TOKİ'den 22 ilde çekilişsiz kurasız büyük fırsat! Konut başvuru şartları nelerdir? En az 96 bin lira...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen konut projeleri ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son olarak kurum tarafından 50 bin konut projesinde kuralar çekilip asil ve yedek listede yer alan isimler duyuruldu. Her yıl on binlerce kişiyi uygun fiyatlarla konut sahibi yapan TOKİ'nin dar ve orta gelirliler için konut fırsatları tüm hızıyla sürüyor. TOKİ, konutları kurasız ve başvuru önceliğine göre satıyor.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2019, 16:36 Güncelleme 07 Aralık 2019, 17:06
TOKİ’den 22 ilde çekilişsiz kurasız büyük fırsat! Konut başvuru şartları nelerdir? En az 96 bin lira...

İÇİNDEKİLER

Uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ'nin yeni projeleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. TOKİ tarafından son olarak dar ve orta gelirli vatandaşlar için hazırlanan konut projeleri vatandaşları sevindirdi. Kurum aracılığıyla son olarak 1.903 konut fırsatı vatandaşlara sunuldu. 22 ilde başlatılan projelerde fiyatlar 96 bin liradan, taksitler ise 335 liradan başlıyor. Konutlar için kura da yapılmıyor, başvuru yapılması yeterli oluyor.

22 İLDE SATIŞLAR BAŞLADI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından açık satış yöntemi ile satışa sunulan konutların başvuruları devam ediyor. 22 ilde bin 903 konut, başvuru önceliğine göre açık satışla satılıyor. Projelere göre farklılık gösteren konutların fiyatları 96 bin liradan, taksitleri ise 335 liradan başlıyor.

KURASIZ SATIŞ

TOKİ, konutları kurasız ve başvuru önceliğine göre satıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar 31 Aralık tarihine kadar ilgili bankalara müracaat ederek konut sahibi olabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlara yönelik satışa sunmuş olduğu 2+1 konutlara başvuru yapacak vatandaşların daha hiç konut sahibi olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor.

Bu kişilerde 25 yaşını doldurma şartı da aranıyor. Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması ve aylık hane halkı gelirinin, net 5 bin 500 TL'den fazla olmaması gerekiyor. Orta gelirli vatandaşlara yönelik satışa sunulan 3 1 nitelikli konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmuş olması şartı gerekiyor.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Konutlar için niteliklerine ve bulunduğu illere göre değişmekle birlikte yüzde 10, 12,15, 20 ve 25 peşinat bedeli talep ediliyor. Vade seçenekleri ise 96,108, 120, 156, 180 ve 240 ay arasında değişiklik gösteriyor.

Yatay mimarinin ön planda olduğu konutlarda mahalle kültürünün yaşatılması hedefleniyor. Projelerde çocuklar ve yetişkinler için geniş sosyal alanlar da bulunuyor.