Emeklilere en fazla promosyon ödemesi yapan bankalar hangileri?

Emekliye son dakika promosyon zammı haberleri aratılmaya devam ediyor. Emekli maaşlarının yattığı bankalar 1 Mart 2017 itibarıyla promosyon ödemeye başladı. Promosyon tutarı alınan maaşa göre 300-450 lira arasında değişiyor. İlk etapta maaşı 1000 liranın altında olan 2.3 milyon emekliye 300 lira, 1000-2000 lira arası olan 8.5 milyon emekliye 375 lira, 2000 lira üzerinde olan 791 bin emekliye 450 lira promosyon ödenmişti.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2019, 10:58 Güncelleme 29 Kasım 2019, 13:54
Emeklilere en fazla promosyon ödemesi yapan bankalar hangileri?

İÇİNDEKİLER

Emekliye son dakika promosyon zammı ve SGK Bağkur emeklilerine en yüksek promosyon ödemesi yapan bankalar oldukça popüler durumda. Emekli maaşlarının yattığı bankalar promosyon ödemeye başladı. Promosyon için emekliler bankaya gidip promosyon sözleşmesi imzalıyor. Sözleşme de 3 yıl geçerli oluyor. Emeklilere en yüksek promosyon veren bankalar araştırılıyor.

4 ay sonra

Yeni emekli olanlar ya da olacaklar da aynı şekilde bağlanan maaş miktarına göre promosyonlarını bankalardan peşin aldı. Promosyon, '3 yıl boyunca maaşın aynı bankadan çekilmesi' şartına dayalı olarak ödeniyor. Dolayısıyla 1 Mart 2017'de ilk promosyonunu alan emekliler, 4 ay sonra (Mart 2020'de) ikinci promosyona hak kazanacak. Emekliler maaşlarını istediği bankadan alabiliyor, hatta taşıyabiliyor. Bankalar da bunu teşvik etmek için kampanyalar ve 1000 liraya kadar promosyon ödüyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

100 liraya kadar

Örneğin 2 bin lira ve üzeri emekli maaşı alan müşterilerine 450 lira promosyon veren TEB, en az 2 adet otomotik ödeme talimatı vermeleri şartıyla müşterilerine 550 lira daha ek ödeme yapıyor. Böylece banka 1000 TL ödeme yapmış oluyor. Ayrıca hesap işletim ücreti ve kredi kartına ücret muafiyeti getiriyor. QNB Finansbank da emekli maaşını taşıyıp bir bankacılık ürünü kullanana toplamda 700 TL'lik ödeme yapıyor. Ayrıca emekli tanıdıklarını getirenlere de 125 lira ödüyor.

Taşımak serbest

Emekliler promosyon almış olsa dahi maaş aldığı bankayı değiştirebilir. Bunun için maaş almak istedikleri bankanın şubesine giderek hesap açmaları ve maaş aldığı bankaya bu isteği bildirmeli. Bu durumda aradan geçen süreye göre hakedilen promosyon tutarı hesaplanır, kalan kısım maaştan düşülür. Yeni banka vaat ettiği promosyonu peşin ödeyeceğinden emekli artıya geçmiş olur.

2019 Emekli Promosyonlar Ne Kadar?

Emekli vatandaşlarımız promosyon imkanından yararlanmak için istedikleri bankaya maaşlarını taşırlar. Emekli maaşını istedikleri bankaya taşıyan vatandaşlar, promosyon için bankalarla sözleşme imzalarlar ve bu sözleşme boyunca maaşlarını başka bir bankaya taşıyamazlar. Eğer sözleşme imzalamazlarsa istedikleri zaman maaşlarını başka bankaya taşıyabilirler. Emekli maaşları, ilgili bankayla yapılan sözleşmenin yapıldığı ay maaşına ek olarak nakit bir şekilde verilmektedir. Promosyon konusunda herhangi bir üst sınır belirlenmese de BDDK alt sınır belirlemiştir. Buna göre emekli maaşlarına ek promosyon ödemeleri; Emekli maaşı 1000 TL'nin altında olan emeklilerin maaşlarına ek olarak alacakları promosyonun alt sınırı 300 TL'dir. Emekli maaşı 1000 TL ile 2000 TL arasında olan emeklilerin maaşlarına ek olarak alacakları promosyonun alt sınırı 375 TL'dir. Emekli maaşı 2000 TL üzerinde olan emeklilerin maaşlarına ek olarak alacakları promosyonun alt sınırı 450 TL'dir.

2019 Emeklilere Promosyon İçin Başvuru Süresi Ne Kadar?

Emeklilere promosyon ödemeleri konusunda herhangi bir süre kısıtlaması ya da şartı yoktur. Bu uygulama her yıl böyle olmuştur. Emekliler, emekli maaşlarıyla birlikte promosyon ödemelerini nakit olarak hızlı bir şekilde alabilirken, sözleşme imzaladıktan sonra emekli maaşlarını başka bir bankaya taşımaları söz konusu olamaz. Emekliler eğer sözleşme imzalamamış olurlarsa istedikleri zaman emekli maaşlarını başka bir bankaya taşımakta özgürdürler.

