SGK'dan dar gelirlilere 817 lira destek müjdesi geldi

Yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelliler ve yaşlılarla, anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklara, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık bağlanıyor. Bu kişiler sağlık hizmetinden de ücretsiz yararlanıyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş bağlanacak. Aylık almaya başlayanlar her yıl ocakta, bölge müdürlüklerine ‘yoklama belgesi’ vermek zorunda. Yoklama belgesini vermeyenlerin aylıkları donduruluyor. Belge, 3 ay içinde getirilirse aylıklar toptan ödeniyor. İşte SGK ve VGM'den 817 lira aylık alma başvuru şartları açıklaması

Giriş Tarihi 08 Kasım 2019, 14:41 Güncelleme 08 Kasım 2019, 14:41
SGK’dan dar gelirlilere 817 lira destek müjdesi geldi

İÇİNDEKİLER

Engelliler, sosyal güvencesi olmayanlar, yardıma muhtaç yaşlı ve yetim çocuklara, SGK ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık bağlanıyor. 2 Mayıs 1920'de kurulan Vakıflar Genel Müdürlüğü, Osmanlı Devleti'ne kadar uzanan ve bugün hala var olan dini vakıfları yöneten ve denetleyen bir Türk devlet kurumudur. Müdürlük ilk olarak 3 Mart 1924 tarihinde Başbakanlık yetkisi ile atandı.

POSTA VEYA İNTERNET

Toplanan belgelerin ikamet edilen yerdeki 'Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılıyor. Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanabiliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ARANAN ŞARTLAR NELER?

Muhtaçlık aylığı için müracaat edecek kişinin sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmayacak.Geliri olanların ise aylık geliri 592 lirayı aşmayacak.

HER YIL SONU KONTROL

Aylık almaya başlayanlar her yıl ocakta, bölge müdürlüklerine 'yoklama belgesi' vermek zorunda. Yoklama belgesini vermeyenlerin aylıkları donduruluyor. Belge, 3 ay içinde getirilirse aylıklar toptan ödeniyor.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEDİR?

2 Mayıs 1920'de kurulan Vakıflar Genel Müdürlüğü, Osmanlı Devleti'ne kadar uzanan ve bugün hala var olan dini vakıfları yöneten ve denetleyen bir Türk devlet kurumudur. Müdürlük ilk olarak 3 Mart 1924 tarihinde Başbakanlık yetkisi ile atandı.

SGK NEDİR?

16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Bağ-Kur, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Emekli Sandığı kurumlarının devredilmesi ile kurulmuş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili bir kuruluşudur.

Kaynak: güneş