Emekliye faizsiz maaş avansı verilecek! Geri ödeme ise...

Emekli olup, emekli maaşının gelmesini bekleyenlere, SGK 6 bin 62 lira tutarında maaş avansı veriyor. Tüm emeklilerin faydalanabileceği maaş avansının geri ödemesi taksitle yapılabilecek. Faizsiz maaş avansının tüm emekliler için geçerli olması adına çalışmalar devam etmektedir. Emekli maaşı bağlanmamış olan kişilere, SGK maaş avansı imkanı sundu.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2019, 09:34 Güncelleme 20 Aralık 2019, 10:50
Emekliye faizsiz maaş avansı verilecek! Geri ödeme ise...

İÇİNDEKİLER

SGK, SSK ve Bağkur emeklisi için güzel haberler gelmeye devam ediyor. Bu bağlamda faizsiz maaş avansı başvuru şartları belli oldu. Şartlarını yerine getirenler emekliler yazılı başvuru yaparak maaş avansı kullanabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başvuruda bulunmuş emeklilere asgari ücretin 3 katı oranında ödeme yapma imkanı sunuyor.

SGK emekli maaşı avans şartları:

* Emeklilik başvurusunu yapmış olanlar

* Emekli aylığı 90 gün geçmiş ve bağlanmamış olanlar

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

TÜM EMEKLİLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Emekli maaş avansı uygulamasının tüm emeklileri kapsaması adına çalışmalar yapılmaktadır. Çalışma sonunda nakit sıkıntısı çeken emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yaparak maaş avansını alabilecek. Maaş avansı asgari ücretin 3 katı olacak.

EMEKLİYE MAAŞ AVANSI TAKSİTLE ÖDENECEK

Emekli maaş avansı alan kişilerin geri ödemesinde faiz uygulanmayacak. Ayrıca emekli avansının geri ödemesi taksitle yapılacak.

EMEKLİYE 10 MAAŞ KREDİ VERİLECEK

Bu uygulamanın tüm emeklilere yaygınlaştırılması da gündemde. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor. Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra maaştan taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.

6 BİN 62 TL AVANS

Emeklilik başvurusunu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar, yazılı başvuru yaparak avans alabiliyor. SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Yani bu yıl başvuru yapan 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

BANKALARINDAN EMEKLİ MAAŞI ALANLARA ÖZEL KAMPANYALAR

Ziraat Bankası: Maaşlarını Ziraat Bankasından alan emeklilere özel "Emeklinin Artısı Kredi Paketi" imkânları sunuluyor. 100 bin liralık konut kredisi 0.99 faiz imkanıyla veriliyor.

Aktifbank: Emekli maaşını PTT'den alanlar için özel teklifler hazırlandı. Emeklilere şartsız ve kefilsiz kredi veriliyor. Ayrıca PTT'ye başvuru yapılması sonrasında 60 bin liraya kadar kredi verilmektedir.

İng Bank: 60 ay yüzde 1.19 faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi maaşını taşıyanlara sunulmaktadır. Garanti Bankası: 60 aya varan vade imkanıyla şartsız, gelir belgesiz kredi imkanı sunulmaktadır.

PTT Bank: Emeklilerin en çok tercih ettiği krediler arasında PTT kredileri yer almaktadır. Kredi şartları arasında 80 yaşını aşmamış olmak ve aylık elde edilen gelirin taksit tutarının yarısından yüksek olması yer almakta