20 Kasım evde bakım maaşı yatan iller hangileri? e-Devlet ve SMS ile bakım maaşı nasıl sorgulanır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlıların bakımı için ödenen maaşların hangi illerde yatırıldığı merak konusu oldu. Bu nedenle evde bakım maaş yatan iller, günün en çok araştırılanları arasında yer alıyor. Bakım maaşı alan vatandaşlar özellikle şu sıralar evde bakım maaşı sorgulama işlemi hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, e-Devlet ve SMS ile bakım maaşı nasıl sorgulanır? İşte araştırılan sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 16:35 Güncelleme 20 Kasım 2019, 16:35
20 Kasım evde bakım maaşı yatan iller hangileri? e-Devlet ve SMS ile bakım maaşı nasıl sorgulanır?

İÇİNDEKİLER

20 Kasım Çarşamba tarihinde arama motorlarında çok araştırılan konular arasında evde bakım maaşı yatan iller bulunuyor. Bakım aylığı vatandaşlar ise 20 Kasım evde bakım maaşı yatan iller hangileri sorusuna yanıt arıyor. Evde bakım maaşının sorgulaması e-Devlet'ten ve SMS ile rahatlıkla yapılabiliyor. Peki, e-Devlet ve SMS ile bakım maaşı nasıl sorgulanır?

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Evde bakım maaşının 42 ilde yatırıldığına dair bilgiler geliyor. Bu iller arasında Balıkesir, Çorum, Muğla, Bursa, İzmir, Adana, Trabzon, Düzce, Kayseri, Amasya, Kırıkkale, Edirne, Tokat, Ordu, Bayburt, Adıyaman, Manisa, Samsun, İstanbul,Denizli, Kırklareli, Bolu, Mersin, Konya, Ankara, Bilecik, Şanlıurfa, Sakarya, Zonguldak, Afyonkarahisar, Uşak, Diyarbakır, Osmaniye, Aydın, Kırşehir, Hatay, Antalya, Çanakkale, Elazığ, Van, Şırnak, Karabük olduğu söyleniyor.

e-Devlet ve SMS üzerinden sorgulama işlemleri için bir sonraki sayfaya geçiniz...

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.