Faiz düştü! Ziraat Bankası ihtiyaç konut, ve taşıt kredisi faiz oranı yenilendi!

Kredi faiz oranlarında art arda gelen indirimlerden sonra Ziraat Bankası yeni kredi paketini açıklayabilir. Bu bağlamda uygun faiz oranı ile ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi çekmek isteyenler Ziraat Bankası'nın yeni kredi paketlerini bekliyor... Peki Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar, ihtiyaç kredi faizleri düşecek mi?

Giriş Tarihi 16 Kasım 2019, 15:57 Güncelleme 24 Kasım 2019, 13:19
Faiz düştü! Ziraat Bankası ihtiyaç konut, ve taşıt kredisi faiz oranı yenilendi!

İÇİNDEKİLER

Mevcut durumda kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyasında uygulanan %0,99 faiz oranı ne kadar düşecek? Ziraat Bankası konut kredisi faiz indirimi yapacak mı? İhtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar olacak? Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,17 olarak güncellendi. Taşıt kredisi faiz oranı yüzde 1,25 faiz oranı ile yüzde 1,19 seviyesine çekildi.

KONUT KREDİSİNDE 0,69 OLUR MU?

Mevcut durumda en düşük kredi faiz oranı ile müşterilerine en uygun konut kredisi sunan bankalar konumunda olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın konut kredisi faiz oranlarının düşmesi bekleniyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da TCMB kararının ardından sadece konut değil, ihtiyaç ve taşıt kredisi gibi ürünlerde de ciddi anlamda indirim yapması söz konusu oldu. Bu sebeple vatandaşlar meraklı bekleyişlerini devam ettiriyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Ziraat Bankası konut kredisinde uygulanan faiz oranı %0,99 olarak devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası'nın düzenlediği PPK toplantısının ardından açıklanan faiz indirimi kararı sonrasına Ziraat Bankası öncülüğünde kamu bankaları, %0,99 faiz oranlı konut kredisi kampanyası başlatarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Merkez Bankası'nın faiz oranını 24'ten 19.75'e düşürmesinin ardından, faiz oranlarındaki indirimin ilk hamlesi Ziraat Bankası'ndan geldi. Banka konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1'in altına kadar düşürdü. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak belirledi. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak konut kredileri için Ziraat Bankası faiz oranına dair açıklamasını vatandaşlarla paylaştı. Açıklamaya göre; 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.17

Taşıt kredisi: 1.19

Konut kredisi: 0.99

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANI YAPILANDIRMA

Kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte pek çok vatandaş yasal takip sürecindeki borçlarını yeniden yapılandırma yaparak daha uygun şekilde ödemek istiyor. İşte Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırma işlemleri...

Ziraat Bankası kredi kartı kullanan ve borcunu ödemekte zorlanan banka müşterileri, Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırma başvurusu yaparak kendilerine uygun ödeme imkanından yararlanarak borçlarını kapatabilirler. Yapılandırma başvurusu direkt olarak banka şubelerinden yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra yapılandırmadan yararlanmak için kredi kartı borcunuzun yasal takibe alınmamış olması gerekmektedir. Çünkü yasal takip sürecine alınan borçlarınız yapılandırma kapsamına alınmamaktadır. Ziraat Bankası Kredi Kartı Yapılandırma Başvuru Şartları Ziraat Bankası kredi kartı müşterilerinin yararlanabileceği kredi kartı borcu yapılandırma işlemleri için banka şubelerine başvurmak yeterlidir. Ancak söz konusu başvurularda Ziraat Bankası kredi kartı müşterilerinden istenen en temek şartlardan biri de borcun banka tarafından yasal takibe alınmamış olmasıdır. Eğer borcunuzun durumundan emin değilseniz, yani kredi kartı borcunuzun yasal takibe alınıp alınmadığını bilmiyorsanız, Ziraat Bankası müşteri temsilciniz ile irtibata geçerek borcunuzun mevcut durumu hakkında son bilgileri alabilirsiniz.

Devlet tarafından kredi kartı müşterilerine sağlanan vade ve düşük faiz oranları kolaylıkları sayesinde, siz de kredi kartı borcunuzu kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Siz de Ziraat Bankası kredi kartı müşterisi olarak kart borcunuzu ödemekte zorlanıyorsanız, sizin için geç olmadan kredi kartı borç yapılandırma fırsatından yararlanabilirsiniz.