28 Aralık Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yeni konut, taşıt kredisi faiz oranları... 0.79 kredi faiz indirim fırsatı!

0.79 konut kredi faiz indirim son dakika müjdesi geldi. Uzun süredir beklenen konut kredisi müjdesi sonunda geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından uygulanan konut kredisi faiz oranının yüzde 0.99 seviyesinden yüzde 0.79 seviyesine çekileceğini duyurdu. Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Ziraat Bankası tüketici kredisinde %1,17 faiz oranı uyguluyor. 60 ay vade seçeneği sunulan kredide en fazla 5.000.000 TL kredi kullanılabiliyor.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2019, 09:51 Güncelleme 28 Aralık 2019, 09:51
28 Aralık Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yeni konut, taşıt kredisi faiz oranları... 0.79 kredi faiz indirim fırsatı!

İÇİNDEKİLER

Konut kredisi faiz indirimi son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kamu bankaları sıfır konutta faizi 0.79'a indiriyor" dedi. 3 kamu bankasında da ihtiyaç kredisi faiz oranı en düşük yüzde 1.05 seviyesine indirildi. En düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı özel bankalarda yüzde 0.95 seviyesinden başlayan oranlarla uygulanırken söz konusu oranın kredi notuna göre belirlenmesi nedeni ile Ziraat Bankası öne çıkıyor. Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi veren Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank güncel faiz oranları ve vade seçenekleri takvim.com.tr'de haberimizde yer alıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

27 ARALIK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

ING Bank konut kredisi – yüzde 0,98

Ziraat Bankası konut kredisi – yüzde 0,99

Halkbank konut kredisi – yüzde 0,99 şeklinde sıralanıyor.

Yapı Kredisi konut kredisi – yüzde 0,99

Akbank - yüzde 0,99

Garanti BBVA Kiracıya Mortgage: %1,10

ICBC Turkey Yeni Evim Kredisi: %1,15

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI DÜŞTÜ!

3 kamu bankasında da ihtiyaç kredisi faiz oranı en düşük yüzde 1.05 seviyesine çekildi. En düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı özel bankalarda yüzde 0.95 seviyesinden başlayan oranlarla uygulanırken söz konusu oranın kredi notuna göre belirlenmesi nedeni ile Ziraat Bankası öne çıkıyor.

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI NE DURUMDA?

Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi veren Ziraat Bankasında güncel faiz oranları ve vade seçenekleri şu şekilde:

Ziraat Bankası Tüketici Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası, 4 farklı tüketici kredisi veriyor:

Çalışanın artısı tüketici kredisi
Emeklinin artısı tüketici kredisi
Tüketici kredisi
Tüketici ürün paketi

Ziraat Bankası tüketici kredisinde %1,17 faiz oranı uyguluyor. 60 ay vade seçeneği sunulan kredide en fazla 5.000.000 TL kredi kullanılabiliyor.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası taşı kredisinde de 4 paket seçeneği sunuyor:

Taşıt kredisi ürün paketi
Kaskosuz taşıt kredisi
Kaskolu taşıt kredisi
Taşıt diğer ürün paketi

Ziraat Bankası taşıt kredisi %1,19 faiz oranından başlıyor. En fazla 48 ay kredi kullandıran bankadan 5.000.000 TL'ye kadar nakit desteği alabilirsiniz.
Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankasında 4 türde konut kredisi paketi bulunuyor:

Çalışanın artısı konut kredisi
Emeklinin artısı konut kredisi
Konut kredisi
Konut ürün paketi

Ziraat Bankası konut kredisi paketleri %0,99 faizden başlıyor, seçeceğini pakete göre faiz oranları değişiyor. 180 aya kadar vadeyle sunulan kredide en fazla 5.000.000 TL çekebiliyorsunuz.

VAKIFBANK KREDİ FAİZLERİ NE KADAR?

Vakıfbank'tan 3 türde kredi kullanabilirsiniz:

Sarıpanjur konut kredisi
İhtiyaç kredisi
Taksitli ek hesap

Vakıfbank Sarıpanjur Konut Kredisi Faiz Oranları

Vakıfbank ''Sarıpanjur Konu Kredisi'' kampanyasında %0,99 faiz uyguluyor. Bankadan 180 ay vadeye kadar kredi kullanabilirsiniz. En fazla 1.500.000 TL kredi sunuluyor.

Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

En fazla 60 ay vadeyle ihtiyaç kredisi kullanabileceğiniz Vakıfbank, 125.000 TL'ye kadar kredi sunuyor. Aralık ayı itibariyle güncel faiz oranı %1,25 olarak belirlenmiş.

Vakıfbank Taksitli Ek Hesap Faiz Oranı

Vakıfbank taksitli ek hesap en fazla 12 ay vadeyle veriliyor. 99.999 TL'ye kadar kullandırılan ek hesap kredisinde %1,60 faiz oranı uygulanıyor.

HALKBANK KREDİLERİ FAİZ ORANLARINDA GÜNCEL DURUM NE?

Halkbank, 7 farklı türde ihtiyaç kredisi kullandırıyor:

Hızlı kredi
Maaşını Halkbank'tan alanlara özel kredi
Kamu çalışanlarına özel kredi
Özel sektör çalışanlarına özel kredi
Mutlu emekli ihtiyaç kredisi
Halkbank gayrimenkul işyeri satışı kredisi
Halkbank gayrimenkul arsa satışı kredisi

Halkbank Hızlı Kredi Faiz Oranları

Halkbank ''Hızlı Kredi'' paketinde %1,39 faiz uyguluyor. 60 aya kadar vade seçeneğiyle sunulan kredi için en fazla 15.000 TL'lik talepte bulunabilirsiniz.

