında konut hesabı açan kişiler için en düşük aylık taksit tutarı 475,82 lira olurken üst sınır ise 4 bin 758 liraya yükseldi. Konut hesabı açan kişilerin hesap açarken bir defada yatırılabilecek azami tutar da 57 bin 96 lira oldu.

Konut hesabı devlet katkısı ise; Devlet Destekli Konut Hesabı 36-47 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 15 Azami Katkı Tutarı 24 Bin 742 Lira Devlet Destekli Konut Hesabı 48-59 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 18 Azami Katkı Tutarı 26 Bin 645,20 Lira Devlet Destekli Konut Hesabı 60 Ay ve Üzeri Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 25 Azami Katkı Tutarı 30 Bin 333 Lira

KONUT HESABI NEDİR?

Konut hesabı, vatandaşların uzun vadeli birikim yapmalarını sağlayan ve gerekli şartların sağlanmasıyla birlikte Devlet katkısının da birikime eklendiği bir tasarrufa teşvik çalışmasıdır. Konut hesabı, yurt içinde ilk ve tek konut satın almalarını desteklemek amacıyla hayata geçirildi.

KONUT HESABI NASIL AÇILIR?

Konut hesabı açmak için nüfus cüzdanınız ile birlikte Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırmanız gerekiyor. Konut hesabı açtırabilmek için üzerinize kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal bulunmaması gerekiyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor. 18 yaşından küçükler için veli ya da vasi tarafından konut hesabı açılabilir.