2019 yılı 4A 4B 4C emekli maaşı hesaplaması nasıl yapılır?

Emekli olduktan sonra maddi sıkıntı çekmek istemeyen vatandaşlar yüksek emekli maaşı alma yollarını araştırıyor. Ayrıca ne kadar maaş alacaklarını da öğrenmek istiyorlar. Emekli maaşı hesaplama yöntemleri sayesinde kişi çalışma hayatına devam ettiği sırada emekli olduğunda ne kadar maaş alacaklarını bilmek istiyorlar.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 09:48 Güncelleme 27 Kasım 2019, 16:16
2019 yılı 4A 4B 4C emekli maaşı hesaplaması nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Emekli maaşını; çalışılan süre, ödenen prim tutarı başta olmak üzere iki parametre belirler. SGK'ya yüksek sigorta primi ödeyenler prim ödemeleri daha az olanlara nazaran daha yüksek emekli maaşı alırlar. Emekli maaşları yıl içerisinde Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkıyla zamlanır. Hak sahipleri emekli vatandaşların tercihine bağlı olarak istediği bankadan SGK'dan emekli maaşı alabilirler.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

4A (EMEKLİ SANDIĞI) EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

SSK, yani 4A çalışanları SGK emekli aylık hesaplamalarını https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden kimlik bilgileri ve SSK sicil numarasıyla yapabilirler. Gerekli bilgileri eksiksiz olarak girdikten sonra ''Sorgula'' butonuna basarak emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

4B (EMEKLİ SANDIĞI) EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Bağ-Kur çalışanları da aynı bağlantı üzerinden kimliğini doğrulayarak emekli maaşlarını hesaplayabilirler. Yönlendirildiğiniz sayfada ''Kurum'' sekmesinden esnaf veya tarım çalışanı olduğunuzu belirterek ''Sorgulama'' işlemini tamamlayabilirsiniz.

4C (EMEKLİ SANDIĞI) EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Memur emekli maaşı hesaplama işlemi E-Devlet kapısı üzerinden yapılabilmektedir. Kamu çalışanları için yapılacak olan emekli maaşı hesaplamalarında birçok değişken olduğu hesaplamaların yapılması kişiye özel değişmektedir. 4C emekli maaşım ne kadar öğrenmek istiyorum ya da ne kadar olacak öğrenmek istiyorum diyorsanız izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir;

Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresine giriş yapılması gerekmektedir.

Açılan sayfada bazı bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Bu bilgiler;

Derece (1'den 15'e kadar)

Kademe (1'den 9'a kadar)

Ek gösterge

Makam+ Temsil+ Görev Tazminat Göstergesi

Hizmet Yılı

Hizmet Ayı

Kıdem Yılı

İkramiye Yılı

Aylık Tarihi

Pay/Payda

Kademeli Tazminat Ek Gösterge

Tüm bilgiler uygun şekilde doldurulduktan sonra Hesapla butonuna tıklanması gerekmektedir.