PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartları açıklaması yapıldı

Türkiye'nin köklü kurumları arasında yer alan PTT, Sözleşmeli Personel Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. PTT tarafından hazırlanan yönetmelikte; kurumda çalıştırılacak sözleşmeli personel hakkında maddeler yer aldı. Bu bağlamda PTT yayımladığı yönetmelikte personel alımı ilanı yayımladığında ilanın içeriğinin nasıl olacağını da belirtti.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2019, 09:32 Güncelleme 19 Aralık 2019, 10:03
PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartları açıklaması yapıldı

İÇİNDEKİLER

KPSS şartsız PTT personel alımı ile ilgili Resmi Gazete'de yönetmelik yayımlanmasının ardından gözler PTT personel alım ilanlarına çevrildi. PTT personel alımlarıyla ilgili açıklanan yönetmelikte yaş ve mezuniyet şartı, kadrolar ve bölümler detaylı olarak verilmektedir. Haberimizde ayrıca tablo olarak bilgileri verdik. PTT personel alım süreci ve tüm gelişmeler takvim.com.tr adresindedir.

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

PTT sözleşmeli personel alımına hakkında başvuru tarihleri açıklanmadı. Fakat yönetmeliğin yayınlanması ile alımın yakın zaman gerçekleştirilmesi bekleniyor. PTT personel alımına dair gelişme ve açıklama olduğu takdirde haberimizde yer vereceğiz.

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

YENİ YÖNETMELİK YAYIMLANDI!

PTT 19 Kasım 2019 tarihinde yayımladığı yönetmeliğe göre personel alımında bazı değişikliklere gidildiğini belirtti. Söz konusu yönetmelik ile bazı şartlar esnetilme ve bazı şartlar ile adayları üzen gelişmeler yaşandı. Adaylar özellikle yaş şartına sevinirken bir yandan KPSS şartının getirilmesine oldukça tepki gösterdiler.

ADAYLARIN TEPKİLERİ NEDİR?

PTT personel alımı ilanını dört gözle bekleyen adaylar ilanın ne zaman yayımlanacağını merak ediyorlar. İlgili yönetmelik yayımlanalı neredeyse 1 ay olacak. Adaylar ilanın bir an önce yayımlanmasını bekliyor ve uzun süredir ilanı bekleyen adaylar herhangi bir yere yerleşemediklerini belirtiyorlar.

PTT PERSONEL ALIM İLANININ İÇERİĞİ NE OLACAK?

PTT yayımladığı yönetmelikte personel alımı ilanı yayımladığında ilanın içeriğinin nasıl olacağını da belirtti. Bu kapsamda yayımlanacak ilanda;

Adaylarda aranacak şartlar,
Pozisyonların yerleri ve sayısı,
Başvuru zamanı, yeri ve şekli,
İstenilecek belgeler,
KPSS'den alınması gereken asgari puan,
Sınav konuları, sınav tarihi ve yeri,
Sınavın şartlarına ilişkin diğer hususlar,
Gibi bölümler ilanda yer alacak.

PTT PERSONEL ALIMI YAŞ ŞARTI

PTT yönetmeliğinde yaş şartı ile ilgili olarak "PTT'de işgücü hizmet alımı suretiyle görev yapan yüklenici firma elemanlarının PTT'nin açıktan personel alımı yoluyla yapılacak sınavlarına girmek istemeleri halinde, duyurunun yapıldığı tarih itibarıyla yüklenici firma değişimi hariç duyuruda belirtilen süre kadar aralıksız olarak görev yapıyor olmaları kaydıyla bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen otuz altı yaşından gün almamış olmak hükmü kırk bir yaşından gün almamış olmak olarak uygulanır." ifadelerine yer verildi. Daha önce 35 olan yaş şartı 36 olarak değiştirildi.

PTT PERSONEL ALIMI MEZUNİYET ŞARTI VE KADROLAR

PTT personel alımı ile ilgili kadrolar ve bu kadrolarda istihdam edilecek personeller için asgari mezuniyet şartları açıklandı. Buna göre kadrolar ve mezuniyet şartları şöyle;

PTT PERSONEL ALIM YÖNETMELİĞİN AMACI:

Bu Yönetmeliğin amacı; Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde görev yapan idari hizmet sözleşmeli personelin hak, yükümlülük ve sorumlulukları ile işe alma, atama, görevlendirilmesi ile eğitim, terfi, görevde yükselme, pozisyon değişikliği, disiplin, izin, görevden alma, sözleşmenin yenilenip yenilenmemesi, sona erdirilmesine ilişkin hususlar ve diğer özlük haklarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.