TOKİ başvuruları nasıl yapılır? TOKİ tel ve müşteri hizmetleri - TOKİ çağrı merkezi 100 bin sosyal konut ödeme planı!

TOKİ tel ve müşteri hizmetleri - TOKİ çağrı merkezi 100 bin sosyal konut ödeme planı! TOKİ başvuruları nasıl yapılır? Gibi soruların detayları haberimizde yer almaktadır. TOKİ Merkez Binası'nın telefon numarası, faks numarası ve adres bilgileri bulunmaktadır. Bu iletişim bilgilerinden TOKİ merkez ile iletişime geçerek istek, şikayet ve önerilerinizi iletebilirsiniz. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin Proje ilinde bulunan yetkili şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir. TOKİ'nin bir amacı ise hazineden yardım almadan projelerini hayata geçirebilmektedir.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2019, 09:17 Güncelleme 17 Aralık 2019, 09:17
TOKİ başvuruları nasıl yapılır? TOKİ tel ve müşteri hizmetleri - TOKİ çağrı merkezi 100 bin sosyal konut ödeme planı!

İÇİNDEKİLER

TOKİ tarafından bugün başlatılan 100 bin konut projesi kapsamında TOKİ tel müşteri hizmetleri ve TOKİ çağrı merkezi ile ilgili sorgular arama motorlarında büyük artış gösterdi. Bu bağlamda bu soruların cevaplarını haberimizde yer veriyoruz. TOKİ 100 bin sosyal konut projesine başvurular 16 Aralık 2019 - 15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak. Konutlara daha önce TOKİ'den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış aylık geliri 5.500 TL'den düşük olanlar başvurabilecek. Başvuru formu, kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecek. İşte 100 bin sosyal konut ödeme planı ve TOKİ başvuruları nasıl yapılır? Detaylar haberimizde

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TOKİ ÇAĞRI MERKEZİ

TOKİ Çağrı Merkezi İletişim Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
0(312) 565 20 00

TOKİ Faks Numarası
0(312) 266 77 48

TOKİ Adres
Bilkent Plaza B1 Blok 06800
Bilkent – Çankaya / ANKARA

TOKİ SOSYAL KONUT EVLERİ SON DAKİKA GELİŞMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

2020 TOKİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesine başvurular 16 Aralık 2019 - 15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak. Konutlara daha önce TOKİ'den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış aylık geliri 5.500 TL'den düşük olanlar başvurabilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin Proje ilinde bulunan yetkili şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir.

Başvuru formu, kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecek.

Başvuru Bedeli 2+1: 500.- TL
Başvuru Bedeli 3+1: 1.000.-TL

Başvurular; 4 kategoride kabul edilecektir;

1. Kategori olan "Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri"
2. Kategori olan "En az %40 Engelli Vatandaşlarımız"
3.Kategori olan "Emekli Vatandaşlarımız"
4. Kategori olan "Diğer alıcı adayları"

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ'nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

BANKADAN YAPILACAK BAŞVURU İŞLEMLERİ VE TOKİ SOSYAL KONUT EVLERİ ÖDEME PLANI

Başvuruların kabul edileceği yer: T. C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin Proje ilindeki yetkili şubeleri

Başvuru sahipleri;
Nüfus Cüzdanı ile birlikte;

Ayrıca,

* Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alacakları "Belgeyi"
* Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) "Belgeyi"
* Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren "Belgeyi"

Başvuru Formu,

* Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir,
* Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.

Başvuru işlemleri sırasında;
2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

TOKİ'NİN GELİR KAYNAKLARI

TOKİ yaptığı çalışmalarda ve projelerde kendisine ayrılan kaynağı kullanmaktadır. TOKİ, kurulduğu zaman TOKİ'ye kaynak sağlamak amacıyla kurulan Toplu Konut Fonu'na projeler için kaynak aktarılmaktaydı. Ancak bu fon 2001 kaldırılmıştır. Şimdi ise TOKİ, gayrimenkul satışı, kira bedeli, kredi, faiz, bütçe ödeneği gibi kaynaklardan elde ettiği gelir ile projelerini yürütmektedir.

