Peş peşe indirim! Konut kredisi faiz oranları düşüyor!

Konut kredisi için bankaların yarışı devam ediyor. Bu bağlamda kredi faizleri konusunda bankaların indirimleri devam ediyor. Bankalar arasında yoğun bir rekabet oluşuyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın haziran ayından bu yana ortaklaşa olarak devam ettirdiği 0,99 faizli konut kredisi, hayallerindeki eve kavuşmak için konut kredisi kullanacak vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ederken, Garanti BBVA da müşterilerini sevindirecek kampanyalar düzenliyor. 19 Kasım 2019 tarihli bankaların güncel konut kredisi faiz oranları listesi haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 19 Kasım 2019, 16:21 Güncelleme 19 Kasım 2019, 16:21
Peş peşe indirim! Konut kredisi faiz oranları düşüyor!

İÇİNDEKİLER

Hayallerindeki eve sahip olmak için konut kredisi kullanacaklara sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Bankaların konut kredisi faiz oranları düşerken, en uygun konut kredisi veren bankalar da belli oldu. Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi faiz indirimi yarışına dahil olan Garanti BBVA konut kredisi faiz oranını yüzde 1.15 seviyesinden yüzde 1.12 seviyesine indirdiğini duyurdu. Bu faiz oranı indirim kampanyası ile birlikte 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan vatandaş, bankaya aylık bin 519 lira geri ödeme yapacak.

Garanti Konut Kredisi Faiz Oranında İndirim Yaptı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın haziran ayından bu yana ortaklaşa olarak devam ettirdiği 0,99 faizli konut kredisi, hayallerindeki eve kavuşmak için konut kredisi kullanacak vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ederken, Garanti BBVA da müşterilerini sevindirecek kampanyalar düzenliyor.

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi faiz indirimi yarışına dahil olan Garanti BBVA konut kredisi faiz oranını yüzde 1.15 seviyesinden yüzde 1.12 seviyesine indirdiğini duyurdu. Bu faiz oranı indirim kampanyası ile birlikte 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan vatandaş, bankaya aylık bin 519 lira geri ödeme yapacak.

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşmeye Devam Edecek Mi?

Hayallerindeki eve sahip olmak için bankalardan konut kredisi kullanmayı planlayan vatandaşlar, bankaların faiz indirimi kampanyalarının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Mevcut durumda müşterilerine uygun konut kredisi veren Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın uyguladığı yüzde 0,99 konut kredisi faiz oranı düşecek mi sorusu vatandaşlar tarafından son dönemde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Haziran ayından bu yana kullanılan yüzde 0,99 faiz oranı uygun konut kredisi olarak verilirken bu oranın düşüp düşmeyeceği merak ediliyor.

Bankalar arasında en uygun konut kredisi veren banka ise yüzde 0,98 faiz oranı ile ING Bank olması dikkat çekiyor. Halihazırda kamu bankaları tarafından anlaşmalı konut kredisi olarak yüzde 0,79 faiz oranı kullanılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar sadece kamu bankalarının anlaşmalı olduğu firmalar için değil tüm konut kredisi ürünlerinde yüzde 0,79 faiz oranı kullanılmasını talep ediyor.

19 Kasım 2019 Bankaların Konut Kredisi Güncel Faiz Oranları Listesi

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.99

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1.09

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1.10

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1.15

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.98

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.99

RAHAT KREDİ KULLANIMI İÇİN EN DÜŞÜK KREDİ RİSK PUANI NE KADAR OLMALI?

Öncelikle kredi risk puanlarına dair genel bilgileri paylaşalım. Kredi risk puanı bankacılık işlemlerine göre oluşan puan olup 0 ile 1900 arasında değişir. Bu puan aralığına göre 1-699 puan arasında bulunanlar en riskli grup kredi çıkma imkanı çok düşüktür. 700 ile 1099 arası ise orta riskli grup yine kredi çıkma imkanı düşüktür, 1100 ile 1499 arası kredi çıkma imkanı yarı yarıyadır. 1500 ile 1699 arası iyi kredi çıkma imkanı yüksektir. 1700 ile 1900 arası ise çok iyi kredi çıkma oranı çok yüksektir.

Bankalar bu puanlama sisteminde en çok az riskli grup adına karar verirken zorlanırlar. Burada kredi çekecek vatandaşların çalışma durumu, önceki kredi ödemeleri gibi detaylar devreye girer.

KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ! KONUT SATIŞLARI PATLADI

Kredi faiz oranları vatandaşlar tarafından en çok araştırılan son dakika konuların başında geliyor. Gayrimenkul sektöründe pek çok bankanın konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmesiyle birlikte konut satışları hız kazandı. 0.98-0.99 faizle ev sahibi olmak isteyenler, yılın son çeyreğinde oluşan fırsatları değerlendirirken, faizlerde devam etmesi beklenen düşüşle satışların kasım/aralık ayında da yükselmesi öngörülüyor. İşte banka banka ihtiyaç - taşıt - konut kredisi faiz oranları...

0.98-0.99 faizle ev sahibi olmak isteyenler, yılın son çeyreğinde oluşan fırsatları değerlendirirken, faizlerde devam etmesi beklenen düşüşle satışların kasım/aralık ayında da yükselmesi öngörülüyor.

Açıklanan son istatistiklere göre ekimde konut satışları 142 bin 810 oloi. Ekimde satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.5 azalış gösterdi. Ancak KDV ve tapu indirimleri etkisiyle yapılan 146 bin 536 adetlik konut satışı 2018 ekim ayını 'Türkiye ekonomi tarihinin en çok konut satılan ayı' konumuna getirmişti. Sektör temsilcileri, bu nedenle 2019 Ekim ayı konut satışlarının azalışa rağmen, tarihin önemli satışlarından biri olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti.