Tek tek duyuruldu! TOKİ 100 bin konut ne zaman yapılacak? İşte başvuru şartları, fiyatları, yapılacağı ilçeler

100 Bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ 100 bin sosyal konut müjdesini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeli haberi vermesiyle TOKİ 100 bin sosyal hakkında detaylar merak edilmeye başlandı. 100 bin sosyal konut projesine kimlerin başvuracağı, hangi ile ne kadar konut yapılacağı, başvuru şartları ve konut fiyatları hakkındaki detaylar netleşti. Projeyle ilgili detayları merak edenler ise TOKİ 100 bin konut hangi il ve ilçelere yapılacak sorusuna yanıt arıyor. İşte TOKİ 100 bin konut başvuru şartları ve fiyatları...

Giriş Tarihi 14 Aralık 2019, 16:55 Güncelleme 14 Aralık 2019, 16:55
Tek tek duyuruldu! TOKİ 100 bin konut ne zaman yapılacak? İşte başvuru şartları, fiyatları, yapılacağı ilçeler

İÇİNDEKİLER

Bugüne kadar binlerce aileyi uygun fiyatlarla ev sahibi yapan TOKİ vatandaşlara yeni projeler sunmaya devam ediyor. 100 bin konut projesiyle yine ailelerin yüzü gülecek. Dar gelirli aileler için uygun fiyatlı konut müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. 100 bin sosyal konut için başvuru tarihleri, başvuru şartları ve konutların hangi ilde kaçar tane yapılacağı netleşti. Peki, TOKİ 100 bin konut sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir? İşte TOKi sosyal konut projesine dair bilinmesi gerekenler...

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvuru tarihi 15 Aralık 2019-15 Ocak 2019 olarak duyuruldu.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

T.C. Vatandaşı olmak,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde son 1 yıl boyunca ikamet ediyor olmak (3+1 konutlar hariç),

Daha önce TOKİ'den konut satın alınmamış olması,

Kendisi, eşi ve çocuklarının üzerine kayıtlı bağımsız konutların bulunmaması,

Hane halkı gelirinin İstanbul için 6 bin lira, diğer şehirler için 5 bin 500 liranın üzerinde olmaması,

25 yaşın üzerinde olmak

HANGİ ŞEHRE KAÇ KONUT YAPILACAK?

EVLER NE KADAR OLACAK?

75 metrekare ve 140 bin lira fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 14 bin TL peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

100 metrekare ve 160 bin lira fiyatlı 3+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 16 bin lirayı peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 lira taksitle ev sahibi olacak.

SOSYAL KONUT PROJELERİ, BÖLGENİN ÖZELLİKLERİNİ ORTAYA KOYACAK

Karadeniz Bölgesinde geleneksel yığma taş yapıları andıracak biçimde cephede zemin kat taş kaplamalar, üst katlarda ahşap hissi verecek kaplamalar ve eğimli çatı saçaklarını destekleyen nitelikte Karadeniz'e özgü yöresel ahşap ve taş yapı elemanları karma biçimde kullanılacak.

Marmara Bölgesinde ise hem geleneksel hem de modern yapılar inşa edilecek.

Ege'nin geleneksel dokusuna uygun çözümlemeler yer alacak.

Akdeniz'de ise iklimiyle barışık güneş ışınlarını yansıtacak canlılıkta doku ve renkleriyle sade ve yalın cephe çizgileri, yer yer teraslarıyla geleneksel kemerli pencerelerle mimari kültür yansıtılacak.

İç Anadolu Bölgesinde, kıvrımlı yollar, şirin sokaklar, ahşap süslemeler, bitişik düzenli yapılar ve cumbalı evleriyle mahalle kültürünü benimseten konutlar yapılacak.

Doğu Anadolu'da arazinin zor şartlarına cevap verebilecek nitelikte cephe unsurlarının bölgenin yapısına uygun malzemelerden seçilmesine özen gösterilecek.