TOKİ'nin bir amacı ise hazineden yardım almadan projelerini hayata geçirebilmektedir. Bu nedenle TOKİ, artık üst gelir grubuna hitap eden marka konutlar üretmek için de projeler yapmaktadır. Buradan elde edilen üst düzeydeki gelirle sayesinde, diğer yatırımlara kaynak oluşturmak amaçlanmaktadır. Bu yöntemde TOKİ, arazilerini müteahhitlere vererek belirli sürede işi bitirmelerini istemekte ve buradan pay elde etmektedir. Bu kaynak da sosyal konut projelerine kullanılmaktadır.

TOKİ TARİHÇE

Ülkemizde konut yapım hamlelerinin en önemli hareket noktası, yaşanan büyük depremler olmuştur. Cumhuriyetin hemen başında, 1924 yılında yaşanan deprem (Erzurum/Horasan) sonrasında, Eytam Sandığı'nın Emlak ve Eytam Bankası'na dönüştürülmesiyle (1926) devletin, yapı sektörüne ve imar faaliyetlerine fiilen destek olması kararlaştırılmıştır.

1930 yılında çıkarılan Belediyeler Kanunu ile hem sağlıklı konutların yapımı, hem de kamunun konut yapımı amaçlanmıştır ve bu dönemde Ankara Belediyesi işbirliği ile memurlara konut yapımı için Bahçelievler Konut Yapı Kooperatifi kurulmuştur.

1939 yılında yaşanan ve 120.000'e yakın binanin yıkıldığı, 33.000 insanımızın hayatını kaybettiği Erzincan depremi sonrasında ülkemizde konut ve yerleşim sorunu ciddi olarak sorgulanmaya başlanmış ve 1940'larda, Ankara Saraçoglu mahallesinin oluşturulması için Emlak ve Eytam Bankası'nın sorumluluğunda Emlak Bank Yapı Ltd. Şti kurularak 450 konut yapılmıştır.

1980'li yıllara kadar sosyal devlet anlayışı kapsamında planlı kentleşme ve kamunun toplu konut yapımıyla ilgili çeşitli faaliyetler yapılsa da tam anlamıyla başarılı olunamamış ve gecekondulaşma ülkemizin yapısal sorunlarından biri haline gelmiştir.

Kurumumuz, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın talimatları ve 1984 yılında yürürlüğe giren 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu'na haiz, Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı adı ile kurulmuştur.

Ancak, zaman içinde yaşanan mevzuat sorunlarıyla kurum atıl duruma gelmiştir. 1990 yılında 412 ve 414 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı şeklinde iki ayrı idare olarak örgütlenmiş, 1993 yılında da Toplu Konut Fonu'nun Genel Bütçe kapsamına alınmasıyla İdare kaynaklarının azalması, İdareyi konut üretiminden uzaklaştırmış, ülkemizin nitelikli konut ihtiyacı tam olarak karşılanamamıştır.

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara depremiyle bir kez daha kamunun konut yapımındaki işlev, görev ve eksiklikleri gündeme gelmiştir.

Toplu Konut İdaresi, 2002 yılına kadar 19 yılda 43.145 konutu tamamlamış, yaklaşık 950.000 konutu kredilendirmiştir. 58. Hükümetimizin yürürlüğe koyduğu Acil Eylem Planı çerçevesinde "Planlı Kentleşme ve Konut Seferberliği"nin başlamasıyla TOKİ, yeni bir vizyona kavuşmuştur.

Bu kapsamda 59. Hükümet ile birlikte 28.6.2001 tarihi ve 4698 sayılı Konut Müsteşarlığının Kurulması ve Arsa Ofisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun yürürlükten kaldırılması üzerine Toplu Konut İdaresi, 14/8/2003 tarihli ve 25199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığının D-4-2003-1010 sayılı tezkeresi ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na, 16/1/2004 tarihli ve 25348 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığının D -1-2004-54 sayılı tezkeresi ile Başbakanlığa, 09.07.2018 tarihli ve 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmıştır.