24 Ekim güncel konut kredisi faiz oranları düştü! Flaş faiz indirim müjdesi! Bir banka daha faizleri indirdi!

Kamu bankaları peş peşe faiz indirimi yapıyor. Bu bağlamda özel bankalar da indirime gidiyor. Kredi faizlerindeki indirim rüzgarı devam ediyor. Vatandaşların kira öder gibi taksit ödemesi amaçlanıyor. Konut kredilerindeki güncel kredi faiz oranları için indirim uygulanması, anında gayrimenkul sektörüne olumlu şekilde yansıdı. Bu anlamda inşaat maliyetleri sürekli olarak yükselmeye devam ederken konut fiyatları da merak konusu oldu. Ev almak istiyorum diyen kişilere kritik uyarı geldi. Ev almanın tam zamanı, önümüzdeki dönemde konut fiyatları hızla yükselecek! İşte 23 Ekim güncel konut kredisi faiz oranları

Giriş Tarihi 26 Eylül 2019, 09:12 Güncelleme 24 Ekim 2019, 09:08
24 Ekim güncel konut kredisi faiz oranları düştü! Flaş faiz indirim müjdesi! Bir banka daha faizleri indirdi!

İÇİNDEKİLER

23 Ekim konut kredisi faiz oranları için indirimler peşi sıra gelmeye devam ediyor. Bir banka daha kredi faiz oranlarında indirime gitti. Yapıkredi bankası vatandaşların yüzünü güldürdü ve kredi faiz oranlarını 1.26'dan 1.17 seviyelerine indirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Para Politikaları Kurulu Toplantısı 24 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. PPK toplantısı ile birlikte faiz kararında indirime gidilebilir. Geçtiğimiz iki toplantıda yüksek oranda alınan faiz indirimi kararları ekonomide olumlu karşılanmış ve piyasalar canlanmıştı. Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. İşte 23 Ekim güncel konut kredisi faiz oranları

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

23 EKİM ÇARŞAMBA KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Kuveyt Türk Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.11

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1.28

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.29

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.30

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.33

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.37

Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.49

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.59

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.69

Anadolu Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.85

Odeabank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.92

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.99

Şeker Finans Konut Kredisi Faiz Oranı % 2.15

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.15

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 1.19

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.26

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.27

2019 Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

EKİM AYI PPK TOPLANTISI FAİZ İNDİRİMİ KARARI

TCMB'nin PPK toplantısı öncesinde ele alınan en önemli konu başlığı son iki toplantıda toplam 750 baz puanlık indirim kararı aldı. Bu kararların en önemli etkisinin gelen tepkilerin pozitif olmasını gösteren uzmanlar, bundan sonraki iki toplantı 200 baz puana kadar yeni indirim kararlarının olabileceğini ifade ettiler. "ABD ile yapılan anlaşma ile yaptırımların kaldırılması ve Rusya ile yapılacak görüşmelerin de fiyatlamalar üzerinde ılımlı etkileri olabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla iyileşen enflasyon beklentilerine paralel politika faizinde mevcut 150-250 baz puanlık manevra alanının yılın son iki toplantısında kullanılmasını mümkün görüyorum" Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell finans gündemine ilişkin değerlendirmelerinde TL'nin Dolar karşısında ki istikrarlı duruşuna dikkat çekti. Bu duruşun alınabilecek faiz indirimi kararlarında etkili olabileceğini ifade eden Rendell PPK toplantısında 250 baz puana kadar indirim olaileceğini ifade etti. Yıl sonu faiz oranı tahminini ise yüzde 12 ile yüzde 13 seviyelerine çekebileceğini belirtti.

KONUT FİYATLARI YÜZDE 50 ARTACAK!

İnşaat maliyetleri sürekli olarak yükselmeye devam ederken konut fiyatları da merak konusu oldu. Ev almak istiyorum diyen kişilere kritik uyarı geldi. Ev almanın tam zamanı, önümüzdeki dönemde konut fiyatları hızla yükselecek!

KONUT FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Konu hakkında açıklamada bulunan Gözde Grubu Yön. Kur. Bşk. Op. Dr. Kenan Kalı yapmış olduğu değerlendirmesinde konut fiyatlarına zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek "Yatırımcılar, bankadaki parasının fazla bir getirisi olmadığını görünce konuta yöneldi. Yaklaşık 2 yıldır zam görmeyen konut sektöründe bir satış patlaması yaşandı. Fakat bu uzun sürmeyecek. Talebin artması ve bitmiş konutların satılmasıyla birlikte önümüzdeki 3 aylık sürecin ardından fiyatlar yaklaşık yüzde 40 ila 50 oranında artacak. Yatırım açısından Buca ve Çiğli önemli konumda. Tavsiyem, ev almak isteyen kişiler çok iyi analiz edip, 3 ay içerisinde karar versinler. Bu saatten sonra da fiyatların düşeceğini sanmasınlar. Tersine hızla yükselecek bir döneme giriyoruz" diyerek zam uyarısı yaptı.

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer ise yapmış olduğu değerlendirmesinde "Bu bekleyişin ardından gerek konut kredisi ve mevduat faizlerindeki düşüş gerekse dövizin değerlenmemesi yatırımcıyı harekete geçirdi. Vatandaşlarımız önümüzdeki 3-4 aylık süreyi iyi değerlendirmeli ve faizlerin daha fazla düşmeyeceğini de göz önüne alarak alım yapmalı" dedi. Konut fiyatlarına zam geleceği belirtilirken ev almak isteyen kişilere beklemede kalmadan alıma yönelmeleri tavsiye edildi.

KAMU BANKALARINDAN KREDİ DESTEK PAKETİ

Kamu bankaları, reel sektöre yeni bir kredi destek paketi hazırlıyor. Paket, istihdama destek kredisi olarak hazırlanıyor.

10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faiz ve vade avantajıyla kredi sağlanacak. Yeni istihdam sağlanması halinde oluşacak maliyeti azaltacak olan kredi paketi, tekstil, ayakkabıcılık, turizm, inşaat basta olmak üzere emek yoğun sektörleri kapsayacak.