Maaşını Halkbank'tan Alanlara Özel Kredi Faiz Oranları

Maaşını Halkbank'tan alanlara özel sunulan kredide %1,19 faiz uygulanıyor ve 60 aya kadar kredi veriliyor. Kredide üst limit olarak 20.000 TL belirlenmiş.

Halkbank Kamu Çalışanlarına Özel Kredi Faiz Oranları

Kamu çalışanları için sunulan kredi için 60 aya kadar vade imkanu mevcut. En fazla 100.000 TL kredi verilen bu pakette %1,25 faiz uygulanıyor.

Halkbank Özel Sektör Çalışanlarına Özel Kredi Faiz Oranları

Özel sektör çalışanları için %1,25 faiz oranıyla sunulan kredide en fazla 100.000 TL kullanılabiliyor. Kredi vadesi 60 ay vadeye kadar çıkabiliyor.

Halkbank Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Emekliler için sunulan ''Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi'' paketinde %1,19 faiz uygulanıyor. En fazla 100.000 TL kredi veren banka, 60 aya kadar vade sunuyor.

Halkbank Gayrimenkul İşyeri Satışı Kredisi Faiz Oranları

Halkbank işyeri alımları için sunduğu kredide 10.000.000 TL'ye kadar destek sunuyor. %1,19 faiz oranıyla sunulan bu pakette 120 ay vade seçeneği bulunuyor.

Halkbank Gayrimenkul Arsa Satışı Kredisi Faiz Oranları

Arsa/arazi alımlarında sunulan bu kredide %1,19 faiz oranı bulunuyor. 120 ay vadeyle çekebileceğiniz kredide üst limit 10.000.000 TL olarak belirlenmiş.

Halkbank Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Halkbank, 0 km taşıt alımlarında 60 ay vadeyle 120.000 TL'ye kadar kredi veriyor. ''Yeşil Işık Taşıt Kredisi'' paketiyle sunulan kampanyada %1,19 faiz uygulanıyor.

Banka, 2.el taşıt kredisinde ise %1,20 faiz oranı uyguluyor.

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut kredisinde ''Hesaplı Evim'' paketi adı altında %0,99 faiz uygulayan banka 500.000 TL'ye kadar kredi imkanı tanıyor. Bankadan 180 ay vadeye kadar konut kredisi kullanabiliyorsunuz.

İHTİYAÇ KREDİSİ NEDİR?

İhtiyaç kredileri diğer kredilere göre daha ziyada düşük faizli ve kısa vadeli kredilerdir. Bu tip krediler için son dönemde bankaların yeni uygulamaları sayesinde şubeye gitmeden dahi telefon ya da internet yoluyla kredi alınabilmektedir. Bu tip krediler bireysel kredi türündedir. Yani kişinin ticari amacı dışında kalan ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen kredidir. Bu tip krediyi kurumlar değil, yalnızca reel kişiler kullanabilir. Ancak, işletme sahipleri ticari gelirlerini göstererek kendi adlarına da kullanabilir.

İHTİYAÇ KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Gelir durumu ihtiyaç kredisi için en önemli şartlardan biridir. Birçok bankanın aradığı diğer şartlar ise;

18 yaşını doldurmuş olmak (Bankalar yine de 20 yaş ve üzerine kredi vermektedir.)
Vergi levhasının ya da SSK kaydının olması. (Son 3 aya dair)
Herhangi bir bankadan aldığınız borçtan dolayı takibe düşmemiş olmanız.
Bazı durumlarda kefil (Kefil olarak eşin rızası istenebiliyor.)
Gelirin resmi olarak beyan edilmesi.
Bunların dışında eğer ipotekli ihtiyaç kredisi çekilecekse, eşin rıza durumu istenebilir. İhtiyaç kredileri 36 ay vade ile kullanılabilir. İhtiyaç kredilerinde tüm hane halkının değil, yalnızca krediyi çekecek kişinin geliri hesaplanır. (Hane halkı kefil olabilir.) Yine birçok bankada gelirin en fazla %50'si aylık taksit olacak şekilde kredi çekilebiliyor.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Öncelikle ikinci el taşıt kredisinin ne olduğundan kısaca bahsedelim. Bankalar taşıt kredisi ürünlerini 0 araçlar için farklı, 2. el araçlar için farklı şartlarla sunarlar. Sıfır araçlar için araç kredisi almak genellikle daha kolaydır. Otomobil kredisi ile ikinci el araç alımlarında araç yaşı sınırlaması ve sıfır araç alımına göre kredi kullandırım oranı farklılığı vardır. Aracın değeri, kasko değerine göre hesaplanır ve kredi buna yönelik olarak verilir.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ İÇİN YAŞ SINIRI

Bankaların avantajlı faiz oranları ile sunduğu araba kredisi ürünleri ile ikinci el araba almak istediğinizde aracın belli bir yaş aralığında olması beklenir. Bu yaş aralığı bankadan bankaya değişse de bankalar genellikle sekiz yaşından büyük olan araçlar için kredi vermek istemezler. Banka kredisi ile ikinci el taşıt almayı düşünüyorsanız en fazla sekiz yaşına kadar olan araçlara bakmanızda fayda var.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Konut kredisinde geri ödeme planı çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı olacaktır. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.