11 ilde Media Markt yeni personel alım ilanı açıkladı! İşte başvuru şartları

Media Markt 11 ilde personel alımları yapacak. Binlerce iş arayan aday ise Media Markt ilanlarına yoğun bir ilgi gösterdi. Başvuru için öncelikle resmi internet sitesinin kariyer sayfasından ilanlara başvuru yapılabiliyor. Başvurunuz şirkete ulaştıktan sonra şirket tarafından geri aranacak ve mülakata çağrılacaksınız. Mülakatınız başarılı geçmesi durumunda işe girmeniz önünde engel kalmayacaktır. Peki MediaMarkt çalışma şartları ve çalışma saatleri 2019 nasıl? MediaMarkt personel maaşları 2019 ne kadar? MediaMarkt iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2019 nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 12 Kasım 2019, 10:32 Güncelleme 12 Kasım 2019, 10:32
11 ilde Media Markt yeni personel alım ilanı açıkladı! İşte başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

MediaMarkt şirketi Türkiye'nin dört bir yanında mağazası olan bir teknoloji marketidir. İş arayan lise, önlisans ve lisans mezunu binlerce kişi Media Markt'ın personel alım ilanlarını dikkatle takip ediyor. Teknoloji mağazası 11 ilde en az lise mezunu satış danışmanlarını arıyor. İşte Media Markt'ta çalışma şartları ve açık iş ilanları... Firmada günlük mesai saati 8.5 saat olarak belirlenmiştir. 8.5 saatin içerisinde çay, sigara, ihtiyaç ve yemek molaları da bulunmaktadır. Mola süresi günlük ortalama 1 saat civarındadır.

MEDIA MARKT 11 İLDE PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Firmadaki çalışma şartları ilginizi çektiyse, iş arıyorsanız ve MediaMarkt bünyesinde çalışmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey iş başvurusunda bulunmaktadır. MediaMarkt iş ilanları firmanın resmi internet sitesi üzerinde kariyer ve insan kaynakları bölümlerinde paylaşılmaktadır. Ayrıca mağazalara giderek elden başvuru yapabileceğinizi de bilmelisiniz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Başvurunuz şirkete ulaştıktan sonra şirket tarafından geri aranacak ve mülakata çağrılacaksınız. Mülakatınız başarılı geçmesi durumunda işe girmeniz önünde engel kalmayacaktır. Hali hazırda yayında olan ilanlarda en fazla aranan personeller satış danışmanları. Ankara, Kocaeli, İstanbul, Muğla, Bursa başta olmak üzere 11 ilde personel alımları açıktır.


MEDİA MARKT İŞ İLANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MEDIA MARKT PERSONEL MAAŞLARI

Firmayla ilgili merak edilen en önemli konu uygulanan maaş politikasıdır. Mediamarkt personel maaşlarının ne kadar olduğu ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Firmanın uyguladığı maaş politikası rakiplerine oranla iyi durumdadır. Bu nedenle pek çok kişi Mediamarkt bünyesinde çalışmak istemektedir. Firmada işe yeni başlayan deneyimsiz personeller 2019 yılında asgari ücret tutarında maaş alırlar. Yani deneyimsiz Mediamarkt personel maaşı 2019 2020 TL civarındadır. Deneyimli personeller ise asgari ücretin %20'si veya %30'u oranında daha fazla maaş alabilirler. Bu kapsamda deneyimli Mediamarkt personel maaşı 2019 2750 TL civarındadır. Mağaza müdürü maaşları ise 5 bin TL'yi bulabilmektedir.

Firma personellerinin rakip firma personellerine kıyasla önemli bir avantajı da sendikal haklara sahip olmalarıdır. Personeller her 3 ayda 1 ikramiye alırlar. Bu ikramiye tutarın maaşın üçte biri oranıdır. Personellere yılda 1 kez yakacak yardımı ve okul yardımı verilmektedir. Ayrıca ölüm yardımı ve izin parası gibi ücretler de verilmektedir. Bunlar dışında personeller yemek kartı ve yol yardımı gibi avantajlardan da faydalanırlar.

MEDİA MARKT SATIŞ DANIŞMANI OLMAK İÇİN;

Genel Nitelikler

En az Lise veya dengi okul mezunu,
Perakende sektöründe mağazacılık tecrübesi olan,
MS Office Programlarına hakim,
İletişimi ve insan ilişkileri kuvvetli,
Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilen,
Sorumluluk almayı seven ve stres altında çalışabilen,
Askerlikle ilişiği olmayan (Erkek adaylar için).

İŞ TANIMI

Mağaza bünyesinde istihdam edilmek üzere;

Satış sürecinde müşteriyi bilgilendirecek ve satın alma yönünde motive edecek,
Müşterilere ihtiyaçlarına en uygun ürünü sunmak için doğru sorular ile ihtiyaç analizi yapacak,
Müşterilerin aradıkları ürünlere en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlamak için ürün konumları ile ilgili yardımcı olacak ve ürünün bulunduğu reyona kadar eşlik edecek, Müşteriye ürünler ile ilgili doğru ve eksiksiz bilgi sağlamak için fiyat etiketlerini ve bilgilendiricilerini kontrol edecek,

MEDIA MARKT ÇALIŞMA ŞARTLARI NEDİR?

Hemen hemen Türkiye'de bulunan her AVM'de mağazası bulunan firma yüzlerce kişiyi istihdam etmektedir. Firmada çalışan, çalışmak isteyen binlerce kişi ise firmanın çalışma şartları ve saatleri ile ilgili sorular sormaktadır. Firmada günlük mesai saati 8.5 saat olarak belirlenmiştir. 8.5 saatin içerisinde çay, sigara, ihtiyaç ve yemek molaları da bulunmaktadır. Mola süresi günlük ortalama 1 saat civarındadır.

Firmanın şubeleri genellikle AVM'lerde veya işlek caddelerde bulunmaktadır. Sabah erken saatlerde açılan şubeler akşam geç saatlere kadar hizmet vermektedir. Verilen hizmetin kesintisiz olması için mağazalarda vardiya sistemi ile çalışmaktadır. Personellerin çalışma saatleri, vardiya sistemi mağaza müdürü tarafından belirlenmektedir. Personeller ayraca haftada 6 gün çalışırlar ve 1 gün haftalık izin kullanırlar. Personellerin izin yaptığı günler genelde hafta içindeki günlerdir. Ayrıca 1 yıllık çalışma süresini dolduran personeller 14+2 günlük yıllık izin yapmaya hak kazanırlar.

Personeller genellikle oturmadan 1 gün bitirirler. Sabah erken saatlerden itibaren mağazalarda büyük yoğunluk yaşanmaktadır. Bu nedenle personeller mağazalara akın eden binlerce müşteri ile ilgilenirken oturmayı, yemek yemeyi hatta su içmeyi bile unutmaktadırlar.

Firmanın mağazaları oldukça büyük bir alan üzerinde faaliyet gösterir. Bu nedenle personellere farklı reyonların sorumluluğu verilir ve personeller o bölümlerde çalışırlar. Bu nedenle firmada çalışan her personel aynı yoğunlukta çalışmayabilir. Bilgisayar veya akıllı telefon reyonlarında çalışan personeller yoğun bir tempoda çalışırker buzdolabı reyonunda çalışan personeller daha sakin bir tempoda çalışabilir.

Personellerin belirlenen mesai saatlerinin dışında fazla çalıştıkları bilinen bir gerçektir. Yaşanan yoğunluğa göre personellerden fazla çalışmaları istenebilir. Ancak fazla çalışma süreleri nedeniyle personellere fazla mesai ücreti ödenmemektedir.