Hayvancılık kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte istenen evraklar

Hayvan yetiştiricilerin toplu para ihtiyacına yönelik birçok banka, kredi fırsatı sunmaktadır. Peki hayvancılık kredisi başvurusu nasıl yapılır, uygun vade ve faizli hayvancılık kredisi veren bankalar ve bilmeniz gereken tüm detaylar. Hayvancılık kredisi, hayvancılık sektörü ile uğraşan çiftçilere verilen bir kredi türüdür.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2019, 09:31 Güncelleme 18 Aralık 2019, 16:22
Hayvancılık kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte istenen evraklar

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde hayvancılık ile geçimini sürdüren binlerce vatandaşımız belirli dönemler için toplu paraya sahip olmak ister. Tam bu sıralarda devlet uygun şartlarda hayvancılık kredisi vermektedir. Bu bağlamda bankalar devreye girmektedir. Hatta bazı bankalar çeşitli kampanyalar da düzenlemektedir.

Hayvancılık kredisi nasıl alınır?

Hayvancılık, koyun, inek, kuzu, manda, büyük ve küçükbaş hayvan almak için toplu paraya ihtiyaç duyar. Bu durumda hayvancılık kredisine başvurmak akıllıca bir yöntemdir. Devlet destekli hayvancılık kredisi, günümüzde çoğu bankada mevcuttur. Hayvan yetiştiricileri, istenen evrakları hazırlayarak bu bankalara başvuruda bulunabilirler.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

Hayvancılık Kredisi İstenen Evraklar

Hayvancılık kredisi için istenen evraklar farklılık gösterebilmektedir. Her banka tarafından ek belge isteme ya da ipotek, kefil ve teminat gibi varlıkların eklenmesi talep edilebilmektedir. Hayvancılık kredisi almak isteyenlerin başvuru yapacakları kredi türüne uygun olarak evraklarını hazırlamaları banka tarafından istenmektedir. Küçük baş hayvancılık, büyük baş hayvancılık, işletme açma, yem ve barınma gibi nedenlerden dolayı kredi alınacak ise bunlara uygun evrak talep edilmektedir. Tüm evrakların bankaya doğru ve eksiksiz bir şekilde sunulması çiftçinin güvenilirliğini etkileyecektir.

Hayvancılık kredisi veren bankalar hangileridir?

Hayvancılık kredisini; Ziraat bankası, Halkbank, Vakıflar bankası, TED, QNB Finansbank, Garanti bankası, Odeobank, HSBC, Denizbank, Akbank gibi bankalar vermektedir. Bu bankalar küçükbaş için 500 ve üzeri koyun için kredi vermektedir. Yaklaşık olarak küçükbaş hayvanlar için banka kredisi miktarı 5 bin TL iken bu rakam büyükbaş hayvanlar söz konusu olduğunda 120 bin TL olarak belirlenmiştir.

Ziraat Bankası hayvancılık kredisi şartları nelerdir?

Ziraat bankası hayvancılık kredisi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için ilk başvuruda bulundukları banka kredisidir. Ziraat bankası geri ödeme kolaylığının yanı sıra düşük faiz oranları ile vatandaşlara daha cazip gelmektedir.

Denizbank hayvancılık kredisi şartları nedir?

Denizbank, en uygun şartlarda hayvancılık kredisi veren bankalardandır. 60 ay gibi uzun vadeli ve 6 ayda bir geri ödeme özellikleri sayesinde hayvan yetiştiricileri tarafından çokça tercih edilen bankalardan biridir. QNB Finansbank hayvancılık kredisi şartları nedir? QNB Finansbank, hayvancılık kredisi için en uygun faiz oranları ile yetiştiricilere kredi imkanı sunan bankalardan biridir. 35 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunmanın yanı sıra 60 ay vade imkanını da hayvan yetiştiricilerine sunuyor. QNB Finansbank herhangi bir kefil veya evrak istemeden bu kredi imkanını sunmaktadır.

Hayvancılık kredisi başvuru şartları nelerdir?

Hayvancılık kredisi başvuru şartları şunlardır; Kredi başvurusunda bulunacak kişilerin kredi notunun yüksek ve kredi sicilinin temiz olması gerekir. Başvuruda bulunacak kişilerin kesinlikle ÇKS belgesi olması gerekmektedir. Hayvan yetiştiricilerinin varsa hayvanlarının değeri kadar yoksa ellerinde olan bir malı ipotek olarak göstermeleri gerekir. Kredi başvurusunda bulunacak yetiştiricilerin en az 2 maaşlı ve bordrolu kefil göstermesi gerekmektedir. Başvuru esnasında nüfus cüzdanı sureti ve onaylı maaş belgesi olmalıdır. Yeni düzenleme ile hayvancılık kredisi başvurusunda bulunan kişilerin kefillerinden ve varsa eşinden de imza istenmektedir.