Banka faizleri çakıldı! Odeabank, Denizbank, Ziraat, İş Bankası ve QNB Finansbank faiz oranları

Kamu bankaların öncülüğünde başlayan kredi faiz oranlarındaki indirime özel bankalar da katıldı. Bu nedenle kredi faiz oranlarındaki son durum konut ve taşıt almak isteyenlerin gündeminde bulunuyor. Bankalardan ardı ardına gelen kredi faiz indirimleri açıklamaları vatandaşları sevindirdi. Merkez Bankası tarafından Temmuz ayında yapılan kredi faiz indirimi hamlesi sonrasında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyası vatandaştan yoğun ilgi gördü.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2019, 09:00 Güncelleme 28 Ekim 2019, 16:46
Banka faizleri çakıldı! Odeabank, Denizbank, Ziraat, İş Bankası ve QNB Finansbank faiz oranları

İÇİNDEKİLER

Banka faiz oranlarının düşmesiyle birlikte vatandaşlar konutlara yoğun bir ilgi gösterdi. Bu bağlamda ev satışları adeta patlama yaptı. Merkez Bankası faiz indirimi hamlesi sonrası kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut kredisi stokunu rekor seviyelere taşıdı. Gayrimenkul satışlarında artışın yaşanmaya başladığı süreçte kamu bankaları tarafından konut kredisi güncel faiz oranları yüzde 1'in altında sunuluyor. Peki Odeabank, Denizbank, Ziraat, İş Bankası ve QNB Finansbank faiz oranları ne oldu? İşte güncel oranlar...

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

DİĞER BANKALARIN GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: Halkbank müşterileri: 1.25 - Diğer müşteriler: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 1.15

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55
Taşıt kredisi: 1.39
Ev kredisi: 1.17

İŞTE 21 EKİM GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1.28

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.29

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.30

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.33

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.37

Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.49

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.59

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.69

Anadolu Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.85

Odeabank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.92

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.99

Şeker Finans Konut Kredisi Faiz Oranı % 2.15

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.15

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 1.19

Garanti BankaKonut Kredisi Faiz Oranı % 1.26

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.27

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

KONUT KREDİSİ STOKU YÜKSELDİ

Merkez Bankası faiz indirimi hamlesi sonrası kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut kredisi stokunu rekor seviyelere taşıdı. Ağustos ayında 0.99 konut kredisi kampanyası ile 2.3 milyar liralık konut kredisi kullanıldı. Merkez Bankası tarafından Temmuz ayında yapılan kredi faiz indirimi hamlesi sonrasında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyası vatandaştan yoğun ilgi gördü. Düşen konut fiyatlarını alım için fırsata çevirmek isteyen vatandaş faizlerin düşmesi ile alıma başladı. Yoğun talep ile hem konut kredisi kullanım oranı hem de konut satış rakamları yükseldi.

Murat Çetinkaya'nın görevden alınarak yerine Murat Uysal'ın getirilmesi ile başlayan faiz indirimleri konut sektörüne adeta can suyu verdi. Durma noktasına gelen konut satış rakamları yapılan faiz indirimleri ile yeniden başlarken büyük bir ivme yakaladı. Kamu bankaları tarafından başlatılan 0.99 konut kredisi kampanyası sonrası Eylül ayında konut satış rakamları ilk defa 150 bin sınırına yaklaşırken 2019 yılının en fazla konut satılan ay rekoru da kırılmış oldu. Konut Kredisi Stoku Bir Ayda 2,3 Milyar TL Arttı Konut kredisi stokunun bir ayda 2.3 milyar liralık artış göstermesi de vatandaşın indirimli konut kredisi paketlerine olan ilgisini gözler önüne serdi. Toplam konut kredisi stoku Ağustos ayı sonunda 181 milyar liranın üzerine çıkarken konut satış rakamı ise Ağustos 2019 döneminde 110 bin 538 adet ve Eylül 2019 döneminde 146 bin 903 adete yükseldi.

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. (takvim.com.tr) Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.