Yerli otomobil ne zaman satışa sunulacak? Yerli otomobil özellikleri neler olacak? İşte tanıtım tarihi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobilin öngörülen tanıtım tarihini açıklamasının ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da otomobilin brandalı fotoğrafını paylaştı. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte yerli otomobil hakkındaki detayları merak eden vatandaşlar araştırmalara başladı. Peki, yerli otomobil ne zaman satışa sunulacak? Yerli otomobil özellikleri neler olacak? İşte tanıtım tarihine dair bilgiler...

Giriş Tarihi 20 Aralık 2019, 16:31 Güncelleme 20 Aralık 2019, 16:31
Yerli otomobil ne zaman satışa sunulacak? Yerli otomobil özellikleri neler olacak? İşte tanıtım tarihi

İÇİNDEKİLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 27 Aralık'ta ön gösterimi yapılması planlanan yerli otomobilin brandalı fotoğrafını paylaşmasıyla birlikte vatandaşlar detayları merak ediyor. Bu kapsamda günün en çok araştırılanları arasında "Yerli otomobil ne zaman satışa sunulacak?" sorusu yer alıyor. Peki, Yerli otomobil özellikleri neler olacak? İşte merak edilen son detaylar...

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN TANITILACAK?

Başkan Erdoğan, Malezya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobilin ön gösteriminin 27 Aralık Cuma günü Gebze'de yapılmasının planlandığını ifade etti.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK?

Yerli otomobilin ne zaman satışa sunulacağı belli olmadı. Ancak TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, yerli otomobilin banttan ineceği yıla dair 2022'in belirtildiğini ve bu sürenin kısa olduğuna dair bir yorum üzerine, "Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yapabiliriz." diye konuştu.

BAKAN VARANK YERLİ OTOMOBİLİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından ön gösterim araçlarının brandalı fotoğrafını paylaştı.

Paylaşımında yerli otomobilin prototipinin tanıtılmasının planlandığı tarih ile "TOGG", "Bilişim Vadisi" ve "Milli Teknoloji Hamlesi" etiketlerine yer veren Varank, iki fotoğraf kullandı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) logosuyla paylaşılan fotoğraflarda Bakan Varank'ın yanı sıra TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Taha Yasin Öztürk ile Tuncay Özilhan, TOGG Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Nazif Zorlu, Ahmet Akça ile BMC Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk yer aldı.

YERLİ OTOMOBİL ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

Yerli otomobil özelliklerine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Yerli otomobile dair detaylar tanıtım tarihinde netleşecek.