Altın fiyatları gün sonunda yükseldi! 10 Aralık anlık tam, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar?

Halk arasında yastık altı yatırımı olarak bilinen altın fiyatlarında bugün hareketlilik yaşanıyor. Dünkü kapanışta İstanbul Kapalıçarşı'da çeyrek altın 445,00 lira, Cumhuriyet altını 1.823,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,62 yükselişle 273,70 liradan işlem görmüştü. Şimdi altın alıp yatırım yapan on binlerce vatandaş tam, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar oldu sorusuna yanıt arıyor. İşte piyasalarda güncel altın fiyatları...

Giriş Tarihi 10 Aralık 2019, 18:03 Güncelleme 10 Aralık 2019, 18:04
Altın fiyatları gün sonunda yükseldi! 10 Aralık anlık tam, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatları kapanışa doğru saatlerde yukarı yönlü bir seyir izledi. İnişli çıkışlı seyrini sürdüren altın fiyatlarındaki son durum, yatırım amacıyla altın alan vatandaşların gündeminde yer alıyor. Gün sonunda altın fiyatlarını merak edenler arama motorlarında tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte piyasalarda ve altın fiyatlarında güncel durum...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

ALTININ KİLOGRAMI 273 BİN 300 LİRAYA YÜKSELDİ

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 273 bin 300 liraya yükseldi.

Altın piyasasında, en düşük 272 bin lira, en yüksek 273 bin 300 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,11 artışla 273 bin 300 liradan tamamladı.

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, bu hafta hem yurt içinde hem de yurt dışında merkez bankalarının faiz kararlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketinin, Almanya'da dış ticaret dengesi ile Avro Bölgesinde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,76'nın destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5,80'in direnç olarak izleneceğini dile getirdi.