Gözler sonuçlarda! DSİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? DSİ kura sonuçları nereden öğrenilir?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuruları bir süre önce Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) il müdürlükleri tarafından alınmıştı. Başvuruların son bulmasıyla birlikte başvuru yapanların gündeminde DSİ kura sonuçları yer alıyor. Bu bağlamda çok araştırılan sorular arasında DSİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu bulunuyor. Peki, DSİ kura sonuçları nereden öğrenilir? İşte kura çekimi hakkında merak edilen ayrıntılar...

Giriş Tarihi 19 Kasım 2019, 20:44 Güncelleme 19 Kasım 2019, 20:49
Gözler sonuçlarda! DSİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? DSİ kura sonuçları nereden öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce işçi alımı ilanına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başvuru işlemlerinin kısa bir süre önce sona ermesiyle birlikte gözler kura sonuçlarına çevrildi. Operatör, usta, şoför, sondaj işçisi ve treyler operatörü gibi alanlarda yapılacak olan kura çekimi için heyecan sürüyor. Başvuru yapan kişiler şimdilerde DSİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor.

DSİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işçi alımı kura sonuçlarına ilişkin resmi bir kaynaktan açıklama gelmedi. Ancak kura çekme işleminin bugün saat 14.00'te başladığı biliniyor. Sonuçların ve listenin ise "http://www.dsi.gov.tr" adresinden ilan edilmesi bekleniyor.

DSİ İŞÇİ ALIMI HANGİ İLLERDE YAPILIYOR?

Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Ankara, Adana, Samsun, Erzurum, Elâzığ, Diyarbakır, Edirne, Kayseri, Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Van, Isparta, Sivas, Kahramanmaraş, Aydın, Trabzon Kastamonu, Kars, Balıkesir ve Artvin olmak üzere 25 şehirde bulunan DSİ bölge müdürlüklerinde personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2- 18 yaşını tamamlamış olmak.

3- Başvuru yapacak adayların, affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

4- Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

5- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

6- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

7- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

8- Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

9- Adayların, başvurunun son günü itibarıyla ilanda yer alan meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

10- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

11- Belirtilen il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.

12- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.