2018/2 Buzağı desteklemesi yattı mı, ödendi mi? Buzağı destek ödemesi ne kadar?

2018/2 Buzağı desteklemesi yattı mı, ödendi mi, ne zaman ödenecek? Soruları oldukça merak ediliyor. Ödemelerin Kasım ayı içerisinde hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara ödenmesi bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından büyükbaş hayvancılığın devamını sağlamak ve kayıpları en aza indirgemek isteyenlere buzağı desteği veriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler için hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara başvuru tarihleri önceden açıklanıyor. Peki Buzağı desteklemeleri bu ay içerisinde yatacak mı? Peki Buzağı desteklemelerinde ödeme tarihleri belli mi?

Giriş Tarihi 21 Kasım 2019, 13:22 Güncelleme 21 Kasım 2019, 13:22
2018/2 Buzağı desteklemesi yattı mı, ödendi mi? Buzağı destek ödemesi ne kadar?

İÇİNDEKİLER

2018/2 Buzağı desteklemesi ödendi mi? Sorusu arama motorunda aranan konular arasında yer alıyor. Buzağı desteği, büyükbaş hayvancılığın devamını sağlamak ve kayıpları en aza indirgemek isteyen Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tahsis ediliyor. Buzağı desteklemeleri Yıl içerisinde 2 kez gerçekleştiriliyor. İlk destekleme dönemi 2 Temmuz-31 Ağustos 2018 tarihinde tamamlanmıştı. 2018/2 dönem buzağı desteklemesi ne zaman ödenecek? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

2018/2 BUZAĞI DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2018 yılının 2. ödemesi henüz Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılmadı. Ödemelerin Kasım ayı içerisinde hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara ödenmesi bekleniyor. Yetiştiriciler, desteğini hangi yetiştirici/üretici örgütü üzerinden almak istiyorsa, almak istediği örgütü üzerinden, Herhangi bir örgüte üye olmayanlar ise doğrudan il/ilçe müdürlüklerine başvururlar.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

BUZAĞI DESTEKLEME ÜCRETİ NE KADAR?

4 Ay ve üzeri buzağılara 350 TL/baş

Soy kütüğüne kayıtlı 500 Tl/Baş

Döl Kontrollü Boğanın Yavrusu (ilave) 50 TL/Baş

Yetiştiricilik Bölgesi İlleri (ilave) 200 TL/Baş

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bu imkandan faydalanmak isteyen üreticilerden bazı kriterlere uymaları talep edilecek. İşte, o kriterler;

Buzağıları 4 Ay (120 Gün) Öncesinde Satma Şartları

Buzağılarını işletmesinde 4 ay büyütmeden erken yaşta satan yetiştiricilerden; en az 50 baş dişi sığırı olanlar 4 aydan önce buzağılarını satabilir,

Buzağılarını erken yaşta satmak istediklerini işletmesinin kayıtlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine, satışını yapacağı buzağıların kulak küpe numaralarını liste halinde dilekçeyle bildirir.

İl/ilçe müdürlükleri bu kapsamdaki işletmelerin ve buzağıların listesini HAYGEM'e bildirir.

Yetiştiricilik Bölgesi illerindeki buzağılara Karar kapsamında belirtilen ilave destek verilir.

Soy kütüğü desteği;

Buzağı, soy kütüğüne kayıtlı anadan doğmuş ve anası kendi ırkından boğanın sperması ile tohumlanmış olmalı,

Süt ölçümü yapılan ayda, işletmedeki inek sayısının en az üçte ikisinin süt verimleri ölçülmüş ve sisteme kaydedilmiş olmalı,

Süt ölçümleri 2018 yılında en az 6 kez yapılmalıdır.

Döl Kontrolü boğanın yavrusu ilave desteği;

Döl kontrolünden geçmiş boğaların ülkemizde üretilen spermalarından doğan,

Bu durum tohumlama tarihiyle ve belgesiyle doğrulanabilen buzağılara verilir.

821 MİLYON LİRA DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILACAK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "448 bin yetiştiricimizin 1 milyon 725 bin baş buzağısına toplam 821 milyon lira buzağı desteklemesi ödenecek." ifadesini kullanmıştı.

.