Ziraat, TEB, Vakıfbank, Halkbank, ING ve Garanti bankası faiz oranları belli oldu

Kamu bankaları ile başlayan kredi faiz indirimleri tüm hızı ile devam ediyor. Kredi faiz indirimi sonrasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Faiz indirimlerinin ardından konut talebini canlandığı ve kredili konut satışı Eylül'de yüzde 410.2 artarak aylık bazda tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu anlamda ev ve konut sahibi olmak isteyen yüz binlerce vatandaş güncel kredi faiz oranlarını araştırıyor. Hatta kredi türüne göre vatandaşların bankalardan alacakları kredilerde güncel kredi faiz oranları %1' in altına bile düştü.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2019, 08:59 Güncelleme 27 Ekim 2019, 16:11
Ziraat, TEB, Vakıfbank, Halkbank, ING ve Garanti bankası faiz oranları belli oldu

İÇİNDEKİLER

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

KONUT KREDİSİ 20 EKİM GÜNCEL FAİZ ORANLARI

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Merkez Bankası'nın faiz oranını 24'ten 19.75'e düşürmesinin ardından, faiz oranlarındaki indirimin ilk hamlesi Ziraat Bankası'ndan geldi. Banka konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1'in altına kadar düşürdü. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak belirledi. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak konut kredileri için Ziraat Bankası faiz oranına dair açıklamasını vatandaşlarla paylaştı. Açıklamaya göre; 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Faiz oranlarındaki indirim politikası kapsamındaki ikinci hamle Vakıfbank'tan geldi. Banka 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerindeki faiz oranlarını 0.99 olarak sundu. Bankanın müşterileri için getirdiği bir diğer yenilik ise; "Sarı panjur" olarak isimlendirilen konut kredilerinin 10 yıldan 15 yıla varan vade ile uzatılmasıdır. Böylelikle vatandaşlar kredilerinin geri ödemelerini 180 aya varan vade ile daha düşük miktarlarda yapabilecek.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Kamu bankası olma özelliğini taşıyan Halkbank, konut kredisi faiz oranlarını vatandaşlar için geriletme politikasını uygulamaya koydu. Banka; 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeyle aylık yüzde 0.99, 500 bin-1 milyon TL arası 1.19, 1 milyon üzeri ise aylık 1.39 olarak belirlendi.

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.76
Konut kredisi: 1.2
Taşıt kredisi: 1.44

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.49
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55
Taşıt kredisi: 1.39
Ev kredisi: 1.17

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.71
Taşıt kredisi: 1.17
Konut kredisi: 1.17

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 1.22

ING KONUT KREDİSİ

ING'den 120 ay vade ve yüzde 1.34 aylık faiz oranıyla 500 bin TL'ye kadar kredi alabilirsiniz.

QBN FİNANSBANK KONUT KREDİSİ

QNB Finansbank, konut kredisi için müşterilerine 180 aya varan vade imkanıyla aylık yüzde 1.77 faiz oranıyla 500 bin TL ve üzerinde kredi verir.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜZDE 1

Kredilerdeki faiz oranı indirim trendi, özellikle konut kredilerinde oldukça yüksek seviyede oldu. Vatandaşın kolayca kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayan konut kredilerindeki güncel kredi faiz oranları için indirim uygulanması, anında gayrimenkul sektörüne olumlu şekilde yansıdı. Gayrimenkul satışlarında artışın yaşanmaya başladığı süreçte kamu bankaları tarafından konut kredisi güncel faiz oranları yüzde 1'in altında sunuluyor.
İlk olarak Ziraat Bankası ve ardından da Halkbank ve Vakıfbank tarafından güncel konut kredisi faiz oranları %0.99 olarak belirlendi. Bu şekilde çok uzun bir süre sonra Türkiye'de konut kredilerinde faiz oranı yüzde 1'in altına inmiş oldu. Vatandaşlar şimdi çekecekleri konut kredilerinde kamu bankalarını tercih etmeleri halinde 0.99 kredi oranı üzerinden faizlendirmeden faydalanabilecek. Konut kredisi faiz oranları indirimi özel bankalar tarafından da gerçekleştirildi. Ancak kamu bankalarının indirim değerleri özel bankalar tarafından yakalanabilmiş değil. Özel bankalar tarafından uygulanan konut kredisi güncel kredi faiz oranları ise 1.17 ile 1.99 aralığında değişiyor. Özel bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranı 1.17 ile Akbank ve Türkiye İş Bankası tarafından uygulanıyor. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise 1.99 ile Denizbank tarafından uygulanıyor.