Halkbank'tan kredi müjdesi! Esnaf kredi ödemeleri nasıl olacak? Güncel kredi faizleri ne kadar oldu?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yaptığı açıklamaların ardından esnaf kredileri hakkında araştırmalar devam ediyor. Bakan Pekcan, Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kredilerine dair "Esnaf, yeni kredilerin ödemelerini ister 3, ister 6 ayda ödeyebilecek. Bunun dışında ödeme sürelerini de 4 yıldan 5 yıla çıkarıyoruz. 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak. 100 binin üzerindeki kredilerde de yüzde 1'e düşecek" dedi. Peki, esnaf kredi faizleri ne kadar? Esnaf kredi ödemeleri nasıl olacak?

Giriş Tarihi 17 Ekim 2019, 18:36 Güncelleme 17 Ekim 2019, 19:27
Halkbank’tan kredi müjdesi! Esnaf kredi ödemeleri nasıl olacak? Güncel kredi faizleri ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

Merkz Bankası'nın faiz indirim kararının ardından bankalardan kredi faiz müjdeleri peş peşe geldi. Son olarak Halkbank tarafından esnaflara müjdeli haber verildi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Halkbankası tarafından kullandırılan kredileri hakkında yaptığı açıklamayla birlikte Esnaf kredi faizleri ne kadar oldu sorusu merak edilmeye başladı. Peki, esnaf kredi ödemeleri nasıl olacak? İşte detaylar...

ESNAF KREDİ ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Esnaf, yeni kredilerin ödemelerini ister 3, ister 6 ayda ödeyebilecek. Bunun dışında ödeme sürelerini de 4 yıldan 5 yıla çıkarıyoruz. 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak. 100 binin üzerindeki kredilerde de yüzde 1'e düşecek.

Türk ekonomisinin çok dinamik olduğunu belirten Bakan Pekcan, "Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizdeyken, Barış Pınarı Harekatı'nı yaparken, kendimize, ekonomimize ve kendi dinamiklerimize güveneceğiz. Bu dinamik ile Avrupa'nın da, dünyanın da lokomotifi oluruz. Sadece siyasi açıdan değil, kendi ekonomik zenginliklerimizle lider olabiliriz. Buna inanın, güvenin, kendinize inanın, bize inanın, devletimize güvenin." ifadelerini kullandı.

Pekcan, Halk Bankası tarafından kullandırılan esnaf kredilerine de değinerek şunları kaydetti.

"Esnaf, yeni kredilerin ödemelerini ister 3, ister 6 ayda ödeyebilecek. Bunun dışında ödeme sürelerini de 4 yıldan 5 yıla çıkarıyoruz. En kritik noktaya geldik. Sizin haklı taleplerinizi biliyoruz, Cumhurbaşkanımız, Maliye ve Ticaret Bakanlığımız olarak yanınızdayız. 'Ne yapabiliriz' diye limitleri zorluyoruz. 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak. 100 binin üzerindeki kredilerde de yüzde 1'e düşecek. Bizim de sizlerden beklentimiz istihdam yaratmanız. En az yanınıza bir eleman alacaksınız."

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55
Taşıt kredisi: 1.39
Ev kredisi: 1.17

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.71
Taşıt kredisi: 1.17
Konut kredisi: 1.17

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 1.22

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.76
Konut kredisi: 1.2
Taşıt kredisi: 1.44

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.49
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99