2020 Ocak ayı kredi faizi çakıldı! 0.78 fırsatı hangi bankalarda uygulanıyor?

2020 Ocak ayı kredi faizi düştü mü? 0.78 müjdesi geldi mi? Bu soruların cevapları haberimizde. 2020 yılına girdiğimiz şu günlerde bankaların en fazla araştırılan temel konusu konut kredisi faiz oranları oldu. Bu bağlamda bankaların ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi ürünlerinde uygulanan faiz oranları vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2020, 09:13 Güncelleme 16 Ocak 2020, 10:36
2020 Ocak ayı kredi faizi çakıldı! 0.78 fırsatı hangi bankalarda uygulanıyor?

İÇİNDEKİLER

2020 Ocak ayı kredi faizi vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda Halkbank, Ziraat, Vakıfbank, İş Bankası, TEB ve ING (ev) konut kredisi faiz oranları haberimizde yer almaktadır. Kamu bankası olarak bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank faiz indirimi kampanyalarıyla vatandaşların dikkatini çekiyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından yapılacak açıklamada 1 Ocak 2020 tarihinden sonra sıfır konutlar için verilen konut kredilerinde faiz oranları 0,79 olarak açıklanmıştı. Daha sonraki süreçte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Şırnak'ta yaptığı konuşmada "Türkiye üzerinden güzel mesajı Şırnak'tan verelim. Özellikle sıfır konut faizlerinde 0,99 oranı tarihi düşük seviye olan 0,79'a indirelim diye teklifle geldiler.

1 Ocak itibarıyla faizler inecek, hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle topluma bu maliyetleri yansıtmaya devam edeceklerini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Gerek inşaat sektörü gerek yan sektörlerde maliyet ve faizler daha da düşecek." açıklamasında bulundu. Bu açıklamayla birlikte kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları da netleşmiş oldu

6 OCAK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE OLDU?

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 0.99

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.98

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Kuveyt Türk Konut Finansmanı Kar Payı Oranı % 0.98 (Kredi ürünlerini alan kişilere yüzde 0.95 olarak uygulanmaktadır)

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.98

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Vakıfbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)

İŞ BANKASI 0,78 İLE KREDİ VERMEYE BAŞLADI

Normal konut kredisi paketinde yüzde 1.10 faiz oranı ile konut kredisi veren İş Bankası anlaşmalı konut projeleri üzerinden ev sahibi olmak isteyen müşterileri için ise yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Banka bu sayede 0.79 faiz oranı ile kredi veren kamu bankalarını geçmiş oldu. Sıfır konut almak isteyen kişiler için şu anda en uygun konut kredisi faiz oranı olarak anlaşmalı konut projelerinde 0.78 oranı ile İş Bankası tarafından uygulanıyor. İş Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.10 olarak belirlendi (İş Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.78 olarak hesaplanmaktadır)

VAKIFBANK'TAN YÜZDE 0,78 ORANI

Anlaşmalı firmalardan satın alacağınız konutlar için; aylık %0,79 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleriyle konut kredisi kullanabilirsiniz. Kampanyaya dâhil olan firmaların da katkısıyla 0,79% faiz oranı ve 180 aya varan vadelerle, Kampanya, anlaşmalı firmalardan alınacak yeni konut alımları için geçerlidir. Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Vakıfbank anlaşmalı konut projeleri için yüzde 0.78 olarak hesaplanmaktadır.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

TEB 0,98'E DÜŞÜRDÜ

TEB'den yapılan açıklamaya göre, banka ile ilk defa tanışan ve borçlarını tek bir yerde toplayıp rahat etmek isteyenler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için findeks notuna göre farklı tutar ve vadelerde, yüzde 0,98'den başlayan faiz oranıyla ihtiyaç kredisinden faydalanabiliyor.