Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank asgari ücretli kredi faiz oranları! Asgari ücretli ne kadar kredi çekebilir?

Kamu bankaları anlaşmalı inşaat şirketleri ile yaptığı anlaşma sonucunda faizi 0,78'den verebiliyor. Özel bankalarda faiz oranları ise 0,78 seviyesine indi. ING bank geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Asgari ücretli çalışanlar için ise iyi bir haber geldi. Asgari ücretlilerin en fazla çekebilecekleri kredi miktarı ve aylık taksitlerinin kaç TL olacağı, vade seçenekleri ile ilgili tüm detayları okuyabilirsiniz.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2019, 09:33 Güncelleme 20 Aralık 2019, 11:17
Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank asgari ücretli kredi faiz oranları! Asgari ücretli ne kadar kredi çekebilir?

İÇİNDEKİLER

Kredi faiz oranları ile ilgili indirim açıklaması gelmeye devam ediyor. 0.78 ve 0.79 faiz oranları vatandaşlara oldukça cazip geliyor. Bu bağlamda kredi faizlerinin düşüp düşmeyeceği, konut ya da araba kredisi çekmek isteyenlerin özellikle araştırdığı bir konu. Konut kredisinde bankaların düzenlediği kampanyalar satışlara da yansıdı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ASGARİ ÜCRETLİLER NE KADAR KREDİ ALABİLİR?

Çekilecek kredi miktarlardaki hesaplamalar en uzun vadeye göre çıkartılabilecek ortalama en yüksek miktarlardan yapılmıştır. Bankadan çekebileceğiniz kredi miktarı maaş aldığınız bankanın inisiyatifine, kredi notunuza ve diğer etkenlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yine kredi çekip çekememe durumunuz da banka sicilinizle doğrudan alakalıdır. Asgari ücretli ve sigortalı çalışan olmanız sıraladığımız kredileri kesin olarak çekebileceğiniz anlamına gelmemektedir. Oranlar ve diğer miktarlar Kasım ayı içerisindeki güncel banka verilerine göre oluşturulmuştur.

ASGARİ ÜCRETLİLERİN KREDİ ALABİLECEĞİ BANKALAR HANGİLERİDİR?

2020 yılında asgari ücretlilere kredi veren bankalar şunlardır:

QNB Finansbank

CEBTETEB

Türkiye İş Bankası

Ziraat Bankası

Halkbank

Yapı Kredi

ASGARİ ÜCRETLİYE İHTİYAÇ KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Asgari ücretliler QNB Finansbank, CEPTETEB ve Türkiye İş Bankası üzerinden kredi çekebilirler. 10.000 TL ihtiyaç kredisi için 36 ay vadede faiz oranı ve toplam maliyetler şu şekildedir:

QNB Finansbank Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,03 Toplam Maliyet: 14.273 TL

CEPTETEB Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,08 Toplam Maliyet: 14.448 TL

Türkiye İş Bankası Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,16 Toplam Maliyet: 14.868 TL

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Asgari ücretliler şu bankalardan konut kredisi alabilirler:

Ziraat Bankası Halkbank Yapı Kredi 100.000 TL konut kredisi için asgari ücretlilere 120 ayda uygulanacak faiz ve toplam maliyet şöyledir:

Ziraat Bankası Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %0,99 Toplam Maliyet: 172.273 TL

Halkbank Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %0,99 Toplam Maliyet: 172.290 TL

Yapı Kredi Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %1,09 Toplam Maliyet: 180.675 TL

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ %0,99'DAN BAŞLIYOR

Birikimi olmayan ya da yeterli birikimi olmayanlar müşteriler için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisidir. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği mevcuttur.

Ziraat Bankasının Konut Kredisi faiz oranı %0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabilir. Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de talep edilebilir. Ziraat Bankası KonutKredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortasını da sunulmaktadır. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez. Anca başvuran kişinin yeterli geliri yoksa banka uygun gördüğü takdirde kefil isteyebilir. Kat mülkiyeti olan gayrimenkuller için konut kredisi alınabilir. Arsa, depo ve dükkan gibi gayrimenkullere konut kredisi verilmez.

Alacağınız konut adına Konut Kredisi talep etmeniz için konutun %80'inin tamamlanmış olması gerekmektedir. Yani çatı dış kaplama, kapı ve pencerelerinin tamamlanmış olması gereklidir. Ziraat Bankası şubelerinden, web sitesinden, mobil uygulamasından, internet şubesinden, ATM'lerden ve çağrı merkezinden başvuru yapılabilir.