İBB 30 bin üniversite öğrencisine eğitim yardımı yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 30 bin üniversite öğrencisine yıllık 3 bin 200 lira eğitim yardımında bulunacak. İBB'nin eğitim desteğine başvurmak için 24 Kasım 2019 Pazar gününe kadar gencuniversiteli.ibb.istanbul adresine müracaatta bulunmak gerekiyor. Tüm süreçlerin tamamlanmasının ardından 12 ve 13 Aralık'ta ilk ödemeler yapılacak. Eğitim yardımı almaya hak kazanan her öğrenciye yıllık 3 bin 200 lira verilecek. Peki İBB 3 bin 200 lira eğitim yardımı alma başvuru şartları nedir? İBB'ye başvuru nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 19 Kasım 2019, 16:04 Güncelleme 19 Kasım 2019, 16:05
İBB 30 bin üniversite öğrencisine eğitim yardımı yapacak

İÇİNDEKİLER

İBB'den yapılan açıklamaya göre 18 Kasım'da, "gencuniversiteli.ibb.istanbul" sitesi üzerinden alınmaya başlanan başvurular, 24 Kasım'da sona erecek. Eğitim yardımı almak isteyen 25 yaşını aşmamış TC vatandaşı üniversite öğrencisinin, kendisinin ya da ailesinin İstanbul'da ikamet etmesi, devlet üniversitesinde okuması, vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burs kazanması, Kredi Yurtlar Kurumundan ise burs almaması gerekiyor.


İBB GENÇ ÜNİVERSİTELİ EĞİTİM YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR?

İBB'nin eğitim desteğine başvurmak için 24 Kasım 2019 Pazar gününe kadar gencuniversiteli.ibb.istanbul adresine müracaatta bulunmak gerekiyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Açık öğretim fakültelerinde okuyanlar, uzaktan eğitim görenler, üniversite son sınıfta olanlar, yüz kızartıcı bir eylem nedeniyle disiplin cezası alan veya hüküm giyenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Eğitim yardımının gelecek yıl devamı için yıl sonu başarı notunun 100 üzerinden en az 60, 4 üzerinden 2,50 olması şartı da aranacak.

27 Kasım'da açıklanacak. İBB'nin eğitim yardımı yapılacak gençler için hazırladığı değerlendirme sistemine göre, öğrencinin ihtiyaç sahibi olma durumunun yanı sıra kendisinde veya ailesinde engellilik durumu, aile kişi sayısı, ailedeki öğrenci sayısı, ebeveyn vefatı-boşanma bilgileri gibi kriterler de dikkate alınacak.

Başvuranlar arasında puantaj sistemi ile sıralama yapılacak ve dezavantajlılık listesinde ilk 30 bine giren öğrenciler, eğitim yardımı almaya hak kazanacak.Başvurular, bu kriterlerle 25 ve 26 Kasım'da değerlendirilecek. 27 Kasım'da eğitim yardımı almaya hak kazanan asil öğrenci listesi ilan edilecek. Asil listede bulunan öğrenciler belgelerini 28 Kasım-3 Aralık'ta teslim edecek. Tüm süreçlerin tamamlanmasının ardından 12 ve 13 Aralık'ta ilk ödemeler yapılacak. Eğitim yardımı almaya hak kazanan her öğrenciye yıllık 3 bin 200 lira verilecek.

İBB GENÇ ÜNİVERSİTELİ EĞİTİM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Genel Şartlar

T.C. vatandaşı olmak

Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/yakınının İstanbul'da ikamet etmesi *

Lisans öğrencisi olmak

Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak

Devlet üniversitesinde veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak

Ara sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 60 ya da 4 üzerinden 2,50 olması

Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak **

Kredi Yurtlar Kurumundan burs almadığına dair belge ibraz etmek ve özel kurumdan burs almadığını beyan etmek

Başvuru Yapamayacak Öğrenciler

Açık öğretimde okuyanlar

Uzaktan öğretim görenler

Üniversitelerinin son sınıfında okuyanlar

Ücretli değişim programında bulunanlar

25 yaşından büyükler

Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar

Yüz kızartıcı bir sebeple hüküm giyenler

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri

* Anne babanın vefat etmesi ya da boşanması durumunda öğrencinin ikamet ettiği aile bireyi esas alınır.

** Başvuru sahipleri gerekli görüldüğü hallerde sosyal incelemeye tabi tutulacaklardır.