Faiz düştü! 0,69 fırsatı geldi mi? İşte Ziraat Bankası kredi faiz oranları

Türkiye'nin en çok şubeye sahip bankası Ziraat Bankası; konut, taşıt, ihtiyaç ve esnaf kredilerinde kampanyalar düzenliyor. Yüzde 0,99 faiz oranlarından başlayan cazip koşullu Ziraat kredi başvurusu ve hesaplaması hakkındaki tüm detayları haberimizde hazırladık.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2019, 09:18 Güncelleme 15 Aralık 2019, 16:44
Faiz düştü! 0,69 fırsatı geldi mi? İşte Ziraat Bankası kredi faiz oranları

İÇİNDEKİLER

Ziraat Bankası yeni kredi paketlerini açıklayacak ancak Merkez Bankası tarafından yapılan ikinci faiz indiriminden sonra Ziraat Bankası bu faiz oranını düşürmedi. Beklenen faiz indirimi müjdesi yerine Ziraat Bankası'ndan kampanya güncellemesi geldi. Peki Ziraat Bankası konut kredisi faiz indirimi yapacak mı? İhtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar olacak?

KONUT KREDİSİ İÇİN 0,69 MÜJDESİ GELDİ Mİ?

Birikimi olmayan ya da yeterli birikimi olmayanlar müşteriler için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisidir. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği mevcuttur. Ziraat Bankasının Konut Kredisi faiz oranı %0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabilir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de talep edilebilir. Ziraat Bankası Konut Kredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortasını da sunulmaktadır. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez. Anca başvuran kişinin yeterli geliri yoksa banka uygun gördüğü takdirde kefil isteyebilir. Kat mülkiyeti olan gayrimenkuller için konut kredisi alınabilir. Arsa, depo ve dükkan gibi gayrimenkullere konut kredisi verilmez.

Ziraat Bankası Faiz Oranları

Tüketici kredisi: 1.25

Taşıt kredisi: 1.19

Konut kredisi: 0.99

ZİRAAT BANKASI YENİ KREDİ FAİZ PAKETİNİ AÇIKLAYACAK MI?

Ziraat Bankası yeni kredi paketlerini açıklayacak ancak Merkez Bankası tarafından yapılan ikinci faiz indiriminden sonra Ziraat Bankası bu faiz oranını düşürmedi. Fakat son faiz indirimi kararının ardından kamuoyunun beklentisi giderek artıyor. Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde yeni kredi paketlerini açıklaması bekleniyor. Özellikle konut kredisinde uygulanacak faiz oranını merak eden vatandaşlar Ziraat Bankası'nın Aralık ayı itibarıyla başlatacağı kampanyalarda %0,79 faiz oranı uygulayacağı öngörülüyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarının en fazla %0,90 bandına çekebileceklerini düşünüyor. Vatandaşların meraklı bekleyişi devam ederken Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde hem konut, hem taşıt hem de ihtiyaç kredisi ürünlerinde uyguladığı faiz oranlarında indirim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi %0,99'dan Başlıyor!

Birikimi olmayan ya da yeterli birikimi olmayanlar müşteriler için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisidir. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği mevcuttur. Ziraat Bankasının Konut Kredisi faiz oranı %0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabilir. Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de talep edilebilir. Ziraat Bankası Konut Kredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortasını da sunulmaktadır. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez.

Alacağınız konut adına Konut Kredisi talep etmeniz için konutun %80'inin tamamlanmış olması gerekmektedir. Yani çatı dış kaplama, kapı ve pencerelerinin tamamlanmış olması gereklidir. Ziraat Bankası şubelerinden, web sitesinden, mobil uygulamasından, internet şubesinden, ATM'lerden ve çağrı merkezinden başvuru yapılabilir.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi 0 Km ve İkinci Eller İçin Sunuluyor!

Ziraat Bankası tarafından 0 km ya da 2.el otomobil almak isteyenler için aylık düzenli ödemelerle başvurabileceği uygun faizli taşıt kredisidir. 0 km araç alınacaksa kredi geri ödenene kadar araç ipotek altında teminat olarak tutmaktadır. 2.el araç için taşıt kredisi alınmışsa araç rehin tutulmaktadır. Bu kredinin özellikleri şunlardır: 0 km ve en fazla 5 yıllık otomobiller için taşıt kredisi verilmektedir. Ziraat Bankası bu kredi için 60 aya kadar vade imkanı sunmaktadır. Ruhsat kredi alanın üzerine kayıtlıysa, hafif ticari araç olarak kabul edilen minibüs, kamyonet ve pick-up gibi araçları finanse etmek için de taşıt kredisi alınabilir. Araç banka tarafından rehin alınır ve gerekli görülürse ek ücret de talep edilebilir. Ziraat Bankası taşıt kredisi alan müşteriler için Hayat Sigortası ve Kasko ürünlerini de sunmaktadır. Kaskolu Taşıt Kredisinin faiz oranı %1.19'dur. Kaskosuz Taşıt Kredisinin faiz oranı ise %1.21'dir. Bu krediye Ziraat Bankası Şubeleri, Ziraat Bankası Web sitesi, Mobil uygulama, İnternet şubesi, Atm'ler ve Çağrı merkezlerinden başvurmak mümkündür.