Dolar ve euro gün sonunda ne kadar oldu? 4 Aralık canlı euro ve dolar alış satış fiyatı nedir?

Dolar ve euro fiyatlarındaki güncel durum, piyasalardaki gelişmeleri yakından takip edenler tarafından merakla araştırılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) tarafından açıklanacak faiz oranı merakla beklenirken dünkü işlem gününde ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları sonrası 5.73'e gerileyen dolar kuru, bu seviyede fazla kalmadı. Bu kapsamda şimdi binlerce kişi "Dolar ve euro gün sonunda ne kadar oldu?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 4 Aralık canlı euro ve dolar alış satış fiyatları...

Giriş Tarihi 04 Aralık 2019, 17:55 Güncelleme 04 Aralık 2019, 17:55
Dolar ve euro gün sonunda ne kadar oldu? 4 Aralık canlı euro ve dolar alış satış fiyatı nedir?

İÇİNDEKİLER

4 Aralık Çarşama günü dolar ve euro fiyatları hakkında araştırmalarda artış yaşandığı görülüyor. Gün sonunda en çok araştırılan arasında dolar ve euro fiyatları yerini aldı. Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik olumlu açıklamalarının ardından dünkü işlem gününde 5.73 bandına geriledi. Dolar kuru 4 Aralık Çarşamba gününe 5.7476 seviyesinde başladı. Peki, dolar ve euro gün sonunda ne kadar oldu? İşte piyasalarda güncel durum...

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, dün İngiltere'de, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson arasında gerçekleştirilen Suriye konulu Dörtlü Zirve sonrası piyasalarda jeopolitik risk fiyatlamasının daha iyimser olabileceğini kaydederek, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini dile getirdi.

Yurt içinde bugün reel efektif döviz kuru verisinin açıklanacağını anımsatan analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,7350'nin destek, 5,7820'nin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Analistler, ABD'de devam eden azil süreci, Çin ile yürütülen ticaret müzakerelerine ilişkin belirsizlikler ve artan jeopolitik risklerin yatırımcıları güvenli liman arayışına yönlendirdiğini, buna paralel altın fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Bugün dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ve jeopolitik gelişmelerin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.450 doların destek, 1.494 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu, gram altında ise 271-275 lira bandının izleneceğini ifade etti.