İstanbul, Ankara ve İzmir’de çocuk bakana 1.300 TL! İşte başvuru şartları...

İstanbul, Ankara ve İzmir’de 2 yaş altı çocuğu olan çalışan annelere ve bakıcılara yeni destek başlıyor. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ni müjdeledi. Projeyle aylık bin 300 liralık destek sağlanacak. Başvurular, www. sgkegitimlibakici.org sitesi üzerinden, e-devlet şifresi ile yapılabilecek. Ön kayıtlar 13 Kasım saat 14.00'te başlayacak, kesin kayıtlar ise 26 Kasım Salı günü alınacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2019 Güncelleme 11 Kasım 2019, 07:56
İstanbul, Ankara ve İzmir’de çocuk bakana 1.300 TL! İşte başvuru şartları...

İÇİNDEKİLER


Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ni müjdeledi. Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanacak projeyle hem çalışan annelere hem de belge sahibi olan çocuk bakıcısı kadınlara mali destek vereceklerini vurgulayan Selçuk, şöyle konuştu:



3 YIL SÜRECEK

"Çocuğuyla oturan, sigortalı işçi statüsünde tam zamanlı çalışan, 0-24 aylık çocuğu olan ve 0-36 ay çocuk bakımını kapsayan eğitim aldığını belgeyle ispatlayan bakıcı istihdam eden anneler başvurabilecek. Çalışan anne desteği kapsamında aylık yaklaşık bin 300 lira (200 euro), engelli çocuğu olan annelere ise aylık bin 625 lira (250 euro) mali destek sağlanacak. Anneler üzerinden belgeli bakıcılara aktarılacak. Proje desteği 3 yıl sürecek. Ayrıca bu 3 ilde yaşayan ve 0-36 ay çocuk bakımı kursunu tamamlayan 6 bin kadına tek seferlik bin 300 lira destek sağlanacak."



BAŞVURU 13 KASIM'DA
Başvurular, www. sgkegitimlibakici.org sitesi üzerinden, e-devlet şifresi ile yapılabilecek. Ön kayıtlar 13 Kasım saat 14.00'te başlayacak, kesin kayıtlar ise 26 Kasım Salı günü alınacak.