Emeklinin zammı yatıyor! SSK, SGK ve Bağ-Kur tahsis numarasına göre maaşlar ne zaman yatacak?

Yaklaşık 12.8 milyon emekli için Ocak zam ayı oldu. Emeklilere zamlı maaş ödemeleri bu hafta başlıyor. SSK emeklileri 17, Bağ-Kur’lular ise 24 Ocak’tan itibaren zamlı maaşlarını cebine koyacak. Peki emekliler maaşlarını ne zaman alacak? İşte tahsis numarasına göre zamlı emekli maaşı günleri listesi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2020 Güncelleme 14 Ocak 2020, 18:33
Emeklinin zammı yatıyor! SSK, SGK ve Bağ-Kur tahsis numarasına göre maaşlar ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER




Yaklaşık 12.8 milyon emekli için Ocak zam ayı oldu. Tüm emeklilerin maaşı değişti. 3 Ocak'ta zam oranlarının ortaya çıkmasının ardından, sıra ödemelere geldi. Emeklilere zamlı maaş ödemeleri, bu hafta başlıyor.


Sosyal Güvenlik Kurumu, zam oranlarına göre yeni maaşları hesapladı. Emekliler, 17 Ocak'tan itibaren zamlı paralarını alacak. Ödemeler ayın 28'inde tamamlanacak.


AYLIKTA 76-382 TL ARTIŞ
İlk ödeme SSK emeklilerine olacak. SSK emeklileri tahsis numaralarının son rakamına göre 17-27 Ocak, Bağ- Kur emeklileri 24-28 Ocak tarihleri arasında yeni maaşlarını alacak. Maaşlarda yüzde 6.5 artışla 76,82 ile 382,67 lira arasında artış görülecek.


Emekliler, maaş alma günlerinde hesaplarında, net maaşlarının yüzde 6.5 artırılmış halini ve maaş üzerinden hesaplanan aylığın yüzde 4-5'i oranındaki ek ödemeyi görebilecek.


MEMURA ÖDEME YARIN
Memurlar da zamlı maaşlarını bu hafta alıyor. Memur maaş katsayısının yüzde 5.49 artırılmasının ardından hesaplanan zamlı maaşlar yarın hesaplara yatırılacak. Ayrıca memurlara 14 günlük zam farkı da ödenecek.