Düşük faizli kredi indirimi TEB, ING, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank...

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından bankalar bir biri ardına indirim kararları alıyor. Son olarak ING bank ve TEB bankası faiz indirim kararlarını açıkladılar. TEB bankası faiz oranını 0,99'a düşürdü. ING Türkiye ise konut kredisi tutarından bağımsız olmak üzere faiz oranlarını 12 ila 120 ay vadede yüzde 0,98'e indirdi.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2019, 16:20 Güncelleme 18 Kasım 2019, 09:53
Düşük faizli kredi indirimi TEB, ING, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve  Halkbank...

İÇİNDEKİLER

0,95 ve 0.98 faiz fırsatı! TEB'den yapılan açıklamada, "TEB'in yeni konut kredisinden faydalanmak isteyenler kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisi alabiliyor" denildi. ING bank ise; Konut kredisi tutarından bağımsız olmak üzere faiz oranlarını 12 ila 120 ay vadede yüzde 0,98'e indirdi.

TEB KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI İNDİRDİ

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını yüzde 0.99'a düşürdüklerini söyledi ve ekledi:

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

"Konut kredilerinde, 2019 yılı boyunca uygun fiyatlar ile kredi veren bankalardan biri olduk. Bu kapsamda tüm müşterilerimiz 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek."

ING BANK'TA FAİZLERİ DÜŞÜRDÜ

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye, tüketicilerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmelerine katkıda bulunurken, Türkiye ekonomisine de destek verme hedefiyle yeni bir konut kredisi kampanyası başlattı. ING Türkiye, bu kapsamda konut kredisi tutarından bağımsız olmak üzere faiz oranlarını 12 ila 120 ay vadede yüzde 0,98'e indirdi. ING Türkiye'nin "çok avantajlı" faiz oranına sahip konut kredisi kampanyasından, yeni kredi talebi olanların yanı sıra mevcut konut kredisini ING Türkiye'ye taşımak isteyen müşteriler de faydalanabilecek..

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Faiz oranlarındaki indirim politikası kapsamındaki ikinci hamle Vakıfbank'tan geldi. Banka 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerindeki faiz oranlarını 0.99 olarak sundu. Bankanın müşterileri için getirdiği bir diğer yenilik ise; "Sarı panjur" olarak isimlendirilen konut kredilerinin 10 yıldan 15 yıla varan vade ile uzatılmasıdır. Böylelikle vatandaşlar kredilerinin geri ödemelerini 180 aya varan vade ile daha düşük miktarlarda yapabilecek.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Kamu bankası olma özelliğini taşıyan Halkbank, konut kredisi faiz oranlarını vatandaşlar için geriletme politikasını uygulamaya koydu. Banka; 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeyle aylık yüzde 0.99, 500 bin-1 milyon TL arası 1.19, 1 milyon üzeri ise aylık 1.39 olarak belirlendi.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Merkez Bankası'nın faiz oranını 24'ten 19.75'e düşürmesinin ardından, faiz oranlarındaki indirimin ilk hamlesi Ziraat Bankası'ndan geldi. Banka konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1'in altına kadar düşürdü. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak belirledi. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak konut kredileri için Ziraat Bankası faiz oranına dair açıklamasını vatandaşlarla paylaştı. Açıklamaya göre; 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

ÖZEL BANKALARIN GÜNCEL FAİZ ORANLARI

Özel Bankalarda en uygun kredi faiz oranı yüzde 0.98.

Tüm bankalara dair liste şu şekilde;

* İş Bankası konut kredisi güncel faiz oranı yüzde 1.10

* Akbank konut kredisi güncel faiz oranı yüzde 1.11

* İNG Bank konut kredisi güncel faiz oranı yüzde 0.98

* TEB konut kredisi güncel faiz oranı yüzde 0.99

* Yapı Kredi konut kredisi güncel faiz oranı yüzde 1.09

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.