Altın fiyatları düştü! 5 Aralık gün sonu anlık gram, tam ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Global piyasalarda doların özellikle son dönemlerde güven kaybetmesiyle birlikte vatandaşlar altın alıp yatırım yapmaya başladı. Altın fiyatlarında iki haftalık süreçte inişli çıkışlı bir seyir görülüyor. İstanbul Kapalıçarşı'da, dünkü kapanışta çeyrek altın 444,00 lira, Cumhuriyet altını 1.818,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise yüzde 0,33 yükselişle 272,90 liradan işlem gördü. Peki, 5 Aralık anlık gram, tam ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte piyasalarda güncel durum...

Giriş Tarihi 05 Aralık 2019, 18:25 Güncelleme 05 Aralık 2019, 18:25
Altın fiyatları düştü! 5 Aralık gün sonu anlık gram, tam ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

Halk arasında güvenilir bir liman olarak görülen ve pek çok vatandaş tarafından yatırım amacıyla tercih edilen altın fiyatlarında son durum merak konusu oldu. Piyasaların kapanış saatinde binlerce vatandaş arama motorlarında altın fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyor. Geçtiğimiz ay düşüş yaşayan altın fiyatları, Aralık ayının başından itibaren yukarı yönlü hareket etmeye başladı. Peki, 5 Aralık Perşembe gün sonu anlık gram, tam ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte anlık altın alış satış fiyatları...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Yeni güne yatay seyirle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışa paralel 272,6 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 448 lira, Cumhuriyet altını da 1.828 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı da şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.475,1 dolar seviyesinde seyretti.

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, ABD ve Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin olumlu haber akışına rağmen konuya ilişkin tedirginliklerin devam ettiğini söyledi.

Bugün, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklayacağı para ve banka istatistikleri, yurt dışında Avro Bölgesi'nde büyüme, ABD'de dış ticaret dengesi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.450 doların destek, 1.484 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu, gram altında ise 271-275 lira bandının izleneceğini kaydetti.