Bankalardan peş peşe faiz indirimi! 8 banka indirime gitti! 19 Ekim taşıt, konut, ihtiyaç kredisi faiz oranları

Bankalardan peş peşe faiz indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Halkbank, Ziraat Bankası ve Ziraat Bankası'nın faiz indirimleri yapmasının ardından özel bankalarda faiz indirim kararı aldı. Kredi ihtiyacı olan vatandaşlar, en uygun kredi veren bankaları araştırmaya başladı. Peki, güncel kredi faiz oranları ne kadar? İşte 19 Ekim taşıt, konut, ihtiyaç kredisi faiz oranları...

Giriş Tarihi 19 Ekim 2019, 15:01 Güncelleme 19 Ekim 2019, 15:01
Bankalardan peş peşe faiz indirimi! 8 banka indirime gitti! 19 Ekim taşıt, konut, ihtiyaç kredisi faiz oranları

İÇİNDEKİLER

En uygun kredi veren bankalar hangisi? Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından önce kamu bankaları olmak üzere özel bankalarda kredi faiz indirimi yapmaya başladı. Faizlerde gözlenen düşüş ve konut kredisine artan taleple, yeni konut stoklarının erime hızı Eylül ayında yüzde 5.02 ile son bir yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Konut kredi faizlerindeki indirimler sonrası eylülde ipotekli konut satışlarında son 5 yılın rekorunun kırılması sektörü gelecek için umutlandırdı. Peki, güncel kredi faiz oranları ne kadar? İşte 19 Ekim taşıt, konut, ihtiyaç kredisi faiz oranları...

GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI İÇİN DİĞER SAYFALARI ZİYARET EDİNİZ

19 EKİM KONUT KREDİSİ 8 BANKA FAİZ İNDİRİM KARARI

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI:

Taşıt kredisi: 1.64

Konut kredisi: 1.36

Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.75

Diğer bankalar için bir sonraki sayfaya geçiniz...

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1,35

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 0.99

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.49 (Kamu ve özel sektör çalışanları için)

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 0.99

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

Taşıt kredisi: 1.13

İhtiyaç kredisi: 1.35

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55

Taşıt kredisi: 1.39

Ev kredisi: 1.17

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.19 (sadece 12 ay vadel ihtiyaç kredisi için geçerli)

Taşıt Kredisi: 1,77

Mortgage: 1,99

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.61

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 1.15

AKBANK FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisi: 1.71

Taşıt kredisi: 1.49

Konut kredisi: 1.17

KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Merkez Bankası'nın 325 baz puanlık ikinci faiz indiriminin ardından bankalar, indirimi kredilere yansıtmaya başladı. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Türkiye İş Bankası kredilerde indirime giderken, indirim seferberliğine Halkbank ve Akbank da katıldı. Halkbank, ticari kredi faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15.5 aralığına, 60 aya kadar vade imkanı sunduğu ihtiyaç kredi faiz oranlarını maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25'e ve diğer müşteriler için aylık yüzde 1.35'e indirdi. Halkbank, 500 bin TL ve üzerindeki konut kredilerinde faizi aylık yüzde 1.19'a düşürürken, 500 bin liranın altında yüzde 0.99 olarak tuttu.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI HESAPLAMA

HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI HESAPLAMA

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA ŞARTLARI NELERDİR?

Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır.

Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmekte olup;

- 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,

- 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.

Yapılandırma için başvuru süreci 1 Ekim tarihinde başlayacak.

Yeniden yapılandırma başvurusu için tüketicilerden yeniden eksper değerlemesi talep edilebilecek

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. (takvim.com.tr) Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.