2019 Emekli Promosyon Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Emekli promosyon ödemelerinin nasıl olacağı konusunda net bir kural yoktur. Bu uygulama emekli vatandaş ile banka arasında imzalanacak olan sözleşmeye bağlıdır. Bankaların farklı uygulamalarla promosyon ödemelerini müşterilerine ulaştırdığı görülmektedir. Buna göre; Nakit olarak verilen promosyonlar Kredi kartlarına puan yüklemesi (alışveriş puanı) olarak verilen promosyonlar Altın vb. şekillerde verilen promosyonlar dikkat çekmektedir. Bazı bankalar belirledikleri promosyon ödemelerini maaşlara ek veya nakit olarak verirken, bazı bankalar da kredi kartı kullanan müşterilerinin kredi kartlarına puan olarak yüklemektedir. Kredi kartına puan olarak yüklendiği zaman, puanlar verilecek olan nakit tutarına göre daha yüksek olacaktır. Bazı bankalar da daha hızlı ve kolay müşteri çekebilmek için promosyon ödemelerini altın şeklinde yapmaktadır. Özellikle altının emekliler üzerinde önemli etkisi olmaktadır. Altın promosyon ödemesi yapan bankaların daha fazla müşterisi olmaktadır.

2019 Promosyon Ödeme Miktarları

2019 yılında bankalar tarafından emeklilere ödenen promosyon tutarları farklılık gösterse de temelde benzerlikler bulunmaktadır. Genel olarak bütün bankaların yaptığı promosyon ödemelerinin miktarları aynı gibidir. Bankaların promosyon miktarları benzer olsa da ödeme yolları farklılık göstermektedir. Ayrıca emeklilerin özel, kamu ya da katılım bankalarının hangileriyle çalışacağı da önemlidir. Daha öncesinde bankaya olan güveni artmış, sevdiği, güvendiği, çalışmaktan memnuniyet duyduğu bir bankayla çalışmak daha mantıklı olacaktır. Bundan ziyada maaşını PTT üzerinden alan emeklilere de PTT'nin promosyon ödemesi yaptığı görülmektedir.

Ziraat Bankası Emekli Promosyon Ödemeleri

2018 yılında açıklanan verilere göre emeklilerin en çok tercih ettiği banka Ziraat Bankası olmuştur. Maaşını bu bankaya taşıyan emeklilerle Ziraat Bankası arasında 3 yıllık sözleşme imzalanır. 3 yıllık sözleşme kapsamında emeklilere 450 TL kadar promosyon ödemesi yapılmaktadır. Ziraat Bankası ile yapılan emekli maaşı konusundaki sözleşme sonrasında promosyon ödemesi sözleşmenin yapıldığı ay maaşlarına nakit olarak yatırılmaktadır. Başvuru için; Türkiye genelindeki tüm Ziraat Bankası şubelerinden Ziraat Bankası intenet bankacılığı vasıtasıyla Ziraat Bankası telefon bankacılığını kullanarak müşteri temsilcileri vasıtalarıyla Cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne girildikten sonra mesaj bölümüne PRO yazıp mesajın 4757'ye gönderilmesi İle birlikte yapabilirsiniz. Ziraat Bankası emekli müşterilerine özel promosyon ödemesinden ayrı olarak daha farklı birçok fırsatı 2019 yılında yapmaktadır. Öğrenmek için başvurmanız yeterlidir.

Denizbank Emekli Promosyon Ödemeleri

Denizbank da emekli promosyonları konusunda tercih edilen bankaların başında gelmektedir. Denizbank 2019 yılında sadece promosyon ödemeleri konusunda değil, kredi ve daha birçok farklı avantajlarla müşterilerini memnun etmektedir. Bir emekli 3 yıl boyunca maaşını Denizbank'a taşırsa 450 TL bir promosyon ödemesi almaktadır. Başvurunun yapıldığı ay emekli maaşına ek olarak yatırılmaktadır. Denizbank'ta sadece emeklilere özel avantajlar yoktur. Maaşını Denizbank'a alan emekliler, eğer başka bir emekli müşterisi çekerlerse 100 TL daha ödeme almaktadırlar.

Halkbank Emekli Promosyon Ödemeleri

Emekli maaşı promosyonlarında en çok tercih edilen bankalar arasında Halkbank da vardır. Bu bankadan emekli maaşı alan kişiler, bankanın promosyonlarından yararlanabilmektedirler. Emekli maaşını 3 yıl boyunca Halkbank'a taşıyan emeklilere 300 ila 450 TL arasında bir promosyon ödemesi yapılmaktadır. Halkbank emekli maaşı promosyonu için başvurularınızı tüm Halkbank şubelerine, Halkbank ATM'lerine, 0850 222 92 62 Halkbank emekli hattına ve Halkbank intenet şubesine yapabilirsiniz.

İş Bankası Emekli Promosyon Ödemeleri

İş Bankası, ülkemizdeki milyonlarca emeklinin tercih ettiği bankaların başında gelmektedir. İş Bankası, emekli maaşını bu bankaya taşıyan emeklilere 300 TL ila 600 TL arasında bir promosyon ödemesi gerçekleştirmektedir. İş Bankası bu ödemelerden ayrı olarak emekli müşterilerine hesap işletim ücreti muafiyeti, kredi kartı yıllık aidatı, intenet ve mobil şubede yapılacak EFT'lerde komisyon alınmaması, vadeli hesaplarda emeklilere özel sağlanan yüksek faiz oranları ve aynı zamanda kredi taleplerinde de kredi kolaylığı ve kredi faiz oranlarında oldukça avantajlı şartlar sunmaktadır. Bu açıdan en çok tercih edilen bankaların başında gelmektedir.