Evde bakım maaşı yatan iller güncel liste: 15 Kasım evde bakım parası yatan iller sorgulama

Evde bakım maaşı yatan iller, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından il il yatırılan bakım aylığı bazı illerde yatırılmaya başlandı. Açıklanan listede toplam 6 il gözüküyor. Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar konu ile ilgili araştırmalara başladı. Peki, evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte 15 Kasım evde bakım maaşı yatan iller güncl liste...

Giriş Tarihi 15 Kasım 2019, 12:19 Güncelleme 15 Kasım 2019, 12:19
Evde bakım maaşı yatan iller güncel liste: 15 Kasım evde bakım parası yatan iller sorgulama

İÇİNDEKİLER

15 Kasım evde bakım maaşı yatan iller yeni liste açıklandı. Engelli ve yaşlıların bakımı için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere evde bakım aylığı verilmektedir. Bakanlık denetiminde verilen evde bakım aylığının bugün hangi illere yatırıldığı merak ediliyor. Peki, 15 Kasım evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte e-Devlet giriş ile 15 Kasım evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ve güncel liste...

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Giresun, Tokat, Sakarya, Hatay, Siirt ve Amasya'da maaşların yattığına dair bilgiler gelmeye başladı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.